آبگرمکن منزل شما به سختی کار میکند تا آب گرم را برای شیرها و لوازم خانگی شما فراهم کند. اما گاهی اوقات کمی بیش از حد سخت کار میکند و منجر به مشکلاتی میشود که میتواند به خدمات حرفهای نیاز داشته باشد.
در اینجا به بعضی از مشکلات رایج آبگرمکن و نکاتی در مورد اینکه در مورد هر کدام چه باید کرد، آورده شده است. به یاد داشته باشید: همیشه قبل از انجام هرگونه کار عیب یابی بر روی آبگرمکن خود، برق را قطع کنید!
همچنین در دوره آموزش نصب پکیج دیواری مشکلات پکیج دیواری به صورت کاملا عملی بررسی و نحوه تعمیر آن آموزش داده میشود.
1. مشکلات دمای آب
مشکلات دمای آب یکی از مشکلات رایج آبگرمکن است که در آبگرمکنها با آن مواجه خواهید شد. در اینجا سه مشکل دمای آب، علل احتمالی آنها و نحوه رسیدگی به آنها ذکر شده است:
آب سرد معمولاً ناشی از کمبود برق، خرابی ترموستات یا المنت گرمایشی معیوب است. با حذف برق به عنوان یک مظنون با تنظیم مجدد کلیدهای مدار خاموش و جایگزینی فیوزهای سوخته کار خودتان را شروع کنید. در مرحله بعد، کلیدهای برق را بررسی کنید تا مطمئن شوید که روشن هستند و نشانگرهای برق روشن هستند. در نهایت، ترموستات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که برق دریافت میکند.
آب گرم است اما به اندازه کافی گرم نیست، اگر آب شما به اندازه کافی گرم نمیشود، دلیل آن میتواند آبگرمکن کوچک، اتصالات سرد و گرم متقاطع، یا المنت گرمایشی یا ترموستات معیوب باشد. میتوانید با خاموش کردن منبع آب و باز کردن شیر آب گرم، اتصال متقاطع را رد کنید. اگر آب همچنان جریان دارد، میتوانید یک اتصال متقاطع داشته باشید. فراتر از این، توصیه میکنیم با یک متخصص تماس بگیرید تا ترموستات عناصر گرمایش آبگرمکن را بررسی کند و ارزیابی کند که آیا آبگرمکن شما اندازه مناسبی دارد یا خیر.
وقتی آب خیلی داغ است، معمولاً به این معنی است که ترموستات خیلی بالا تنظیم شده است. برای تنظیم دمای ترموستات به دفترچه راهنمای آبگرمکن خود مراجعه کنید، معمولا برای بهترین حالت، تنظیم 120 درجه را توصیه می کنیم.
2. نشتی آب
نشت آب را میتوان به دلایل مختلفی نسبت داد، از جمله:
اتصالات لوله کشی که شل شده است را بررسی کنید، آنها را سفت کنید (اما نه بیش از حد سفت کنید) تا نشتی کاهش یابد.
در مرحله بعد، پیچهای عنصر گرمایش شل را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را سفت کنید. اگر المنت گرمایشی همچنان نشتی دارد، احتمالاً باید واشر را تعویض کنید (توصیه میکنیم برای انجام این کار یک متخصص استخدام کنید). در نهایت، نشتی روی یا اطراف مخزن ذخیره سازی را بررسی کنید، معمولا مخازن ذخیره از داخل خورده میشوند.
البته، میتوانید با جابهجایی به آبگرمکن بدون مخزن، مشکلات نشتی را به طور کامل رفع کنید، این تجهیزات نیز دو برابر بیشتر دوام میآورند و حدود یک چهارم فضای زیرزمین شما را اشغال میکنند.
3. آب تغییر رنگ میدهد
تغییر رنگ آب یکی از مشکلات رایج آبگرمکن است. آب زنگ زده میتواند نشان دهنده خوردگی پوشش داخلی مخزن شما باشد که اغلب به دلیل خرابی میله آند ایجاد میشود. با یک تکنسین آبگرمکن حرفهای تماس بگیرید تا مشخص شود که آیا تعویض میله آند مشکل را برطرف میکند یا خیر. اگر نه، آبگرمکن خود را تعویض کنید.
4. صداهای عجیب
تجمع رسوب اغلب علت صداهای عجیبی است که از آبگرمکن شما میآید. میتوانید سعی کنید این مشکل را با شستشوی آبگرمکن برطرف کنید. اگر آبگرمکن خود را شستشو میدهید و مشکل همچنان ادامه دارد، یا اگر تجمع رسوب برای حذف آن خیلی زیاد است، میتوانید با ما تماس بگیرید و از کارشناسان ما در واحد آموزش تعمیرات پکیج دیواری کمک بگیرید. ممکن است نیاز به تعویض آبگرمکن داشته باشید.
5. منتشر شدن بوی گاز، دود یا سوختن از پکیج دیواری
بوی گاز و دود یکی از عیوب مکرر پکیج دیواری است که بسیار خطرناک است. بوی گاز از پکیج دیواری ناشی از نشت گاز است. وجود مشکل در سیستم پکیج دیواری و نشت گاز میتواند منجر به خسارت جانی و مالی شود. اگر مشکل نشت گاز به سرعت برطرف نشود، باعث خفگی و انفجار گاز میشود.
برای عیب یابی و رفع مشکل بوی گاز، لولههای گاز و اتصالات پایین پکیج دیواری را بررسی کنید و در صورت وجود نشتی در لولههای گاز، مشکل را برطرف کنید.
گاهی اوقات بوی دود در اطراف پکیج دیواری احساس میشود. در این صورت از نصب صحیح دودکش اطمینان حاصل کنید. اگر تمام استانداردهای لازم برای نصب دودکش پکیج دیواری رعایت شده باشد، ممکن است به دلیل گرفتگی دودکش و مسدود شدن مسیر خروجی دود، بوی دود متصاعد شده و باعث تجمع دود و عدم وجود خروجی دود در این حالت دودکش باید تمیز و گرفتگی آن رفع شود.
6. پکیج دیواری روشن نمی شود
یکی از مهمترین و رایجترین عیبهای پکیج دیواری روشن نشدن پکیج دیواری است. عوامل روشن نشدن پکیج دیواری بسته به برند پکیج متفاوت است. اما دلایل اصلی آن عبارتند از:
اگر فشار آب در منزل کم است و دلیل روشن نشدن پکیج به همین دلیل است، باید با نصب پمپ در منزل از آب فشار قوی استفاده کنید. در ضمن اگر لوله در مسیر جریان آب مسدود شده و جریان هوا و آب در مسیر لولهها مسدود شده باشد، برای انجام عملیات ته نشینی باید از مواد مخصوص استفاده کرد.
در پکیجها سنسورهای حساس به دود وجود دارد و در صورت نصب نادرست دودکش و مسدود شدن مسیر خروج و در اثر خروج دود از دودکش، این سنسورها با تشخیص دود پکیج دیواری را خاموش میکنند. در این شرایط دودکش را به درستی و طبق استانداردهای لازم نصب کنید.
7. خاموش شدن خودبخودی پکیج دیواری
پکیج دیواری ممکن است ناگهان خاموش شود و از کار بیفتد. عواملی که باعث ایجاد این عیب در پکیج دیواری میشوند عبارتند از:
برای رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی پکیج لازم است موارد ذکر شده را یکی یکی بررسی کرده و قطعات معیوب سرویس پکیج دیواری را تعویض نمایید.
8. آب پکیج دیواری گرم نمیشود
گرم نکردن آب روی پکیج دیواری یکی از مشکلاتی است که افراد را آزار میدهد. عواملی که باعث گرم نشدن آب در پکیج دیواری می شوند عبارتند از:
اگر فشار آب در منطقه مسکونی شما کم است، بهتر است با نصب پمپ آب مشکل را برطرف کرده و به آب گرم دسترسی دائم داشته باشید. در اثر استفاده طولانی مدت از پکیج دیواری، دستگاه ته نشین میشود و این امر از گرم شدن آب موجود در پکیج دیواری جلوگیری میکند. بهتر است مبدل ثانویه را با مواد مخصوص در بازههای زمانی مشخص تمیز کنید و در صورت رفع اگر وجود هوا در لولهها دلیل گرم نشدن آب پکیج دیواری است، میتوانید پیچ زیر پکیج را باز کرده و تهویه کنید. این عمل را تا زمانی ادامه دهید که فشار سنج به بالای یک برسد و صدای خروج هوا قطع شود.
9. رادیاتورهای پکیج دیواری گرم نمیشوند
گرم نشدن رادیاتورهای پکیج دیواری یکی از مشکلاتی است که ممکن است با آن مواجه شده باشید. عواملی که باعث گرم نشدن رادیاتورهای پکیج میشوند عبارتند از:
اگر فشار آب کمتر از 1 بار باشد، رادیاتورهای پکیج گرم نمیشوند و لازم است دوباره فشار پکیج تنظیم شود. در صورتی که عوامل فوق در گرم نکردن رادیاتورها موثر باشد، باید قطعات مربوطه را توسط تکنسین پکیج دیواری مجرب تعویض کنید.
10. نشت آب از پکیج دیواری
یکی دیگر از عیبهای رایج پکیج دیواری نشت آب است. عوامل مختلفی باعث نشت آب از پکیج دیواری میشود که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
نشت آب از پکیج باعث آسیب به سایر قسمتها میشود. مثلا نشتی آب باعث افت فشار در پکیج میشود و یا آب وارد برد الکترونیکی دستگاه میشود که در این صورت دستگاه کاملا معیوب است و برای تعمیر آن باید هزینه زیادی پرداخت کنید. بنابراین در صورت مواجهه با نشت آب و چکه کردن آب از پکیج، برای جلوگیری از آسیب دیدن قسمتهای داخلی پکیج، بلافاصله دستگاه را تا رسیدن تکنسین پکیج دیواری خاموش کنید.
تعمیرکار با بررسی فاکتورهای مشخص شده محل نشتی آب را مشخص کرده و قطعه مربوطه را تعویض میکند.
11. افت فشار در پکیج دیواری
افت فشار پکیج دیواری یکی از مشکلات رایج پکیج دیواری است. عدد استاندارد روی گیج فشار باید 1.5 بار باشد. اگر گیج فشار زیر پکیج عددی کمتر از 1 را نشان دهد، دستگاه با افت فشار مواجه است.
عوامل متعددی در پکیج میتوانند باعث کاهش فشار پکیج شوند که عبارتند از:
برای رفع مشکل افت فشار در پکیج باید با بررسی بدنه پکیج از عدم نشتی آب اطمینان حاصل کرد. در صورت نشتی آب، پکیج باید توسط سرویس حرفهای تعمیر شود. اگر سوپاپ اطمینان معیوب است، باید آن را با یک شیر خوب تعویض کنید. در صورت گرفتگی رادیاتور، آن را تخلیه کنید و در صورت رفع مشکل، گیج فشار را بررسی کنید و افت فشار را در پکیج دیواری اصلاح کنید.
12. تولید صدای بلند از پکیج دیواری
با استفاده طولانی مدت از پکیج دیواری و استهلاک قطعات، ممکن است دستگاه در حین کار صدای بلند و غیرعادی تولید کند. صدای تولید شده توسط پمپ حرارتی ممکن است از پکیج دیواری باشد. در این حالت با ورود حبابهای هوا به پمپ و ورود هوا به دستگاه باعث ایجاد صدای زیادی در پکیج دیواری میشود. برای رفع مشکل صدای پکیج ناشی از ورود هوا، پمپ را در پشت بدنه پکیج پیدا کرده و دریچه تهویه نصب شده روی آن را برای تهویه باز کنید.
یکی دیگر از دلایل صدای بلند تولید شده توسط پکیج دیواری، خرابی روتور دستگاه است. در این صورت روتور دستگاه باید توسط سرویس پکیج دیواری بررسی و عیبیابی شود. در صورت سوختن سیم پیچ، سیم پیچ باید دوباره بپیچد یا روتور تعویض شود.
13. دکمههای پکیج دیواری کار نمیکنند
یکی از مشکلات رایج پکیجهای دیواری این است که دکمههای دستگاه کار نمیکنند. اگرچه این مشکل فقط برقی است و ممکن است جدی به نظر نرسد، اما دکمههای روی پکیج دیواری کار نمیکنند و باعث آسیب به سایر قسمتهای پکیج میشوند. علائم خرابی دکمههای پکیج دیواری عبارتند از:
در صورت مشاهده علائم فوق احتمال شکسته شدن دکمهای پکیج وجود دارد و برای رفع این مشکل کافی است تک تک دکمهها را بررسی کرده و دکمههای شکسته را تعویض کنید.
14. زردی شعله پکیج دیواری
زرد شدن شعله یکی از مشکلات رایج پکیج دیواری است. عوامل متعددی باعث میشود شعله پکیچ زرد شود و به درستی نسوزد. یکی از دلایل زرد شدن شعله، کثیفی و گرفتگی مشعل پکیج دیواری است. در این صورت گاز به درستی به شمع نرسیده و شعله پکیج زرد میشود. اگر علت زردی شعله پکیج، کثیف بودن مشعل باشد، با تمیز کردن آن میتوان مشکل را حل کرد. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، میتوان مشعل پکیج را با استفاده از تعمیرکار پکیج تعویض کرد.
از دلایل زرد شدن شعله پکیج میتوان به مکش نامناسب دودکش و نبود هوای محیط اشاره کرد. در این شرایط محل نصب دودکش باید به طور کامل بررسی شود و از رعایت استانداردهای نصب دودکش اطمینان حاصل شود. اگر مشکل حل نشد، دودکش باید تخلیه یا تعویض شود. برای رفع مشکل زرد شدن شعله پکیج به دلیل کمبود هوا میتوان از دریچههای دور جداره پکیج استفاده کرد.
یکی از عواملی که همیشه نادیده گرفته میشود تاخیر در سرویس پکیج است که میتواند برای پکیج شما مشکل ایجاد کند. پس بهتر است پکیج خود را به صورت دورهای سرویس کنید تا دچار مشکل و آسیبی در پکیج نشوید. اگر به دنبال یک سرویس کار مطمئن هستید تا پکیج خود را به آن بسپارید، پیشنهاد ما به شما این است که از کارشناسان ما در واحد آموزش تعمیرات پکیج دیواری کمک بگیرید. این افراد با مشاوره رایگان، هزینه تعمیر پکیج شما را کاهش میدهند.
استفاده از پکیجهای دیواری به جای بخاری و شومینه به ساختمانهای مسکونی و محیطهای کوچک سرایت کرده است. به همین دلیل شرکتهای زیادی اقدام به تولید پکیجهای دیواری در مدلهای مختلف کردهاند. اگر مشکل کوچکی در پکیج دیواری وجود داشته باشد، دستگاه عملکرد مناسب خود را از دست میدهد. برخی از مشکلات پیش آمده در پکیج دیواری را می توان به راحتی حل کرد.
ضمن اینکه رفع برخی عیوب نیازمند تعمیرکار حرفهای پکیج دیواری است که دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری را گذرانده باشد.
آموزشگاه برق گستران برگزار کننده دورههای آموزش تعمیرات کولر گازی، آموزش نصب کولر گازی ، آموزش نصب پکیج ، آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات لوازم خانگی، آموزش جوشکاری، آموزش برق ساختمان و … میباشد. برای اطلاعات بیشتر با شمارههای آموزشگاه تماس بگیرید.