باتری موبایل یکی از مهمترین قطعات سخت افزاری بوده که در انواع گوشی موبایل به کار رفته است. خراب شدن باتری موبایل یکی از مشکلات متداول سخت افزاری در موبایل است که کاربران بسیاری با آن مواجه می شوند. در این مقاله با بیان نکاتی ساده به راحتی می توانید با نشانه های خرابی باتری موبایل آشنا شده و با رعایت نکاتی کلیدی از خرابی باتری جلوگیری کنید. همچنین در دوره آموزش تعمیرات موبایل به طور کامل این مشکل و نحوه عیب یابی و تعمیر آن را بررسی می کنیم.
این نوع از باتری را می توان اولین نسل از باتری های موبایل دانسته که در حال حاضر کمتر گوشی را می توان پیدا نموده که از این باتری در آن استفاده شده باشد. اندازه نسبتا بزرگ و عدم نگداری شارژ مناسب، از مشکلات این باتری بوده و به همین دلیل نیز به فکر باتری های جدید افتادند.
با توجه به اسم این باتری متوجه خواهید شد که کادمیوم که فلزی سمی بوده از ترکیبات این باتری حذف شده است. از این رو این باتری ها برای کاربران و محیط زیست مضر نمی باشند. شارژ شدن این باتری ها سریع بوده اما به همان میزان خالی شدن این باتری ها نیز سریع اتفاق می افتد. از این رو از این باتری ها نیز کمتر استفاده می شود. باتریهای لیتیومیونی (Lithium Ion) توانسته اند انواع مشکلاتی که در نسل ها قبلی باتری موبایل وجود داشته را به تنهایی برطرف نمایند. این باتری ها بسیار ظریف، نازک و سبک بوده و قدرت ذخیره انرژی این باتری ها بسیار مناسب می باشد. این باتری ها می توانند گزینه ای بسیار ایده آل برای گوشی های هوشمند باشند. زیرا سخت افزار این گوشی ها بسیار قوی بوده و انرژی زیادی لازم دارند. در این نوع باتری ها نیاز نبوده تا خالی شدن کامل آنها برای شارژ مجدد صبر نمود.
این نوع از باتری ها بسیار قدرتمند بوده و ضخامت آنها بسیار کم بوده، که این دو موضوع باعث می شود که گزینه مناسبی برای استفاده در انواع گوشی موبایل باشند. اما مشکلی که در استفاده این باتری ها وجود داشته، قیمت بالای آنها می باشد. بدین ترتیب کمتر گوشی را در بازار به جز گوشی های شرکت اپل می توان مشاهده نموده که به این باتری ها مجهز باشد.
باد کردن باتری : اولین نشانه خرابی باتری گوشی باد کردن است. برای تشخیص این موضوع باتری روی سطح صافی قرار داده و آن را بچرخانید در صورت چرخیدن باتری باد کرده و نیاز به تعویض باتری موبایل دارد.
خوردگی باتری: در صورت خورده شدن قسمت های فلزی باتری و تماس آن با قسمت فلزی گوشی باتری شما خراب است.
داغ شدن باتری: گرم و داغ شدن گوشی پس از مدت زمان کوتاه استفاده از آن نشانه خرابی باتری است.
چرخش راحت و سریع گوشی: گوشی خود را بر روی سطح صافی قرار داده و آن را بچرخانید در صورتی که گوشی به راحتی چرخید این احتمال وجود دارد که باتری گوشی خراب شده است.
خاموش شدن گوشی بدون اتمام باتری: در صورتی که گوشی خود به خود بدون آن که شارژ باتری به اتمام رسیده باشد خاموش شود، به احتمال زیاد باتری خراب شده است.
خالی شدن سریع باتری: یک باتری سالم به طور معمول 1 روز یا 1 روز و نیم کار کند، در صورتی که با وجود استفاده کم از گوشی باتری به سرعت خالی شود، به احتمال زیاد باتری خراب است. در صورتی که علاقه مند هستید می توانید اطلاعات بیشتری درباره علت تخلیه سریع شارژ موبایل کسب کنید.
روشن ماندن گوشی تنها هنگام اتصال به شارژر: در صورتی که گوشی تنها زمانی که به شارژر متصل است روشن می ماند، در این حالت نیز باتری گوشی خراب شده و نیاز به تعمیر دارد.
هنگ کردن گوشی: گاهی هنگ کردن متوالی گوشی نیز به دلیل خراب شدن باتری می باشد.
برای تعمیر و عیب یابی باتری معیوب روش های گوناگونی وجود دارد.
برای شوک دادن به باتری موبایل نیاز به یک منبع تغذیه متغیر دارید، با استفاده از این منبع تغذیه و پراب های مثبت و منفی می توان نسبت به شوک دادن باتری موبایل اقدام نمود. برای این کار باید ابتدا ولتاژ منبع تغذیه را بر روی دو برابر لتاژ نامی باطری(8ولت) قرار داده، حال پراب های مثبت و منفی را هر کدام سه بار و هر بار به مدت سه ثانیه بر روی مثبت و منفی موبایل جابجا نموده، دقت کنید که همیشه اول پراب مثبت بر روی قسمت مثبت باتری موبایل قرار داده شود و سپس پراب مشکی (منفی) را به منفی باطری متصل می کنیم.
پاک کردن کانتکت های باتری (محل اتصال موبایل و باتری موبایل)، پوشاندن درزهای باز باتری گوشی، قرار دادن باتری در فریزر، تعمیر باتری به کمک لامپ ۱.۵ ولتی از دیگر روش های احیای باتری معیوب می باشد.
در این مقاله به بررسی علت خرابی باتری موبایل و روش ها تعمیر آن پرداختیم. در صورتی که قصد دارید به صورت حرفه ای مفاهیم تعمیارت موبایل را فرا بگیرید و حرفه ای شوید توصیه می کنیم در دوره های موبایل آموزشگاه برق گستران شرکت کرده و کلیه مهارت های لازم برای عیب یابی، تعمیر و تعویض انواع موبایل را کسب نمایید.