در چندین سال گذشته به جای پکیج از موتورخانه استفاده میکردند، اما به دلیل هزینههای بالای راهاندازی و نگهداری و همچنین مشکلاتی که مردم در تعمیر آن داشتند، استفاده از موتورخانه منسوخ شد و در عوض پکیجها وارد بازار شدند. که انرژی کمتری مصرف میکنند و ظاهر زیباتری دارند. به دلیل اهمیت داشتن این موضوع، در این مقاله به روشهای تست قطعات پکیج میپردازیم.
پکیج یکی از سیستمهای گرمایشی پرکاربرد در دنیاست که در سالهای اخیر بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. استفاده از این سیستم گرمایشی بسیار آسان و با کیفیت است.
پکیجها بخشهای مختلفی دارند که هر کدام از نظر عملکرد بررسی شدهاند و زمانی که تست قطعات پکیج به درستی انجام شود شاهد طول عمر بیشتر دستگاه خواهیم بود. وقتی متوجه میشویم که بخشهایی از پکیج نیاز به آزمایش دارد، میتوانیم از کدهای خطای پکیج نیز کمک بگیریم.
دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری در آموزشگاه فنی حرفهای برق گستران به صورت 100% تمامی مهارتهای لازم برای عیب یابی و تعمیر پکیجهای دیواری و زمینی را در کارگاه های مجهز آموزش میدهد. برای شرکت در کلاسها و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاورین ما در برق گستران راهنمایی بگیرید.
قبل از بررسی روشهای تست قطعات پکیج، لازم است در مورد این قطعات و نحوه عملکرد آنها در پکیج، معرفی مختصری داشته باشیم.
به طور کلی قطعات یدکی پکیج در چهار دسته اصلی قرار میگیرند و هر کدام از این دستهها دارای قسمتهای مختلفی هستند که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند. این چهار دسته عبارتند از قطعات مکانیکی پکیج، سنسورهای پکیج، قطعات کنترلی، برد الکترونیکی پکیج. قطعات مکانیکی دستگاه با توجه به نوع عملکردی که دارند فعالیت خود را انجام میدهند و نیازی به فرمان برد دستگاه ندارند.
برعکس، قطعات کنترلی تنها زمانی کار میکنند که برد پکیج به آنها فرمان بدهد، سنسورها نیز باید وضعیت دستگاه را به برد الکترونیکی پکیج گزارش دهند. در نهایت برد الکترونیکی دستگاه به عنوان مغز پکیج عمل میکند و دستورات مختلفی را به قسمت های اجرایی صادر میکند.
در ادامه به معرفی قطعات مختلف پکیج می پردازیم:
این امر به پکیج اطلاع میدهد که آب مصرفی به برد کنترل پکیج باز شده و محل آن در مدار مصرف آب دستگاه میباشد.
باید دود حاصل از سوختن پکیج را به بیرون تخلیه کرد که این کار توسط فن روی بسته انجام میشود. علاوه بر این، فن پکیج وظیفه کشیدن هوای تازه به داخل پکیج را نیز بر عهده دارد.
در گردش آب گرم و افت فشار از پمپ سیرکولاسیون استفاده میشود که دارای پروانهای است که با نیروی گریز از مرکز آب را به گردش در میآورد.
قطعات حسگر شامل پرشر، سنسور و ترموستات میباشد. سنسور NTC که بخش مهمی از پکیج است وظیفه کنترل دمای لوله تبدیل را بر عهده دارد و کمپرسور فشار آب را در مدار گرمایش کنترل میکند و همچنین ترموستات در بالای درب تنظیم پکیج قرار دارد. تعبیه شده است.
ایرونت قسمت کوچکی در بالای پمپ است که پمپ را تخلیه می کند و هواگیری انجام ئمی دهد. آسیب به این قسمت میتواند به دلیل عدم تهویه باعث اختلال در عملکرد پمپ شود.
این قطعه جزء قسمتهای مکانیکی پکیج محسوب میشود و فقط در پکیجهایی که دارای دو مبدل هستند استفاده میشود. وظیفه سه راهی هدایت آب گرم از مبدلها به رادیاتور یا مدار آب گرم میباشد.
منبع انبساط بخشی است که در پشت دستگاه یا در کنار محفظه احتراق قرار میگیرد و برای کنترل دقیق فشار آب در مدار گرمایش ضروری است.
لولههایی که معمولا از مس ساخته میشوند و در چند ردیف جلوی مشعل قرار میگیرند و حرارت را از شعله به آب منتقل میکنند، دسته مبدل حرارتی نامیده میشوند. مبدلها دو نوع هستند تک منظوره و دو منظوره که در مبدلهای تک منظوره فقط یک سیال برای عبور آب از مدار گرمایش وجود دارد در حالی که در مبدلهای دو منظوره دو کانال سیال وجود دارد.
یکی از قسمتهای مهم پکیجها مدار مکانیکی میباشد. برای اینکه مطمئن شوید این قسمت به درستی کار میکند، باید آن را تست کنید. ابتدا سیم فاز باید به پایینترین و بالاترین پایهها متصل شود. نصب سیم به صورت موازی انجام میشود. شبکه نیاز به سیم خنثی دارد که از پایین روی پایه دوم نصب شده و به برق متصل میشود. در چنین حالتی باید حداقل فشار 5 و حداکثر 30 میلی بار در قسمت ورودی در نظر گرفته شود تا امکان خروج گاز فراهم شود. اگر متوجه شدیم که گاز در این حالت خارج نمی شود، باید پیچ شعلهای که در قسمت مدولار دستگاه قرار دارد در موقعیت کم قرار گیرد.
مبدلهای دو منظوره قطعات مهم در پکیجها هستند. روش تست قطعات پکیج متفاوت است به عنوان مثال برای مبدلهای دو منظوره ابتدا باید یکی از مدارهای دستگاه در معرض فشار هوا قرار گیرد سپس مبدل وارد ظرف پر از آب میشود. اگر حباب از مبدل خارج شود، این نشانه سوراخ است و باید تعمیر و تعویض شود. گاهی اوقات مشاهده میشود که حبابهای خارج شده از لولههای دیگر است و در این حالت مبدل دیگر نیازی به تعمیر ندارد.
اگر از پکیجهای دو مبدله استفاده میشود، روش تست باید متفاوت دنبال شود. در این شرایط سوراخ مبدل بررسی میشود. در واقع پس از قرار دادن آن در ظرف آب، اگر حباب ایجاد شود و حبابها از مدار مخالف خارج شوند، به این معنی است که مبدل سوراخ شده و نیاز به تعویض دارد. این مشکل هنگام تست قطعات پکیج بسیار رایج است.
ترمینال یکی از قطعات مهم برای تست قطعات پکیج است. برای تست، حالت مصرف و گرمایش ضروری است که تست شوند. برای تست ترمینال معمولا پکیج باید در حالت گرمایش روشن شود سپس دما اندازه گیری شود اما اگر دمای پس از پمپاژ به مبدل بالاتر از قبل باشد، این در واقع نشانه نشتی در شیر سه راهه به مبدل ثانویه است.
اگر دمای پس از پمپاژ به مبدل بالاتر از قبل باشد، این در واقع نشانه نشتی در شیر سه طرفه به مبدل ثانویه است.
البته تست قطعات پکیج در فیلد ترمینال نیز باید در حالت مصرف انجام شود و ابتدا آب گرم باز شود، پس از تثبیت دمای لوله برگشت اندازه گیری شود. اگر این دما بیشتر از قبل باشد به این معنی است که شیر نشتی دارد.
برای تست قطعه پرشر سوئیچ باید از یک آوومتر استفاده کرد، دستگاه را روی حالت بیزر قرار داده و باید هر دو سر سیم اتصال را به قسمتی که دوشاخههای برق وصل شده است وصل کرد. اگر سوئیچ فشار سالم باشد، پس از روشن شدن دستگاه، زنگ هشدار به صدا در میآید. این کار به روش ساکشن دهانی بدون دستگاه نیز انجام میشود اما مشکل است و بهتر است توسط فرد مجرب انجام شود.
تست قطعات پکیج متصل به سنسورها به یک اهم متر نیاز دارد و باید روی محدوده 10 کیلو اهمی تنظیم شود. سپس سنسور از پکیج خارج میشود و در کنار یک سنسور NTC محکم و سالم قرار میگیرد. سیمهای اتصال اهم متر به اتصالات سنسور متصل میشوند و در این اتصال مقاومت آن بر حسب واحد دمای اتاق اندازه گیری میشود. اگر مقدار اعلام شده کمتر یا بیشتر از 10 کیلو اهم باشد، به این معنی است که سنسور NTC مشکل دارد و باید تعویض یا تنظیم شود. اصول تست قطعات پکیج بسیار مهم است و نکات ایمنی باید به درستی رعایت شود.
در این مقاله تست قسمتهای مختلف پکیج ارائه شده است، اما با توجه به اینکه پکیج از قطعات و اجزای مختلف استفاده میکند و به دلیل حساسیت پکیج، تمامی این قطعات باید در هنگام راه اندازی تست شوند. برای تست قطعات، نکتهای که در مورد انجام این کار می توان گفت این است که اگر در مسائل فنی و پکیجها تجربه ندارید، قطعات مختلف را تست نکنید زیرا با این کار میتوانید آسیبهای جبران ناپذیری به خود و دستگاه وارد کنید.
آموزشگاه برق گستران برگزار کننده دورههای آموزشی تخصصی الکترونیک و تعمیرات از جمله آموزش تعمیرات پکیج دیواری ، آموزش تعمیرات کولر گازی، آموزش نصب کولر گازی، آموزش نصب پکیج دیواری، و دورههای تخصصی دیگر میباشد. برای اطلاعات بیشتر از نحوه برگزاری دورهها ، لیست تمامی دورهها و اخذ مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما در برق گستران تماس بگیرید.