یخچال ها یکی از پرکاربردترین انواع لوازم خانگی هستند و در تمامی ساختمان ها استفاده می شوند. این دستگاه به دلیل استفاده بسیاری که می شوند با گذشت زمان با مشکلاتی روبه رو می شوند. این موضوع عیب یابی یخچال را به یکی از موضوعات مهم تبدیل کرده است. اگر یخچال شما با مشکل رو به رو شده و می خواهید با نحوه عیب یابی و رفع مشکلات یخچال آشنا شوید این مطلب را تا انتها بخوانید.
همچنین در صورتی که می خواهید به عنوان تعمیرکار لوازم خانگی وارد بازار کار شده و درآمدزایی داشته باشید در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی آموزشگاه برق گستران شرکت کنید.
عدم کارکرد دستگاه یکی از شایع ترین قسمت های عیب یابی یخچال قلمداد می گردد. روشن نشدن یخچال فریزر از دلایل مختلفی ناشی می شود.
علت روشن نشدن یخچال: عدم وجود جریان الکتریکی، قطعی دو شاخه برق یا سیم رابط دستگاه، معیوب بودن رله استارت، خرابی ترموستات و بروز اشکال در موتور، از اصلی ترین دلایل روشن نشدن و عدم کارکرد یخچال محسوب می شوند.
نحوه رفع مشکل روشن نشدن یخچال: با بررسی سیم و اتصالات برقی یخچال می توان از وجود جریان الکتریکی در آن اطمینان حاصل نمود.
قطعه ترموستات وظیفه تنظیم و کنترل دما را عهده دار می باشد. معیوب شدن این قطعه مشکلات متعددی را برای یخچال فریزر در پی خواهد داشت. بررسی ولتاژ ترموستات و تعویض این قطعه در صورت ایراد داشتن، از بهترین راهکارها در جهت رفع مشکل ایجاد شده به شمار می رود.
همچنین، بررسی موتور و مطمئن شدن از سلامت آن، در حل این مشکل می تواند کمک کننده باشد.
تولید سروصدای زیاد و غیر عادی، از مشکلات رایج یخچال فریزر محسوب می شود. شنیدن صداهای عادی و طبیعی دال بر کارکرد معمول یخچال فریزر دارد. در این میان، تولید صداهای آزار دهنده و غیر متعارف، خبر از بروز ایراد و خرابی در قطعات داخلی دستگاه می دهد.
علت سر و صدا یخچال: عدم انجام سرویس های دوره ای یخچال، فرسوده شده موتور فن اواپراتور، آسیب دیدن پروانه های فن و خرابی موتور فن کمپرسور و کندانسور را می توان از دلایل رایج ایجاد سروصدای زیاد یخچال در هنگام کارکرد قلمداد نمود.
راهکار رفع مشکل سر و صدا یخچال: انجام سرویس های دوره ای یخچال، از ساده ترین راهکارها برای رفع مشکل سروصدای دستگاه به شمار می رود. همچنین، اطمینان حاصل کردن از سالم بودن فن و پروانه فن و خارج نشدن لرزه گیرهای کمپرسور از حالت اصلی خود در برطرف ساختن این مشکل کمک شایانی می نماید. ضمنا، تراز نبودن یخچال هم می تواند در تولید سروصدای زیاد دستگاه نقش داشته باشد. به همین جهت، می بایست از تراز بودن و نصب صحیح یخچال فریزر در محل مورد نظر مطمئن گردید.
خاموش شدن یکباره و ناگهانی دستگاه، یکی دیگر از بخش های عیب یابی یخچال فریزر را شامل می شود.
علت خاموش شدن یخچال: نرسیدن جریان برق، نوسان در جریان الکتریکی، پریدن فیوز برق، معیوب شدن ترموستات و خرابی برد الکترونیکی یخچال، از عامل های مهم بروز این مشکل به حساب می آیند. در صورت عدم تامین جریان الکتریکی لازم، نمایشگر و لامپ های دستگاه خاموش می شوند.
رفع مشکل خاموش شدن یخچال: با بررسی کلیه سیم ها و اتصالات برقی دستگاه و جعبه فیوز برق ساختمان، می تواند درصدد رفع این مشکل برآمد. همچنین، در صورت خراب بودن ترموستات یا برد الکتریکی، با استفاده از خدمات تعمیرکاران باتجربه می توان نسبت به رفع این مشکل اقدام نمود.
از دیگر بخش های مهم عیب یابی یخچال می توان به مشکل خنک نکردن دستگاه، اشاره نمود. در هنگام بروز این مشکل، فضای داخلی یخچال به اندازه کافی خنک نشده و گرم باقی می ماند. این امر احتمال خراب و فاسد شدن مواد غذایی را افزایش می دهد.
علت خنک نکردن یخچال: خرابی فن، فرسودگی لاستیک دور درب، معیوب شدن کمپرسور و رله آن، نقص فنی ترموستات و تخلیه گاز مبرد، از مهم ترین دلایل بروز این مشکل به شمار می رود.
رفع مشکل خنک نکردن یخچال: تنظیم نمودن دمای داخلی یخچال، از ساده ترین راهکارها برای رفع مشکل خنک نکردن دستگاه محسوب می شود. همچنین، تعویض لاستیک دور درب در صورت فرسودگی و ارزیابی گاز خنک کننده و اطمینان حاصل کردن از عدم تخلیه آن، می تواند در رفع این مشکل راهگشا باشد.
چنانچه مشکل ایجاد شده به خرابی قطعات و اجزای داخلی یخچال مربوط شود، می بایست از خدمات تخصصی تعمیرکار یخچال فریزر بهره مند گردید.
در بسیاری مواقع، گرمای موتور و بدنه یخچال یک فرآیند طبیعی و به کارکرد مطلوب دستگاه مربوط می شود. با این وجود، داغ شدن بیش از حد بدنه دستگاه حکایت از خرابی قطعات و نقص فنی یخچال فریزر دارد.
علت داغ بودن بدنه یخچال: معیوب شدن یا سوختن موتور و کمپرسور، کمبود گاز مبرد، خرابی کندانسور و رله اورلود موتور، از دلایل اصلی داغ شدن بیش از حد بدنه یخچال تلقی می گردد.
رفع مشکل داغ بودن بدنه یخچال: تنظیم دمای یخچال بر روی بازه مناسب و استاندارد مانع از کارکرد بیش از حد موتور و متعاقب آن، داغ شدن کمپرسور و بدنه دستگاه می شود. تمیز کردن لوله های کندانسور، عدم نصب یخچال در محیط گرم، عدم نگهداری مواد غذایی بسیار زیاد و بیش از ظرفیت یخچال و رعایت فاصله مناسب دستگاه با سطح دیوار، از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه به شمار می روند.
اتومات نکردن یخچال را می توان از دیگر بخش های عیب یابی یخچال فریزر برشمرد. این مشکل برای بسیاری از دستگاه های یخچال فریزر، اعم از جدید و قدیم بروز پیدا می کند.
علت اتومات نکردن یخچال: تنظیم نبودن ترموستات، خرابی لاستیک دور درب، نیاز یخچال به شارژ گاز، خراب بودن فن و در مدار بودن سیستم دیفراست در ایجاد این مشکل تاثیرگذار هستند.
راهکار رفع مشکل اتومات نکردن یخچال: در صورت اطمینان حاصل کردن از معیوب بودن لاستیک دور درب، با تعویض این قطعه مشکل موجود به احتمال قوی برطرف می گردد. علاوه بر این، بررسی میزان گاز مبرد، ترموستات و برد الکترونیکی یخچال در جلوگیری بروز این مشکل می تواند موثر باشد.
کمبود گاز مبرد، از قسمت های رایج تعمیر و عیب یابی یخچال به حساب می آید. فرآیند ایجاد سرمایش و خنک سازی یخچال فریزر از طریق گاز مبرد و کمپرسور صورت می گیرد. کمبود گاز خنک کننده سیکل تبرید و سرمایش دستگاه را با اختلال مواجه می کند.
علت تمام شدن شارژ گاز یخچال: از اصلی ترین دلایل کمبود یا تخلیه گاز مبرد یخچال می توان نشتی ناشی از فرسودگی و پوسیدگی لوله ها و از بین رفتن اتصالات را عنوان کرد.
راهکار رفع مشکل خالی شدن شارژ گاز یخچال: بررسی منبع نشت گاز غالبا بسیار دشوار و سخت می باشد. این فرآیند بایستی توسط تعمیرکاران حرفهای انجام شود.
ضمنا، نشت آب، بسته نشدن درست درب، انتشار بوی بد و برق داشتن بدنه، دیگر قسمت های عیب یابی یخچال را شامل می شوند.
در مقاله دیگری به بررسی علائم کم شدن گاز یخچال پرداخته ایم برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را تا انتها بخوانید.
گاهی ممکن است هنگام باز کردن درب یخچال متوجه یخ زدگی مواد غذایی شوید. دلایل گوناگونی باعث بروز این مشکل در یخچال می شوند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
علت یخ زدن مواد غذایی یخچال: یکی از رایج ترین دلایلی که باعث یخ زدن مواد غذایی در یخچال می شود تنظیم نبودن دمای آن است. بنابراین اگر با این مشکل روبه رو هستید در اولین فرصت دمان یخچال را بررسی و تنظیم کنید.
قرار گرفتن مواد غذایی در مقابل فن داخلی یکی از دیگر دلایلی است که باعث یخ زدن مواد غذایی در یخچال می شود. در بسیاری از مواقع بروز این مشکل به علت کثیف بودن کویل های کندانسور رخ می دهد. خراب شدن ترموستات یخچال، خرابی ترمیستور یخچال، خراب شدن برد الکترونیکی یخچال از دیگر دلایلی است که باعث بروز این مشکل در یخچال می شود.
سر و صدا غیر عادی یخچال هنگام کارکرد یکی از دیگر مشکلاتی است که در این دستگاه دیده می شود. این مشکل در انواع یخچال های ساید، فریزر و دوقلو اتفاق می افتد و عوامل گوناگونی باعث بروز این مشکل در یخچال می شود.
علت سر و صدا یخچال: خراب شدن فن کندانسور یکی از رایج ترین دلایل بروز این مشکل در یخچال است. البته سر و صدا یخچال به دلیل خرابی فن کندانسور معمولا همراه با خوب خنک نکردن همراه است.
تراز نبودن یخچال دلایل دیگری است که به دلیل اختلال در جریان مبرد در داخل کویل های کندانسور باعث سر و صدا در یخچال شود. اگر موتور فن اواپراتور نیز دچار مشکل شود شاهد بروز این مشکل در یخچال خواهیم بود. کمپرسور قطعه دیگری است که خراب شدن آن می تواند باعث سر و صدا در یخچال شود.
البته سینی تخلیه یخچال و تایمر برفک زدایی یکی از دیگر دلایلی است که باعث سر و صدا در یخچال می شود.
نشتی آب از دیگر مشکلات رایج و متداولی است که در یخچال ها دیده می شود. عوامل گوناگونی باعث بروز این مشکل در یخچال ها می شود. اگر شما هم با مشکل نشتی آب روبه رو هستید در این بخش همراه ما باشید.
علت نشتی آب از یخچال: نشتی آب در یخچال در بیشتر مواقع به خاطر خراب یا پوسیده شدن لاستیک دور درب می باشد. اگر لوله تخلیه یخچال دچار گرفتگی شده باشد نیز شاهد نشتی آب از یخچال خواهیم بود. اگر اواپراتور یخچال از یخ و برفک پوشیده باشد نیز این مشکل در یخچال دیده می شود. ممکن است سینی تخلیه یخچال آسیب دیده باشد و این موضوع باعث نشتی آب در یخچال شده باشد. اگر اتصالات مربوط به یخساز و آبسردکن شل شده باشد نیز ممکن است شاهد نشتی آب از یخچال باشیم.
در این مطلب به بررسی مشکلات رایج یخچال و نحوه عیب یابی و تعمیر آنها پرداختیم. تعمیر و عیب یابی این دستگاه امری تخصصی بوده و نیاز به آموزش های عملی و کارگاهی دارد. اگر می خواهید تعمیرات یخچال را به صورت حرفه ای یاد بگیرید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات یخچال آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید.