سیم کارت موبایل معمولا بسیار ساده و در عین حال بسیار حائز اهمیت می باشد، زیرا سیم کارت است که می تواند ارتباط بین دو گوشی را برقرار نماید و شما با مدرن ترین گوشی های موبایل نیز نمی توانید بدون سیم کارت تماسی را برقرار نماید. از این رو شناخت و آشنایی با عملکرد قطعات مختلف مدار سیم کارت و مشکلات آن بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد و تعمیرکار حرفه ای موبایل می بایست مهارت لازم در شناسایی مشکلات سیم کارت موبایل و طریقه عیب یابی آن را داشته باشد. در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل به بررسی این موضوع می پدازیم.
هر فردی که وارد بازار کار تعمیرات موبایل شده، باید یک سری اطلاعات فنی نرم افزاری و سخت افزاری در مورد SIM داشته باشد، تا بتواند از آنها در مواقع نیاز بهره برد. در اینجا به معرفی کدهای مربوط به سیم کارت می پردازیم.
PIN Code 1: مخففی از Personal Identification Number که به معنای کد شناسه شخصی بوده که باعث می شود تا کسی از سیم کارت سوء استفاده نکند. عددی است بین 4 تا 8 رقم و در صورتی که سه بار به اشتباه وارد شود، دستگاه از کاربر تقاضای وارد کردن PUK1 را می کند.
PUK Code: از کلمات انگلیسی PIN Unblocking Key و در مواقعی که به اشتبا PIN را وارد نموده، دستگاه تقاضای این کد را می کند.
PIN Code 2: از این کد می توان به جهت فعال کردن و یا لغو کردن محدودیت محدودیت تماس از آن استفاده نمود. در صورتی که اشتباه این کد وارد نموده، نیاز است PUK2 را وارد کنید، البته تا 10 بار به کاربر اجازه اشتباه وارد کردن این کد داده می شود. همه این کد ها که به آنها اشاره شده و همچنین PUK2 بر روی پاکت سیم کارت نوشته شده و هنگام تهیه آن می توان آنها را تحویل گرفت.
ماژول سیم کارت از سه قطعه سخت افزاری تشکیل شده، که CPU، RAM، EEPROM نام دارند. CPU که واحد پردازش نام داشته، پردازش انواع اطلاعات را انجام می دهد. RAM حافظه ای است که موقت بوده و اطلاعات و رمزهایی که وارد می شوند، برای همیشه نگهداری نمی شوند. EEPROM یک حافظه بوده که هم برای طولانی مدت اطلاعات را نگهداری نموده و هم با قطع جریان اطلاعات را از دست نمی دهد. این حافظه قابل برنامه ریزی نیز می باشد.
در این تصویر X470 مربوط به کانکتور سیم کارت بوده و پایه های آن نیز بدین شرح می باشند. VSIM را به عنوان پایه مثبت شناخته و تغذیه DC را انجام می دهد. Clock را در اسطلاح کلاک پالس نامیده و آن را پالس همزمانی هم می گویند. Data به پایه ای گفته می شود که وظیفه تبادل اطلاعات را بین مادر برد و سیم کارت انجام می دهد. GND پایه منفی تغذیه DC می باشد. Reset پایه ای برای بازیابی اطلاعات می باشد
ممکن است ظاهر این پیغام نشان دهنده مشکلی نباشد و در واقع به کاربر اطلاع می دهد که SIM را وارد گوشی نماید. اما مشکل از آنجایی شروع می شود که SIM بر روی گوشی قرار دارد و این پیغام نیز مشاهده می شود.
برای رفع این مشکل راه حل های گوناگونی وجود دارد به طور مثال ریستارت کردن گوشی، خارج کردن باطری و سیمکارت، بررسی و تنظیم مجدد محل قرار گیری سیم کارت، انتخاب دستی اپراتور شبکه، تغییر حالت شبکه بر روی خودکار، تمیز کردن سیمکارت و محل قرار گیری آن، استفاده از وصله آریزا (Ariza Patch)، فعال کردن حالت هواپیما، پاک کردن دادههای اضافه در کَش اندروید، خاموش و روشن کردن رادیو آنتن، حذف نرمافزارهای مشکل ساز، بررسی و اصلاح کد IMEI، بازنشانی گوشی به دادههای کارخانه، بروزرسانی اندروید گوشی، باز نشانی تنظیمات شبکه به پیش فرض، انتخاب دستی APN و پروتکل APN ا برخی از روش های رفع مشکل عدم شناسایی سیم کارت می باشند.
در صورتی که پیامی مبنی بر نامعتبر بودن سیم کارت در گوشی آیفون مشاهده کردید ابتدا از سالم بودن سیمکارت اطمینان حاصل نمایید. سپس شبکه مخابراتی که سیمکارت به آن متصل است را بررسی نمایید. از بروز رسانی آیفون یا آیپد به آخرین نسخه iOS نیز اطمینان حاصل کنید.
برخی از اپراتورها در سراسر کشور به منظور گسترده تر کردن فعالیت خود و افزایش کاربران شبکه خود به افرادی که از سیم کارت همان اپراتور استفاده نمایند، گوشی هایی را با قیمت ارزان ارائه می کنند. برای جلوگیری از سوء استفاده معمولا این گوشی ها بر روی یک شبکه خاص قفل بوده و امکان استفاده از سیم کارت اپراتور دیگری بر روی آنها وجود ندارد. برای حل این مشکل باید به آنلاک گوشی پرداخت. می توان به راحتی با مراجعه به سایت اپراتور و پرداخت هزینه مربوطه، قفل SIM را باز نمود. البته برخی از روش های غیر قانونی نیز برای این کار در بازار مرسوم می باشد.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی مدار سیمکارت موبایل، مشکلات آن و روش های رفع مشکلات پرداختیم. روش هایی که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم رایج ترین و بهترین روش ها برای رفع مشکلات موجود در مدار سیمکارت می باشد. در صورتی که قصد دارید به صورت حرفه ای به تعمیر موبایل بپردازید و تعمیرکاری حرفه ای شوید توصیه می کنید در دوره تعمیرات موبایل شرکت کرده و کلیه مهارت های لازم برای تعمیر انواع موبایل را کسب نمایید.