صفحه نمایش یکی از مهم ترین قطعات موبایل می باشد، که هر مصرف کننده موبایل روزانه ساعت ها باید با آن درگیر می باشد، از این رو کیفیت آن اهمیت بسیار زیادی دارد و تاثیر آن بر میزان رضایت مندی افراد از یک گوشی بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو تعمیرکاران موبایل می بایست با انواع صفحه نمایش و همچنین خصوصیات آنها، آشنایی کامل داشته باشند. زیرا نمایشگر یکی از قطعاتی است که در معرض آسیب بوده و با هر ضربه ای که به گوشی وارد شود، احتمال بروز مشکل در صفحه نمایش وجود دارد. در دوره های آموزش تعمیرات موبایل برق گستران به طور کامل صفحه نمایش و نحوه عیب یابی و تعمیرات آن آموزش داده می شود.
نمایشگرها در این چند سال اخیر با پیشرفت های بسیار زیادی روبرو بوده است، از این رو شاهد صفحات نمایش بسیار باکیفیتی بر روی انواع گوشی هوشمند می باشیم. نمایشگرها را معمولا به دو نوع کلیLCD و LED می توان تقسیم بندی نمود. تا کنون شاید بارها این دو اسم به گوشتان خورده باشد. در ادامه با این صفحات نمایش و نحوه عملکرد آنها بیشتر آشنا می شویم.
LCD مخفف کلمات Liquid Crystal Display می باشد که به معنی صفحه نمایش کریستال مایع می باشد. همانطور که بیان شده این صفحه نمایش با استفاده از کریستال مایع تهیه و تولید شده است. کریستال مایع می تواند ماده ای بسیار ایده آل برای صفحه نمایش باشد، زیرا هم دارای خواص مایع و هم دارای خواص جامد می باشد. نور پس زمینه در صفحه نمایش LCD توسط لامپ های فلورسنت تامین می شود. میزان مصرف انرژی در نمایشگر های LCD زیاد می باشد. از جمله مزایایی که ال سی دی نسبت به سایر نمایشگرهایی موجود در بازار داشته، قیمت مناسب تر آن بوده، از این رو معمولا گوشی های موبایل که صفحه نمایش LCD دارند، ممکن است کمی ارزان تر به بازار عرضه شوند.
صفحه نمایش LED از دیودهای ساطع کننده نور تشکیل شده، که رنگ آنها آبی، قرمز و یا سبز می باشد. معمولا حجم صفحه نمایش LED بزرگ بوده، از این رو با استفاده از تکنولوژی هایی مانند OLED و AMO LED صفحه نمایش هایی را تولید نموده اند که بسیار کوچک بوده و به راحتی می توان آنها را بر روی گوشی های موبایل نیز استفاده نمود. در ادامه به بررسی نمایشگر OLED و AMOLED خواهیم پرداخت.
در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره تعمیر ال ای دی موبایل به دست آورید مقاله آموزش تعمیر LED موبایل را مطالعه کنید.
OLED مخفف کلمات Organic Light-Emitting Diode که به معنای دیودهایی که به صورت ارگانیک نور تولید کرده، می باشد. در این صفحه نمایش دیودهای بسیار ریزی به کار رفته که وظیفه تامین نور مورد نیاز برای نمایش تصاویر را دارند. در این نوع از صفحه نمایش دیگر خبری از نور پس زمینه نمی باشد. از این رو کیفیت تصاویر نسبت به LCD بسیار بهتر است و کنتراست بسیار مناسب تری دارند. از این رو در اغلب موبایل های هوشمند از این تکنولوژی استفاده شده است. مصرف انرژی دیودهای تولید کننده نور بسیار ناچیز است، از این رو کمک می کنند تا باتری موبایل دوام بیشتری داشته باشد.
AMOLED مخفف کلمات Active-Matrix OLED می باشد.Active-Matrix را می توان یک ترانزیستور در نظر گرفته که با ماتریس های OLED سازگاری مناسبی پیدا کرده است. سرعت بازیابی صفحه در این نمایشگر ها بسیار بالا می باشد. همچنین کیفیت آنها به نحوی است که معمولا هر فردی که از آن استفاده نموده، رضایت کاملی از آن داشته است. این نمایشگر ها نسبت به LCD و OLED نازک تر می باشند. نوردهی این نمایشگر ها نیز بسیار بیشتر از سایر صفحه نمایش های موبایل می باشد.
میزان انرژی که یک نمایشگر با تکنولوژی AMOLED نیاز داشته بسیار کمتر از سایر نمایشگرهای رایج موجود در بازار می باشد. از این رو یکی از مزایای استفاده از این نمایشگرها در گوشی های موبایل، دوام و ماندگاری بیشتر باتری بوده، زیرا بزرگ ترین مشکل استفاده از گوشی های هوشمند، ظرفیت کم باتری آنها می باشد. بدین ترتیب بسیاری از گوشی های هوشمند جدید که در شرکت های معتبر تهیه و تولید شده اند، مجهز به صفحه نمایش AMOLED می باشند
در این مقاله به بررسی انواع صفحه نمایش موبایل و ویژگی های آنها پرداختیم. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره تعمیرات موبایل به دست آورید توصیه می کنیم در دوره های آموزشگاه تعمیرات موبایل برق گستران ثبت نام نمایید.