زود خالی شدن شارژ گوشی یکی از مشکلات رایج در موبایل است که کاربران بسیاری با آن رو به رو می شوند. در صورتی که شما هم با این مشکل مواجه شده اید نگران نباشید در این مقاله به بررسی این مشکل پرداخته و به آموزش روش های جلوگیری از زود خالی شدن باتری موبایل می پردازیم.
مقدمهاگر شارژ گوشی مدت زمان زیادی ماندگاری داشته باشد، می تواند یک مزیت بسیار عالی به شمار برود، زیرا اغلب گوشی های هوشمند، با مشکل شارژ مواجه می باشند. از این رو مشکلاتی که می تواند باعث اختلال در شارژ شدن گوشی و یا تخلیه سریع آن شود، اهمیت بسیار زیادی دارد. از این رو اغلب کاربران نیز روی شارژ موبایل خود حساس بوده و نمی خواهند که با مشکل مواجه شود.
مشکلات مربوط به شارژ موبایل یکی از رایج ترین مشکلاتی است که کاربران برای تعمیر به تعمیرکاران موبایل مراجعه می کنند. از این رو نیاز است تا هر تعمیرکار این مشکلات را به خوبی بشناسد و بتواند آن را عیب یابی و رفع نماید. در دوره آموزش تعمیرات موبایل برق گستران این مشکل به صورت تخصصی بررسی و نحوه عیب یابی و تعمیر آن آموزش داده می شود.
زود خالی شدن شارژ موبایل ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید، امکان دارد این مشکل به دلیل تغییر در تنظیمات گوشی و دلایل نرم افزاری رخ دهد. عوامل دیگری بر زود خالی شدن باتری موبایل تاثیر گذارند مثلا شارژی که از آن استفاده می کنید قلابی یا فیک بوده یا اینکه کارایی خود را از دست داده است.
اگر شارژر سالم باشد به سراغ باتری رفته و آن را نیز چک کنید. زیرا در صورت خراب شدن باتری نیز با این مشکل مواجه خواهید شد. چنانچه که باتری نیز سالم باشد، می توان به سراغ سخت افزار گوشی رفته و به دنبال علت عیب بوجود آمده بود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره باتری خراب موبایل توصیه می کنیم مقاله نشانه های خرابی باتری موبایل را مطالعه نمایید.
یکی از قطعات سخت افزاری که می تواند باعث تخلیه سریع شارژ موبایل شود، آی سی تغذیه می باشد. از این رو باید این آی سی و مسیر مربوطه را چک نموده، تا بتوان در صورت مشکل، آن را تعویض باتری موبایل نمود. بدین ترتیب گوشی می تواند به حالت نرمال برگردد و شارژ را برای مدت زمانی مناسب حفظ نماید.
همانطور که اشاره شد تنظیمات گوشی می تواند یکی از دلایل زود خالی شدن باتری موبایل باشد، بنابراین با تغییر این تنظیمات می توانید تا حدود بسیاری مشکل خالی شدن شارژ باتری گوشی را رفع نمایید. در ادامه این متن به بررسی بهترین روش ها برای آنکه باتری گوشی دیرتر خالی شود می پردازیم.
برای بهینه کردن مصرف باتری گوشی توصیه می کنیم اپلیکیشن های اضافی را از گوشی پاک کنید. به خصوص برنامه هایی که برای اجرا نیاز به اینترنت داشته و شامل تبلیغ هستند.
غیر فعال کردن این قابلیت تاثیر بسیاری بر مصرف بهینه باتری خواهد گذاشت. زیرا این قابلیت برای پردازش شدت نور می بایست اطلاعاتی را برای پردازنده گوشی ارسال کند و پردازنده آن را آنالیز کرده و افزایش یا کاهش نوز صفحه را تعیین کند. این فرایند ساده مصرف باتری گوشی را به شدت افزایش می دهد بنابراین توصیه می کنیم قابلیت Auto Brightness را در گوشی غیر فعال کنید.
روشن بودن این قابلیت ها تاثیر بسیاری بر مصرف باتری گوشی دارد، بنابراین توصیه می کنیم زمانی که به این قابیلت ها نیاز ندارید آنها را خاموش و غیر فعال کنید.
لایو والپیپرها مصرف باتری بسیاری داشته و باعث زود خالی شدن باتری گوشی می شوند. بنابراین توصیه می کنیم تا حد امکان از آنها استفاده نکنید.
ویجت های قرار گرفته بر روی هوم اسکرین مصرف باتری بسیاری داشته و با حذف آنها می توانید مصرف باتری را بهینه کنید. به طور مثال ویجت آب و هوا برای نمایش اطلاعات به استفاده همزمان از اینترنت و مکان یاب نیاز دارد که این امر مصرف باتری را افزایش می دهد.
استفاده از حالت پرواز، فعالسازی قابلیت Power Saving Mode، کاهش زمان تاخیر خاموش شدن صفحه، خنک نگه داشتن گوشی، غیر فعال کردن نوتیفیکیشن ها یا ویبره، آپدیت سیستم عامل، پدیت اپلیکیشن ها از جمله دیگر روش ها برای حل مشکل زودن خالی شدن باتری موبایل می باشد.
مشکل دیر شارژ شدن باتری موبایل یکی از دیگر مشکلات رایج موبایل است که بنا به دلایل گوناگونی روی می دهد.معمولا برور این مشکل در موبایل به دلیل تنظیمات نرم افزاری یا خراب شدن لوازم جانبی و قطعات مدار شارژ گوشی روی می دهد، که باید به بررسی آن پرداخت. یکی از مواردی که در هنگام دیرشارژی باید مورد بررسی قرار بگیرد، شارژر و کابل شارژ موبایل می باشد. زیرا در صورتی که شارژر یا کابل شارژ اصل نباشد، این مشکل بوجود می آید. اگر شارژر مشکلی نداشته باشد، باید به بررسی باتری پرداخت. زیرا اگر باتری اصل نباشد و یا مشکلی برای باتری به وجود آمده باشد، باز هم دیرشارژی اتفاق می افتد.
مثلا زمانی که باتری گوشی حالت تختی خود را از دست داده و باد کرده باشد، بروز دیرشارژی نیز ممکن می شود. در صورت بررسی این عوامل و نبود هیچ گونه مشکل باید به سراغ بررسی سوکت شارژ موبایل رفت. سوکت شارژ یکی از قطعات سخت افزاری است که اگر کوچک ترین اتصالی و یا هر گونه مشکل دیگری داشته باشد، عملیات شارژ موبایل با مشکل مواجه می شود.
سوکت شارژاز لحاظ سلامت، سردی لحیم، کثیفی وسولفاتگی چک شود و یا ممکن است سوکت شارژ به دلیل جمع شدن گرد و خاک و یا آشغال مانع از وصل شدن صحیح شارژر به موبایل شود. در این حالت باید سوکت شارژ را با روش های صحیح و اصولی تمیز نمود. اما در صورتی که مشکل مربوط به اتصالی در سوکت شارژ باشد، می توان با تعویض آن مشکل را به راحتی برطرف نمود.
با توجه به اهمیتی که مدار شارژ موبایل داشته، باید تعویض بخش هایی مانند سوکت شارژ با دقت کافی انجام شود. زیرا در صورتی که دقت لازم را در هنگام تعوض سوکت شارژ نداشته باشید، ممکن است مشکلات جدیدی برای مدار شارژ موبایل به وجود بیاید. از این رو باید با استفاده از تجهیزات مناسب و دقت کافی، کمک نمود تا مشکل به سادگی برطرف شود و این موضوع می تواند باعث جلب اعتماد مشتری برای دفعات بعدی نیز تاثیر گذار باشد.
در این مقاله به بررسی دلایل زود خالی شدن شارژ گوشی و دیر شارژی آن و محوه رفع این مشکل پرداخیم. روش هایی که در این مقاله به آن پرداخته شد از بهترین روش های رفع این مشکل در موبایل است . در صورتی که علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرات موبایل هستید توصیه می کنیم در دوره تعمیر موبایل آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید.