یخ و برفک زدن یخچال همچنین یخ زدن مواد غذایی داخل یخچال از جمله رایج ترین مشکلات یخچال است که می توان گفت تقریبا همه افراد با آن روبه رو شده اند. آگاهی داشتن از علت یخ زدن یخچال و راهکارهای جلوگیری از یخ زدن یخچال به شما کمک می کند تا از بروز این مشکل در یخچال جلوگیری کنید. در همین راستا در این مقاله قصد داریم شما را با این مشکل یخچال و راهکارهای رفع و جلوگیری از بروز آن آشنا کنیم، با ما تا انتها مطلب همراه باشید.
اگر می خواهید به صورت حرفه ای تعمیرات یخچال را یاد بگیرید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی برق گستران ثبت نام کنید.
1.در بسیاری مواقع علت برفک زدن یخچال فریزر، از خرابی و معیوب شدن لاستیک درب دستگاه ناشی می شود. ساییدگی و فرسودگی، پارگی، کنده و شل شدن لاستیک دور درب یخچال می تواند منجر به ایجاد برفک و یخ زدگی در محفظه داخلی آن شود. تشکیل برفک و یخ زدگی در حوالی درب فریزر، حکایت از بسته نشدن درب دستگاه به صورت کامل و صحیح دارد.
2.همچنین، در برخی مواقع مواد غذایی و بسته های فریز شده مانع از قرار گرفتن درست واشر درب می شوند. برای حل این مشکل می بایست نسبت به مرتب و منظم کردن بسته های مواد غذایی موجود در محفظه فریزر اقدام نمود. همچنین، در صورت مشاهده ساییدگی یا پارگی در سطح لاستیک دور درب یخچال، باید در کوتاه ترین بازه زمانی تعویض آن را در دستور کار قرار داد.
3.قرار گرفتن یخچال در محیطی با رطوبت بالا مانند مجاورت با اجاق گاز یا سماور یا قرار گرفتن در محیطی با سقف کوتاه باعث وارد شدن رطوبت به یخچال و یخ زدگی آن می شود. در برخی از ساختمان ها دیده می شود که ورودی درب حمام از آشپزخانه است، این کار به سلامت یخچال آسیب بسیاری وارد کرده و باعث برفک زدن آن خواهد شد.
4.در صورتی که محل نصب یخچال مناسب باشد و لاستیک درب نیز سالم بوده و خرابی، پارگی و سائیدگی نداشته باشد، احتمال دارد که برفک زدن به دلیل خراب شدن ترموستات یخچال باشد.
حتماً بخوانید: چگونه بوی بد یخچال را برطرف کنیم؟
برای کارکرد و عملکرد بهینه یخچال فریزر، جریان هوای سرد باید در محفظه داخلی آن همواره در گردش باشد. در صورت ورود هوای گرم به محفظه داخلی و برخورد آن با هوای سرد موجود، در اثر این فرآیند به تدریج آثار برفک زدگی در فضای داخل دستگاه ایجاد می شود. آب نشدن برفک ها موجب سفت و سخت شدن آنها و متعاقب آن، یخ زدگی یخچال می شود. نامناسب بودن محل نصب یخچال، فرسودگی یا پارگی لاستیک دور درب و معیوب بودن ترموستات را می توان از مهم ترین دلایل برفک زدن یخچال فریزر برشمرد.
یخ زدن و برفک زدن اواپراتور، از دیگر مشکلات رایج و شایع دستگاه های یخچال فریزر به شمار می آید. لوله های اواپراتور غالبا در فضای پشت یخچال تعبیه شده است. در داخل لوله های اواپراتور گاز خنک کننده در جریان بوده که در فرآیند ایجاد برودت و سرمایش دستگاه بسیار تاثیرگذار و موثر می باشد.
به علت سیکل برودتی دستگاه، رطوبت موجود در اثر فرآیند میعان موجب تولید برفک و تجمع آن بر روی لوله های اواپراتور می شود. سیستم یخ زدایی و دیفراست یخچال با کارکرد و عملکرد خود، کلیه برفک های جمع شده بر روی لوله ها را ذوب می کند. بروز خرابی در اجزای سیستم یخ زدایی، موجب ایجاد برفک بر روی لوله های اواپراتور می شود.
همچنین، بروز نشتی در لوله های اواپراتور را می توان از دیگر دلایل برفک زدن اواپراتور یخچال دانست. در اثر نشتی، مبرد جریان داشته در لوله ها خارج شده و به علت اختلاف فشار زیاد و کاهش دما و هوای این قسمت، یخ زدگی لوله ها در کوتاه ترین بازه زمانی بروز پیدا می کند. تنظیم نبودن دما و معیوب شدن ترموستات یخچال، از دیگر علت های برفک زدگی اواپراتور محسوب می شوند.
حتما بخوانید: علت کم شدن گاز یخچال
در برخی موارد در قسمت نگهداری مواد غذایی یا جا میوه ای یخچال، برفک و یخ زدگی ایجاد می شود. تنظیم نبودن دمای محفظه داخلی، یکی از مهم ترین دلایل برفک زدن مواد غذایی داخل یخچال تلقی می گردد. بر این اساس، با تنظیم درجه دمای دستگاه، به راحتی می توان از یخ زدگی مواد غذایی یخچال جلوگیری کرد. به طور معمول، محدوده نرمال و مناسب برای دمای محفظه داخلی دستگاه، بازه 3 الی 6 درجه سانتیگراد می باشد.
قرار گرفتن مواد غذایی در جلوی فن های یخچال می تواند منجر به یخ زدگی و برفک زدگی بسته های مواد غذایی شود. در ساختار یخچال های جدید، یک فن یا دریچه در بخش داخلی دستگاه طراحی شده که فرآیند هدایت باد سرد به محفظه داخلی را اجرایی می کند.
خرابی و معیوب شدن دمپر کنترل کننده هوا، انتشار سرمای زیاد در یخچال و یخ زدگی جا میوه ای را در پی دارد.
معیوب بودن ترمیستور، خراب شدن برد یخچال، خراب شدن ترموستات و کثیفی کویل های کندانسور، در یخ زدن بسته های مواد غذایی تاثیرگذار و موثر هستند.
چه یخچال شما برند داخلی باشد و چه برند خارجی سیستم خنک کننده آن یکی است و این موضوع بدان معناست که علت برفک و یخ زدگی در تمامی یخچال ها و فریزرهای معمولی، دوقلو، ساید و غیره یکی می باشد. بنابراین اگر یخچال سامسونگ، ال جی یا امرسان و الکترو استیل دارید و با مشکل یخ زدگی رو به رو هستید مواردی که در بخش های پیشین این مطلب به آنها پرداخته شد را در یخچال به کار بگیرید.
حتما بخوانید: علت اتومات نکردن یخچال چیست؟
خرابی لاستیکی دور درب، معیوب بودن ترموستات، تنظیم نبودن درجه دما و بروز ایراد در برد فرمان، از مهم ترین دلایل و علت برفک و یخ زدن یخچال قلمداد می گردند. با این وجود، آب شدن و از بین رفتن آثار یخ زدگی و برفک، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
در چنین شرایطی می بایست در ابتدا جریان برق یخچال را قطع کرده و درب یخچال برای مدت زمانی مشخصی باز گذاشته شود. با این کار برفک ها به تدریج ذوب شده و از بین می روند. همچنین، برای ذوب کردن آثار برفک ها می توان از یک سشوار کمک گرفت. باد گرم سشوار موجب آب شدن برفک و یخ های ایجاد شده در محفظه داخلی یخچال می شود.
نکته: ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که برای از بین بردن برفک ها، هرگز نباید از اشیا و اجسام نوک تیز نظیر ابزار آلات، تیغ و چاقو استفاده نمود. چراکه اشیا نوک تیز موجب وارد شدن آسیب به لوله های حاوی گاز خنک کننده دستگاه شده که نتیجه آن، نشت گاز مبرد از لوله می باشد. در صورت بروز نشتی، مشکلات دیگری مانند سرد نشدن و خنک نکردن یخچال بروز پیدا می کند.
ناگفته نماند که در بسیاری مواقع تولید برفک در یخچال به دو عامل خرابی لاستیک دور درب و بسته نشدن کامل درب دستگاه مربوط می شود. بسته و کیپ نشدن کامل درب یخچال موجب وارد شدن هوای گرم به داخل محفظه و ایجاد یخ زدگی و برفک زدگی در این بخش می شود. بر همین اساس، در هنگام بستن درب یخچال، از کیپ شدن آن اطمینان حاصل نمایید.
در این مطلب به بررسی علت یخ زدن و برفک یخچال در انواع مدل ها و برندهای یخچال پرداختیم. مواردی که در این مطلب به آن اشاره شد از شایع ترین علل یخ زدگی در یخچال است. در صورتی که از علاقه مندان به تعمیرات لوازم خانگی هستید توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در دوره های آموزش تعمیرات یخچال آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید