پکیج های دیواری مدرن، مقرون به صرفه، سازگار با محیط زیست و بسیار قابل اعتماد هستند. با این حال، مانند هر دستگاه دیگری که دائم در حال کار هستند، برای فعالیت مدوام، روان و کارآمدتر، نیاز به کمی مراقبت دارد. یکی از رایج ترین مشکلات در پکیج های گازی افت فشار است، اما خوشبختانه این مشکل معمولاً بدون صرف هزینه قابل حل است. در این مقاله بررسی می کنیم که علت افت فشار پکیج چیست و در صورت کم بودن فشار پکیج گاز چگونه می توانید مشکل را خودتان عیب یابی و حل کنید و چه زمانی بهتر است که از متخصصان کمک بگیرید.
همچنین در دوره آموزش تعمیرات پکیج به صورت تخصصی و کاملا عملی شما را با نحوه عیب یابی و تعمیرات پکیج آشنا می کنیم.
اکثر خانواده ها از یک پکیج گازی برای گرمایش و آب گرم استفاده می کنند. فشار سنج پکیج که معمولاً روی صفحه کنترل قرار دارد یک صفحه دایره ای شکل است و بخش های سبز و قرمز روی آن مشخص شده است.بخش سبز فشار استاندارد در زمان فعالیت است و معمولاً بین 1 – 1.5 بار است. بخش قرمز نشان دهنده حداکثر فشار ایمنی است.
اگر فشارسنج شما بخش سبز را نشان می دهد و سوزن آن پایین افتاده است، نشانه آن است که فشار پکیج گازی شما بسیار کم است و باید اقدامی درباره آن انجام شود.
اگر رادیاتورهایی دارید که آن طور که باید گرم نمی کنند ، ممکن است نشانه آن باشد که مشکلی در فشار پکیج گازی شما وجود دارد و می توانید با بررسی گیج از افت فشار مطمئن شوید.
خبر خوب این است که فشار کم پکیج گازی چیز نگران کننده ای نیست و به احتمال زیاد آسیبی به پکیج گازی شما وارد نمی کند.
از طرف دیگر، می تواند بر کارایی و اثربخشی پکیج گرمایشی شما تأثیر جدی گذاشته و گرم نگه داشتن خانه را دشوار کرده و هزینه های بیشتری را در در قبوض برق شما در پی داشته باشد بنابراین اگر می خواهید در هزینه خود صرفه جویی کنید ،بهترین کار این است که مشکل را برطرف کنید.
حتما بخوانید: علت بوی گاز پکیج چیست؟
شایع ترین دلیل کم بودن فشار پکیج گاز شما نشتی آب در جایی از پکیج یا کاهش فشار پکیج در نتیجه هواگیری رادیاتور است.
پیدا کردن محل نشتی آب در پکیج همیشه کار آسانی نیست زیرا اغلب لوله هایی وجود دارند که قابل مشاهده نیست. با این حال، اگر فشار پکیج گازی کم شد، ارزش آن را دارد که لوله ها و رادیاتورهای قابل دسترسی و در معرض دید را به صورت اجمالی بررسی کنید.
به دنبال هرگونه آب روی لوله ها و همچنین علائم دیگر رطوبت مانند لکه های مرطوب یا لکه ها و گاهی تورم در تخته چوبی باشید.
اگر رطوبت در حال خروج باشد، لوله های مسی ممکن است با گذشت زمان سبز رنگ شوند. اتصالات لوله کشی و نقاطی که لوله ها به رادیاتور متصل می شوند مکانی متداول برای پیدا کردن محل نشتی است. مراقب باشید که میعان را با نشتی اشتباه نگیرید(به ویژه در اتاق های سردتر).
اگر تمام لوله های قابل دسترس را بازرسی کرده اید و محل نشتی را پیدا نکردید ، ممکن است لازم باشد با یک مهندس ایمنی گاز تماس بگیرید تا داخل پکیج گازی را بررسی کند. البته ممکن است پمپ دستگاه نیز دچار مشکل شده باشد، از این رو فشار پکیج دیواری به طور مداوم بالا و پایین می رود. اگر متوجه شده اید که فشار پکیج به طور مداوم کم و زیاد می شود، ممکن است پمپ پکیج دیواری دچار مشکل شده باشد.
حتما بخوانید: آموزش نصب پکیج از صفر تا صد
ممکن است به خاطر بهبود عملکرد پکیج خود یا به خاطر رادیاتورهایی که به درستی گرم نمی شوند ، اخیراً رادیاتور را هواگیری رادیاتور کرده باشید. این کار اجازه می دهد تا هوایی که در پکیج جمع شده است خارج شود. با وجود این که با انجام این کار اغلب مشکل رادیاتور برطرف می شود، ممکن است باعث افت فشار پکیج گازی شما نیز بشود.
اگر اخیراً هیچ رادیاتوری را هواگیری نکرده اید و نتوانستید هیچ نشانه ای از نشتی آب در خانه خود پیدا کنید، احتمالا لازم است تا با یک متخصص تماس بگیرید.
در انتهای پکیج بوتان یک مداربسته وجود دارد ک باید فشار آب ثابتی داشته باشد و وظیفه ثابت نگه داشتن فشار آب ، منبع انبساط است. در مرحله اول سلامت بودن منبع انبساط را بررسی کنید ، پیچ بالای منبع انبساط را باز کنید اگر آب با هوا بیرون زد باید منبع انبساط را تعویض کنید و اگر چیزی از منبع انبساط بیرون نیامد، منبع انبساط سالم است و نیاز به یک تلمبه دارد که با فشار هوا آن را خارج نموده و فشار را به 1/5 بار رساند.
دلایل دیگری از جمله خرابی مبدل حرارتی داشتن پکیج دیواری تک مبدله که تا الان تولید آن متوقف شده و یا ممکن است از نظر محفظه احتراق جهت گرفتن اکسیژن مورد نیاز احتراق و…. باعث پایین آمدن فشار آب و تعمیر پکیج دیواری بوتان شود. غالباکد خطای E04 و A03 در پکیج های بوتان، نشان دهنده افت فشار پکیج می باشد.
کم بودن فشار آب گرم یکی از مشکلات رایج در پکیج دیواری ایران رادیاتور است . این مشکل در پکیج ایران رادیاتور خود با کد 7040 نمایش داده می شود. علت افت فشار در پکیج های دیواری ایران رادیاتور می تواند به خاطر نشتی در مداربسته پکیج ایران رادیاتور و لوله های کف ، خرابی شیر پر کن ، باد نداشتن و یا سوراخ بودن منبع انبساط ، خرابی شیر سه راهه ، کم بودن فشار آب شهری و هوا داشتن پکیج دیواری باشد.
برای بالا آوردن فشار و تنظیم پکیج دیواری ایران رادیاتور باید شیر کوچک آبی رنگ( شیر پر کن) را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید ، تا عقربه مانومتر بالای عدد یک برود و وقتی به عدد 1/5 رسید به طور کامل شیر پرکن را ببندید. در این صورت فشار پکیج تنظیم می شود و بالا می رود.
حتما بخوانید: چگونه پکیج را ریست کنیم؟
موثرترین راه برای رفع مشکل فشار کم پکیج گازی ، افزایش مجدد فشار پکیج است. این کار را معمولاً می توانید بدون نیاز به تماس با مهندس ایمنی گاز انجام دهید ، اما همیشه باید ابتدا راهنمای پکیج را بررسی کنید تا مطمئن شوید مدل پکیج شما این اجازه را می دهد.
اگر می توانید فشار پکیج گازی خود را مجددا پر کنید و مطمئن هستید که خودتان از پس این کار برمی آیید، می توانید این مراحل ساده را دنبال کنید:
1-محل حلقه پر کننده و فشار سنج خود را پیدا کنید. دستگیره های حلقه پرکن باید با جریان لوله زاویه 90 درجه داشته باشند.
2- مطمئن شوید که در هنگام دسترسی به حلقه پر کننده ، فشارسنج را می بینید. سطح فشار مناسب اغلب با رنگ سبز روی پکیج های امروزی نشان داده می شود ، اما قبل از شروع کار ، باید فشار مدل مخصوص پکیج خود را در دفترچه راهنما بررسی کنید. شاید فکر خوبی باشد که از تعمیرکاری بخواهید تا به شما کمک کند.
3-پکیج گازی را خاموش کنید.
4-هر دو دستگیره حلقه پر کننده را با زاویه مناسب بچرخانید، طوری که با جهت لوله مطابقت داشته باشند. اکنون باید بتوانید جریان آب را بشنوید.
5-پس از رسیدن به فشار مناسب ، مطمئن شوید که دستگیره ها به طور کامل بسته شده اند و آن ها را به حالت 90 درجه برگردانید.
6-پکیج را دوباره روشن کنید و بررسی کنید که آیا فشار ثابت است یا خیر.
اگر این مراحل را دنبال کردید و فشار پکیج گازی شما به حد مطلوبی رسید، مطمئن باشید که همه چیز طبق روال بوده و خیالتان از این بابت راحت باشد.
اگر فشار دوباره افت کرد، نشانه این است که ممکن است چیز دیگری در پکیج شما اشکال داشته باشد و توصیه می کنیم با یک تعمیرکار تماس بگیرید.
آموزشگاه برق گستران یکی از بهترین برگزار کننده دوره های آموزش تعمیرات پکیج دیواری می باشد که تمامی دوره های آموزشی خود را در کارگاه های مجهز زیر نظر سازمان فنی حرفه ای برگزار می کند. اگر قصد دارید در حوزه تعمیرات پکیج مهارت و دانش خود را افزایش دهید و وارد بازار کار این حرفه شوید، شرکت در دوره های آموزشی تعمیرات پکیج دیواری به شدت توصیه می شود تا تمامی مباحث را از 0 تا 100 از مبتدی تا حرفه ای فرابگیرید.
منبع: viessmann