جریان کشی گوشی آبخورده یکی از مهم ترین مطالب آموزشی در بخش تعمیرات موبایل می باشد. جریان کشی یک روش عیب یابی گوشی آب خورده می باشد، که از طریق آن می توان قطعه معیوب را شناسایی کرد.
جریان کشی در همه گوشی ها ممکن است اتفاق بیفتد، از این رو باید اصول کار را به خوبی بلد بوده، تا هر نوع گوشی که مشکل پیدا نموده را بتوان از طریق جریان کشی عیب یابی نمود. آموزش جریان کشی گوشی آبخورده در اغلب موارد به دلیل اتصالی می باشد. بدین ترتیب گوشی های آبخورده بیشترین میزان جریان کشی را دارند. زیرا قطرات آب باعث می شود که در قسمت های مختلفی از برد موبایل اتصال کوتاه به وجود بیاید. این موضوع می تواند باعث خراب شدن قطعات مختلف موبایل شود. اگر می خواهید به صورت حرفه ای با نحوه تعمیر این مشکل در گوشی های موبایل آشنا شوید، در دوره آموزش تعمیرات موبایل برق گستران ثبت نام کنید.
برای شروع جریان کشی گوشی آبخورده باید از یک منبع تغذیه کمک گرفت و ولتاژ منبع تغذیه را بر روی 4.2 ولت وآمپر 1 تنظیم نمود. پیش از اقدام به جریان کشی باید باتری گوشی مورد نظر را خارج نمایید. حال پراب قرمز منبع تغذیه را به پین مثبت سوکت باتری و پراب مشکی منبع تغذیه را نیز به پین منفی سوکت باتری وصل نمایید. حال مقدار جریانی که از منبع تغذیه گرفته می شود، میزان جریان کشی گوشی می باشد. گوشی های خاموش نباید جریان کشی داشته باشند، در صورتی که گوشی خاموش باشد و جریان کشی در آن مشاهده شود، ممکن است قطعاتی که مستقیم به باتری متصل بوده معیوب باشند.
اگر میزان جریان کشی از 100 میلی آمپر بگذرد، قطعه ای که معیوب شده، داغ می شود. این حرارت ایجاد شده می تواند سبب سهولت در عیب یابی شود. زیرا با لمس کردن قطعات می توان متوجه شد که کدام داغ شده است. اگر جریان کشی بر اثر وجود مقداری قلع به وجود آمده باشد، هیچ گونه حرارتی ایجاد نمی شود، در حالی که جریان کشی زیادی دیده می شود. در چنین حالتی چنانچه گوشی روشن شود، مصرف باتری بسیار زیاد می باشد.
در هنگام آموزش جریان کشی گوشی آبخورده باید گوشی را از نظر سولفاته شدن بررسی نموده، زیرا سولفاته شدن خود باعث اتصالی شده و می تواند جریان کشی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. در چنین حالتی اگر شاهد جریان کشی بودیم، باید ابتدا سولفاته را برطرف نموده، که معمولا این کار را می توان با تینر فوری و مسواک ونیز دستگاه التراونیک ومایع التراسونیک به راحتی انجام داد. اگر با برطرف کردن سولفاته جریان کشی از بین برود، کار راحت تر شده است، اما اگر هنوز هم شاهد جریان کشی باشید، باید به بررسی قطعات مختلف الکترونیکی بپردازید. در این موارد باید هر کدام از قطعات از مدار خارج و آمپر اندازه گیری شود، در صورتی که با برداشتن قطعه ای آمپر کشی از بین برود، آن قطعه معیوب بوده، و باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود.
چنانچه آی سی های مختلف بر اثر آبخوردگی گوشی و سولفاته شدن با مشکل در پایه ها مواجه شده باشند، باز هم احتمال بروز جریان کشی وجود دارد. در این موارد باید آی سی که پایه های آن با مشکل مواجه شده را پیدا نموده، و آن را ریبال کرده، سپس جریان کشی را انجام دهید، در صورتی که مشکل جریان کشی برطرف نشود، باید قطعه مورد نظر را تعویض نمود.
دقت داشته باشید که منبع تغذیه ای که در بازار موجود بوده، جریان زیر 10 میلی آمپر را اندازه گیری نمی کند، یعنی در صورتی که جریان کشی کمتر از 10 میلی آمپر باشد، ما آن را نمی توانیم اندازه بگیریم. در نتیجه جریان کشی های زیر 10 میلی آمپر را صفر در نظر می گیریم. یعنی هر گوشی که جریان کشی در آن مشاهده می شود، با توجه به محدودیت منبع تغذیه، قطعا جریان کشی آن از 10 میلی آمپر بیشتر می باشد.
جریان کشی گوشی آب خورده امری تخصصی می باشد بنابراین در صورتی که از دانش لازم برای انجام این کار برخوردار نیستید حتما در دوره های آموزش تعمیرات موبایل ثبت نام نمایید.