محافظت از اطلاعات گوشی با توجه به اینکه این دستگاه ها به صورت روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، می تواند بسیار کار سختی باشد. در صورتی که مجبور شوید گوشی خود را برای تعمیر به دست یک تعمیرکار بسپارید، حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی دشوارتر خواهد شد. در برخی موارد مشاهده شده که اطلاعات افراد پس از سپردن گوشی های خود به دست مراکز تعمیر موبایل، به سرقت برده شده اند؛ بنابراین دقت در انتخاب تکنسین تعمیر موبایل یکی از مهم ترین اقدامات در زمان روبرو شدن با مشکلات گوشی است. در این مقاله روش های مفیدی را برای حفظ اطلاعات گوشی آموزش خواهیم داد تا بتوانید از حریم خصوصی خود، عکس ها، ویدیوها، شماره های خود و … را مراقبت کنید.
بسیاری از تعمیرکاران تلفن همراه نسبت به حفظ حریم شخصی افراد بسیار متعهد هستند و اخلاق مدارانه رفتار می کنند. با این حال، احتمال بسیار کمی وجود دارد که در برخی مواقع به این مشکل برخورد کنید.
یکی از اولین اقداماتی که برای محافظت از اطلاعات گوشی لازم است همیشه انجام دهید، دانلود نکردن برنامه هایی است که نامعتبر هستند. می توانید در پلی استور و اپ استور، نظرات کاربران هر برنامه را مطالعه بفرمایید تا در صورتی که اپلیکیشن مورد نظر شما معتبر نباشد، از آن استفاده نکنید. هر زمان که متوجه شدید که برنامه ای نامعتبر است، سریعاً آن را حذف کنید.
یک رمز عبور قدرتمند برای گوشی خود انتخاب کنید. در زمان سپردن گوشی به تعمیرکار موبایل این نکته را بیش از پیش جدی بگیرید. بسیاری از تعمیرات مربوط به گوشی همراه از جمله تعویض صفحه نمایش و همچنین تعویض باتری می توانند بدون داشتن پسورد گوشی، انجام شوند. بنابراین، از دادن پسورد گوشی خود به تعمیرکار گوشی برای رفع هر یک از مشکلات دستگاه خودداری نمایید.
حتما بخوانید: راهکارهای وصل نشدن گوشی به اینترنت
گاهی بعد از تعمیرات موبایل تست گوشی برای اطمینان از رفع مشکل آن ضروری است، بنابراین مجبور خواهید شد که رمز عبور خود را به تکنسین تعمیرات موبایل بدهید. مثلاً برای تست رفع خرابی پس از عیب یابی تاچ گوشی و تعویض قطعه، به داشتن رمز عبور نیاز است. در این شرایط چند راهکار پیش روی شماست تا بتوانید در محافظت از اطلاعات گوشی خود کوشا باشید:
1- پیش از تحویل گوشی به تعمیرکار، اطلاعات روی گوشی خود را پاک کنید. استفاده از قابلیت Factory reset موبایل در این مواقع می تواند تمام اطلاعات مهم شما را حذف و از سرقت آن ها جلوگیری کند. با انجام این کار حتی از شکل گیری انگیزه و فکر سرقت اطلاعات از گوشی افراد جلوگیری خواهید کرد.
2- دومین روش حفظ و مراقبت از دیتاهای گوشی، استفاده از برنامه های قفل و پسورد برای برخی از اپلیکیشن ها و انتخاب یک پسورد برای عکس ها، ویدیوها، مخاطبین، یادداشت ها، برنامه های مالی و اطلاعات مربوط به حساب ها و کارت های بانکی روی دستگاه می باشد.
3- سومین اقدام می تواند خروج از تمام حساب های کاربری روی گوشی تا قبل از تحویل دستگاه به فرد تعمیرکار است تا نتواند به هیچ یک از اطلاعات روی موبایل دسترسی پیدا کند.
4- چهارمین مورد برای حفاظت از اطلاعات، نظارت بر ورود به حساب های کاربری خود است. اگر متوجه ورود به حساب های خود شدید و یا اقدام و عملیات مشکوکی را مشاهده کردید، از راه دور می توانید با کمک Find My Apple و Finf my Phone دسترسی به اطلاعات را قطع کنید و دستور خروج از دستگاه را صادر نمایید.
5- پنجمین روشی که می تواند در محافظت از اطلاعات گوشی شما مؤثر باشد، تحقیق درست و انتخاب یک مرکز تعمیر موبایل معتبر و شناخته شده است. از سپردن گوشی خود به هر شخص و تعمیرکاری که شناختی روی اعتبار او ندارید، خودداری کنید.
6- ششمین راه جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات شما، خارج کردن سیم کارت و حافظه خارجی microSD از دستگاه است.
7- هفتمین راهکار را می توان حضور فیزیکی شما از زمانی که گوشی را برای تعمیرات به فرد می سپارید، تا پایان فرآیند تعمیر موبایل ذکر کرد. این راهکار در بسیاری از موارد قابل انجام نیست، اما در زمان هایی که این امکان وجود دارد، بهتر است در مرکز تعمیر گوشی بمانید و به اقدامات تعمیرکار نظارت کنید.
بسیاری از اقدامات و روش های ذکر شده در این مقاله نمی توانند به صورت قطعی شما را از به سرقت نرفتن اطلاعات روی گوشی شما مصون بدارند، با این حال توصیه می کنیم حتماً قبل از سپردن دستگاه خود به یک مرکز تعمیرات گوشی حتماً راهکارهای مطرح شده را انجام دهید تا احتمال دسترسی به اطلاعات خصوصی خود را پایین تر بیاورید.