ما در این مقاله نحوه هواگیری رادیاتور را در هفت مرحله ساده بیان می کنیم تا بتواند به شما در تعمیر رادیاتورهایی که سرد شده اند و بهبود راندمان سیستم گرمایش مرکزی خانه کمک کند.
در صورتی که می خواهید به صورت کاملا تخصصی و عملی با نحوه تعمیرات پکیج های دیواری آشنا شوید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات پکیج برق گستران ثبت نام کنید.
اگر قسمت بالای رادیاتور شما سرد اما در پایین داغ است، احتمالاً هوا در داخل آن محبوس شده و ممکن است نیاز به هواگیری داشته باشید. در ادامه به برخی از علائمی که نشان می دهند رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد، آورده شده است:
این مورد شایع ترین نشانه این موضوع است که رادیاتور شما به هواگیری نیاز دارد و در واقع به این معنی است که هوا در رادیاتور شما محبوس شده است و مانع از گردش آب گرم در رادیاتور و گرم شدن آن می شود. هوا باید آزاد شود تا رادیاتور شما بتواند به طور موثری گرم شود. گرم شدن پراکنده رادیاتور قطعاً علامتی است که قبل از اینکه پکیج به طور کل از کار بیفتد، باید بررسی شود.
اگرچه این علامت رایجی نیست که نشان دهد هوا در رادیاتورها محبوس شده اند ، اما مطمئناً نشانه این است که رادیاتور شما نیاز به رسیدگی دارد. هوای حبس شده در جایی در لوله ها، مانع گرم شدن و گردش آب درون رادیاتور ها می شود. اگر این مشکل به سرعت برطرف نشود ، بعداً می تواند مشکلات بزرگتری ایجاد کند. در این مواقع شما باید با تعمیرکار خود تماس بگیرید.
اگر متوجه شده اید که لکه های نم و کثیفی روی دیوارها و به ویژه در اتاق هایی که زیاد استفاده نمی شوند وجود دارند، می تواند نشانه این باشد که رادیاتورهای شما نیاز به رسیدگی دارند.
هوای محبوس شده در سیستم گرمایش مرکزی ممکن است باعث شود تا صدای رادیاتورهای شما مانند صدای خش خش ، قل قل و تکان خوردن به گوش برسد. در حالی که این صداها می تواند به خاطر دلایل مختلفی باشد ، اما ممکن است نشانه ای از نیاز رادیاتور به هواگیری باشد. در هر صورت ، رادیاتور شما باید بررسی شود تا مطمئن شوید مشکل خاصی وجود ندارد.
آموزش عملی و تخصصی نصب و راه اندازی پکیج دیواری
برای هواگیری رادیاتور به موارد زیر نیاز دارید:
هشدار: آب داخل رادیاتورها می تواند بسیار داغ باشد، بنابراین مراقب باشید که به خود آسیب نرسانید (دستکش و لباس محافظ بپوشید). همچنین باید حواستان به کف اتاق نیز باشد.
حتما بخوانید: آموزش جامع نحوه هواگیری پکیج دیواری، رادیاتور و شوفاژ
برای بررسی و هواگیری رادیاتورها، این راهنمای گام به گام ساده را دنبال کنید:
سیستم گرمایش مرکزی خود را روشن کرده و منتظر بمانید تا همه رادیاتورهای خانه گرم شوند (مدت زمان لازم ممکن است به تعداد رادیاتور و اندازه خانه شما بستگی داشته باشد)
تمام بدنه رادیاتور را با دقت بررسی کنید تا از دمای یکنواخت آن در کل سطح اطمینان حاصل کنید. اگر رادیاتورهایی را پیدا کردید که در قسمت بالایی سرد بوده یا صدای غرغری می شنوید، نشان دهنده آن است که هوای داخل آن به دام افتاده است و باید آن را هواگیری کنید.
نکته: توصیه می کنیم هنگام بررسی هر رادیاتور از دستکش نازک استفاده کنید زیرا ممکن است بسیار داغ باشد.
قبل از شروع هواگیری رادیاتورها، توصیه می کنیم سیستم گرمایش مرکزی را خاموش کنید تا رادیاتورها خیلی داغ نباشند.
دریچه هواگیری رادیاتور را پیدا کرده و اطمینان حاصل کنید که پارچه یا حوله ای در زیر آن قرار گرفته است تا آب خارج شده را بگیرد.
نکته: هر رادیاتور دارای یک دریچه هواگیری است که معمولاً در گوشه بالای رادیاتور قرار دارند و شبیه یک سوراخ گرد با یک مربع در داخل هستند.
اگر هنگام هواگیری رادیاتور آب یا هوایی خارج نمی شود، ممکن است شیر با چیزی مسدود شده باشد. شیر ورودی و خروجی را در هر انتهای رادیاتور ببندید ، سپس پیچ را از مرکز سوپاپ هواگیری جدا کنید. کلید رادیاتور را وارد شیر هواگیری گیری کرده و آن را به آرامی در جهت عقربه های ساعت بچرخانید (یک چهارم دور باید کافی باشد). می بایست بتوانید صدای خش خش خارج شدن هوا را بشنوید.
نکته: توصیه می کنیم یک سطل مناسب برای جمع کردن آب جوش داشته باشید.
هنگامی که صدای خش خش متوقف شد و آب شروع به نشت کرد، کلید را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا شیر بسته شود.
این فرآیند را برای هر رادیاتوری که نیاز به هواگیری شما دارد، تکرار کنید. پس از اتمام این کار، باید فشار سنج پکیج بخار خود را بررسی کنید.
اگر فشار پکیج بسیار پایین باشد (زیر 1 بار) ، باید فشار پکیج را بالا ببرید. اگر فشار طبیعی است (بین 1 تا 2 بار) ، می توانید سیستم گرمایش مرکزی را روشن کرده و گرم شدن رادیاتورها را بررسی کنید.
شما باید هر دو ماه یکبار رادیاتورهای خانه خود را به طور کامل بررسی کنید. توصیه می کنیم قبل از رسیدن فصول سرد ، رادیاتورهای خود را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که سیستم گرمایش مرکزی شما در مواقعی که بیشترین نیاز را به آن دارید به طور کارآمد کار می کند.
هنگامی که سیستم گرمایش مرکزی روشن است ، نباید رادیاتور را هواگیری کنید، زیرا ممکن است خیلی گرم باشد و آب داغ نتواند از آن خارج شود. قبل از شروع هواگیری رادیاتور، از گرم بودن آن اطمینان حاصل کنید. خروج هوا در زمانی که پمپ کار می کند فقط هوای بیشتری را از جاهای دیگر وارد سیستم می کند.
بسته به نوع رادیاتورهایی که در خانه خود دارید، ممکن است با استفاده از دریچه اتوماتیک بتوان آن ها را به طور خودکار هواگیری کرد. این دستگاه های مفید به شیرهای رادیاتور شما متصل شده و به تدریج هوا را در طول زمان خارج می کنند. به وسیله یک دریچه خودکار، دیگر نیازی به هواگیری دستی آن ها نخواهید داشت.
وقتی شیرهای رادیاتور را بستید، می توانید سیستم گرمایش مرکزی و آب گرم خود را دوباره روشن کنید. اگر موفق به این کارش شدید، رادیاتورهای شما باید ظرف چند دقیقه شروع به گرم شدن کنند. همچنین می توانید فشارسنج پکیج دیواری خود را بررسی کنید تا اندازه آن بین 1 تا 2 بار باشد.
در این مطلب به نحوه هواگیری رادیاتور پکیج دیواری پرداختیم. در صورتی که تمایل دارید تعمیرات پکیج دیواری را به صورت کامل فرا گیرید می توانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج آموزشگاه برق گستران شرکت کنید.