در گذشته مهندسان ساخت و ساز برای نصب و راه اندازی سیستم گرمایشی موتورخانه، محیط نسبتا بزرگی از فضا کل ساختمان را به موتورخانه ها اختصاص می دادند. در چند دهه گذشته با کوچک شدن متراژ و فضا ساختمان ها موتورخانه رفته رفته منسوخ شده و پکیج های دیواری جایگزین شدند. همچون موتورخانه، نصب پکیج دیواری از نکات ریز و درشتی برخوردار بوده که بایستی از آنها آگاه باشید. پکیج های دیواری به علت اشغال فضا کم، کارایی بالا و کم هزینه بودن به سرعت در میان افراد زیادی محبوب شدند و از این رو اکثر خانه ها دارای سیستم گرمایشی پکیج دیواری هستند. بنابراین هنگام نصب پکیج دیواری باید نکاتی را رعایت کنید تا در آینده برای ساکنین ساختمان مشکلی پیش نیاید. در ادامه مطلب از سایت آموزشگاه برق گستران به نکات و استاندارد های مهم در نصب پکیج دیواری می پردازیم.
نصب صحیح پکیج دیواری بسیار مهم و حیاتی است. از آنجایی که برخی از پکیج های دیواری در داخل فضا منزل نصب و راه اندازی می شوند در صورت رعایت نکردن استاندارد ها می توانند خسارت جبران ناپذیری به همراه داشته باشند.
نصاب پکیج باید با در نظر گرفتن شرایط مختلف، نکات مهم قبل از نصب را برای مشتریان شرح داده سپس با رعایت استاندارد ها اقدام به نصب پکیج دیواری کنند. نکاتی که قبل از نصب پکیج دیواری بایستی به آنها آگاه باشید، عبارت است از :
مرتبط بخوانید: علائم خرابی پمپ پکیج دیواری + روش تعمیر آن
از مهمترین ویژگی محل نصب پکیج دیواری، وجود دودکش در نزدیکی محل نصب سیستم گرمایشی بوده که یکی از واجبات به شمار می رود. مورد بعدی که حائز اهمیت است متراژ محل نصب می باشد که باید به آن دقت لازم را داشته باشید. از آنجایی که ظرفیت پکیج های دیواری ممکن است بزرگ تر یا کوچک تر باشد، فضا مورد نیاز برای نصب نیز متغیر بوده و بستگی به ظرفیت و ابعاد پکیج دارد.
برای هر کیلو وات توان پکیج به یک متر مکعب فضا مورد نیاز است. از این رو نصب پکیج دیواری در متراژ کمتر از 60 متر توصیه نمی شود. اگر محل نصب پکیج دیواری در داخل ساختمان از قانون بالا پیروی نمی کند، بهتر است پکیج دیواری را در محیط باز که فضا آزاد در آن جریان دارد، معمولا در بالکن نصب شود.
عدم توجه به استاندارد های نصب پکیج دیواری می توان خطرساز بوده و ممکن است سبب خفگی افراد ساختمان در اثر نشت گاز را در پی داشته باشد. همچنین وجود فضا کافی برای تعمیر و سرویس راحت توسط متخصص تعمیرات پکیج بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین هنگام نصب پکیج دیواری توجه به موارد ذکر شده بسیار حیاتی می باشد. به طور خلاصه نکات مهم نصب پکیج دیواری عبارت است از:
در نهایت اگر علاقه به کار های تاسیسات همچون نصب و راه اندازی پکیج دیواری دارید می توانید در دوره های آموزش تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه برق گستران شرکت کنید و دانش و مهارت خود را در این حوزه افزایش بدهید. همچنین دقت داشته باشید هیچگاه خودتان برای نصب و راه اندازی پکیج دیواری اقدام نکنید. زیرا در صورت سهل انگاری عواقب جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
مطلب پیشنهادی: بازار کار تعمیرات پکیج دیواری
اگر متراژ داخل ساختمان کم باشد و فضا مورد نیاز برای نصب و راه اندازی پکیج دیواری وجود نداشته باشد، چاره ای جزء نصب آن در بالکن، حیاط یا تراس نخواهید داشت. هر چند نصب کردن پکیج دیواری در فضا باز می تواند کمی مشکل ساز باشد.
نفوذ آب باران، قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید و همچنین عدم دسترسی آسان به دودکش و پریز برق همگی از معایب نصب پکیج دیواری در فضا باز به شمار می رود. از این رو پکیج دیواری داخل کابین قرار داده تا از نفوذ آب باران به دستگاه جلوگیری شود.
استاندارد های نصب پکیج دیواری در فضا باز عبارت است از:
به طور کلی توصیه می شود از نصب پکیج های دیواری در محل های خطرناک اجتناب کنید. به عنوان مثال نصب پکیج در متراژ 60 اصولی و استاندارد نمی باشد زیرا ممکن است به دلیل تولید گاز دی اکسید کربن در ساختمان های کم فضا سبب خفگی ساکنین شود.
جذب اکسیژن در پکیج های دیواری و زمینی برای انجام سیستم احتراق ضروری بوده و در صورتی که فضا لازم جهت نصب و راه اندازی پکیج وجود ندارد، نباید برای نصب آن اقدام کنید. زیرا احتمال مسمومیت گازی و مرگ خاموش به علت کمبود اکسیژن وجود خواهد داشت. به طور کلی پکیج های دیواری را نباید در این مکان ها نصب کرد:
در نهایت توصیه می شود برای نصب و راه اندازی پکیج دیواری به نکات فوق توجه لازم را داشته باشید و هیچگاه خودتان جهت نصب هر گونه سیستم گرمایشی از جمله آبگرمکن و پکیج دیواری اقدام نکنید.