سر و صدای کولر آبی از مهمترین مشکلات مربوط به دستگاه است که میتواند موجب کلافگی افراد شود و آسایش را مختل کند. عوامل مختلفی موجب افزایش میزان صدای کولر آبی میشوند؛ در نتیجه عیب یابی درست و یافتن علت آن میتواند در راهکارهای رفع آن کمک کننده باشد. با توجه به هر ایرادی که در کولر آبی به وجود آمده باشد، باید اقدامات متفاوتی را برای برطرف شدن آن انجام داد. اگر برای مشکل سر و صدای زیاد کولر آبی خود به دنبال علت آن و روشهای تعمیر آن هستید، توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه بفرمایید. در صورت علاقمندی به یادگیری تعمیرات کولر آبی میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه برق گستران ثبت نام و در کلاسهای تئوری و عملی شرکت نمایید.
از آن جا که ایران جزء کشورهایی است که روزهای بسیار گرمی را در فصلهای بهار و تابستان تجربه میکند، سالم بودن کولر آبی و کارکرد صحیح آن در این مدت از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. ممکن است مشکلات مختلفی برای کولر آبی رخ دهد که میتواند کیفیت و کارایی آن را کاهش دهد و یا فرد را از استفاده کردن از دستگاه و روشن کردن آن منصرف کند. یکی از این اتفاقات و مشکلات سر و صدای زیاد کولر آبی است.
بررسی هر یک از قطعات مرتبط با صدای کولر آبی از کارهایی است که بدون داشتن تخصص، ممکن است به پیدا کردن علت آن و انتخاب راهکار برطرف شدن آن کمکی نکند. در نتیجه اگر نتوانستید موارد زیر را به درستی بررسی نمایید، از یک تعمیرکار کمک بخواهید. دلایل اصلی صدای زیاد کولر آبی عبارتند از:
شل بودن یا گشادی پولی پروانه یا پولی موتور جزء 7 علت سر و صدای کولر آبی به شمار میروند. برای هر کدام از دلایل مختلف مربوط به مشکلات پولی باید اقدامات مختلفی را انجام داد.
در صورتی که پولی یا همان فولی دچار شل شدگی و یا شکستگی و ترک باشد، باید ابتدا تسمه را خارج کنید. سپس پیچهای آن را محکم کنید، در انتها تسمه را دوباره سر جای خود قرار دهید و آن را تنظیم کنید.
اگر پولی گشاد و یا شکسته و ترک خورده باشد، باید پولی را تعویض نمایید تا سر و صدای کولر آبی رفع شود.
اگر تسمه کولر آبی زیاد سفت و یا شل باشد، در عملکرد فن اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش کیفیت باد کولر و ایجاد صدای جدید در دستگاه خواهد شد. اگر تسمه به دلیل کیفیت پایین آن، سفت بودن و یا شل بودن دچار خرابی، پارگی، ترک و یا ریش ریش شده باشد، باید با خرید یک تسمه مناسب و با کیفیت و تعویض آن و همچنین تنظیم کردن میزان سفتی آن، مشکل سر و صدای کولر آبی را برطرف نمایید.
یکی از علتهای آسیب دیدگی تسمه، خرابی پولی است. در صورتی که دلیل صدای کولر و آسیب دیدگی تسمه، پولی دستگاه باشد،باید اقدامات لازم برای رفع آن را انجام دهید.
حتماً بخوانید: مشکلات کولر آبی و روشهای عیب یابی آن
خشک شدن یاتاقانهای کولر آبی میتواند یکی از علتهای شایع صدای زیاد کولر آبی باشد. یکی از علائم خرابی بلبرینگ کولر آبی و یاتاقانها سر و صدای کولر آبی است. بر این اساس عدم روغن کاری درست، میتواند صداهایی را که شبیه به صدای جیر جیر هستند در موتور ایجاد کنند.
راهکار رفع صدای یاتاقانها به دلیل خشکی بیش از حد، روغن کاری آنهاست. همچنین با روغن کاری یاتاقان ها کیفیت عملکرد قطعات و کولر آبی نیز بهبود خواهد یافت. اگر مشکل صدای مربوط به یاتاقانها با روغن کاری برطرف نشد، برای تعویض آنها اقدام نمایید تا صدای آن قطع شود.
تراز نبودن کولر آبی میتواند صدای زیادی مانند جیر جیر را ایجاد کند که آزار دهنده خواهد بود. اگر محل دستگاه و پایههای آن را بررسی کردید؛ در صورت نیاز برای رفع آن و تراز کردن آن اقدام کنید.
یکی دیگر از دلایل صدای جیر جیر کولر آبی خراب شدن یاتاقانهاست که میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. وارد شدن ضربه به کولر و یا یاتاقانها، جام کردن آن، فرسوده شدن و زنگ زدن از عوامل مهم آسیب دیدگی یاتاقانها هستند.
اگر یاتاقانهای کولر آبی شما خراب شده باشند، باید یاتاقان متناسب با دستگاه خود را خریداری و نصب نمایید تا علت سر و صدای کولر آبی رفع شود.
خرابی بوشن کولر آبی یک علت سر و صدای موتور کولر آبی است. سفتی تسمه، مشکلات موتور کولر و همچنین رطوبت زیاد محیط میتوانند موجب آسیب به بوشنها و خورده شدن آن شوند. اگر بوشن دستگاه آسیب دیده باشد، ابتدا علت اصلی معیوب شدن بوشنها را پیدا و برطرف کنید؛ سپس با تعویض بوشن نسبت به رفع صدای کولر آبی اقدام نمایید.
حتماً بخوانید: 10 اشتباه رایج و خطرناک سیم کشی ساختمان که باید بدانید
تغییر حالت فیزیکی پروانه کولر آبی یک دلیل سر و صدای کولر آبی است. این مشکل در پروانه میتواند به علت مشکلات یاتاقانها، کیفیت پایین جنس محور نسبت به قدرت موتور دستگاه، آسیب دیدگی پولی و یا تراز نبودن و موقعیت نادرست کولر آبی و پایههای آن ایجاد شود.
راه حل رفع مشکل خرابی پروانه و آسیب دیدگی آن، باید محور کولر و یا پروانه را عوض کنید.
در صورتی که هر کدام از موارد ذکر شده را بررسی کردید، اما مطمین شدید که علت آن قطعات ذکر شده نمیباشد؛ باید برای بررسی موتور دستگاه اقدام کنید.
مشکلات مربوط به موتور کولر آبی بهتر است با تعویض آن برطرف شوند و از تعمیر آن در صورت امکان خودداری کنید؛ زیرا در بسیاری از مواقع تعمیر موتور به درستی انجام نمیشود و صدمات بیشتری به دستگاه وارد خواهد شد.
حتماً بخوانید: روش تعویض پوشال کولر آبی
در این مقاله 8 علت سر و صدای کولر آبی را با نحوه برطرف کردن آنها بررسی کردیم. اگر از سرویس دورهای کولر آبی در ابتدای فصل بهار و قبل از زمان روشن کردن دستگاه استفاده کنید، میتوانید از بسیاری از مشکلات کولر آبی از جمله ایجاد شدن صدای آن جلوگیری نمایید. برای رفع سر و صدای کولر آبی میتوانید با توضیحات ارائه شده، خودتان نسبت به تعمیر و حل آن اقدام نمایید؛ اما به شما پیشنهاد میکنیم تا دستگاه خود را به یک تعمیرکار کولر آبی بسپارید تا در سریعترین زمان ممکن، عیب یابی و رفع دلیل سر و صدای کولر آبی را برای شما انجام دهد.
اگر از علاقه مندان به برق و الکترونیک هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش برق ساختمان، آموزش نصب دوربین مدار بسته، آموزش نصب اعلام حریق و غیره نیز ثبت نام کنید.