علت چکیدن آب از کولر چیست و چگونه میتوانیم این مشکل را حل کنیم؟ در مناطق گرم، خرید کولر گازی به عنوان یکی از لوازم خانگی ضروری است. برای خنک شدن هوای خانه باید آن را تقریباً همیشه روشن بگذارید. با این حال، کولر گازی ممکن است به دلایلی مانند عدم نگهداری مناسب، استفاده مداوم و تغییر شرایط آب و هوایی به احتمال زیاد در طول زمان و افزایش سن با مشکلاتی مواجه شود. در میان تمام مشکلاتی که سیستم تهویه مطبوع را تحت تاثیر قرار میدهد، شایع ترین آن نشت آب از کولر یا به عبارتی چکه کردن آب از کولر گازی است. در واقع یکی از مشکلات شایع کولر گازی نشت آب از دستگاه میباشد که با سرویس کولر گازی در زمان مشخص میتوان از بروز آن جلوگیری کرد.
چکه کردن آب از کولر گازی یکی از رایجترین مشکلاتی است، که کولر گازیها در فصل تابستان با آن مواجه میشوند.
با بروز این مشکل، قابلیت استفاده از این دستگاه از بین میرود و همچنین آسیبهای زیادی به منزل شما وارد میشود، که از جمله در این موارد میتوان به گچ دیوار، سایش کاغذ دیواری و فرسودگی فرش اشاره کرد.
برای رفع کردن این مشکل باید با مراکز یا تعمیرکاران مجاز و آشنا به این حوزه تماس بگیرید. اما نکته مهم در این موضوع این است که دلایل ایجاد این مشکل را بدانید.
در این مقاله اگر قصد شناسایی این دلایل را دارید با ما همراه باشید. همچنین برای اطلاعات بیشتر در صورت بروز مشکل برای سیستم تهویه منزلتان میتوانید با کارشناسان ما در واحد آموزش تعمیرات کولر گازی در ارتباط باشید.
قبل از بررسی علت آب کولر و نشتی کانال باید دانست که این آب چگونه تولید میشود و آیا نیاز به تخلیه دارد تا بتوان علت آن را به راحتی پیدا کرد. در اینجا باید علت نشت آب را بررسی کنیم.
کولرها و اسپلیتها، وسیلهای برای کاهش دمای محیط و رساندن دما به حد مطلوب هستند. گاز مبرد موجود در سیم پیچهای پنل تغییر حالت میدهند و از مایع به بخار تبدیل میشوند و در طول این مرحله سیم پیچهای اواپراتور بسیار خنک میشوند. زمانی که پرههای فن، در داخل پنل به گردش در میآیند هوای محیط بیرونی به داخل پنل کشیده میشود.
بسته به رطوبت هوای محیط، پس از عبور از اواپراتور، دما کاهش یافته و (به دلیل اختلاف دما) کویل پنل، رطوبت هوا را جذب میکند.
بنابراین پس از عبور هوا از شبکه اواپراتور پنل، دما کاهش مییابد، و هوا رطوبت خود را در این فرآیند از دست میدهد. در انتهای هر پنل خنک کننده منبعی برای جمع آوری آب (در محل لوله تخلیه آب) به نام ناودانی یا حوضچه وجود دارد.
به همین ترتیب، فن علاوه بر کاهش دما و رطوبت به کمک فیلترهای تعبیه شده در آن، هوا را به گردش در میآورد و هوای اتاق را تمیز میکند.
گاهی نیز به دلیل ترک، انسداد و آلودگی، شکستگی، آب از مسیر خودش از ناودانی خارج میشود، که این مورد از علت چکه کردن آب از کولر گازی میباشد .
در اینجا برای بررسی ابتدا باید دستگاه را خاموش کنید تا علت چکیدن آب از کولر مشخص شود.
حتما بخوانید: علت روشن نشدن کولر گازی چیست؟
یکی دیگر از دلایل نشت آب، مسدود شدن یا آسیب دیدن فیلترهاست. هنگامی که فیلتر هوا مسدود میشود، جریان هوا از طریق سیستم مسدود میشود.
این امر باعث یخ زدن رطوبت هوا میشود و هنگامی که دستگاه خاموش میشود یا دمای هوا کاهش مییابد، یخ تشکیل شده در فیلتر شروع به ذوب شدن کرده و آب از آن خارج میشود.
فیلتر هوای دستگاه را به طور مرتب چک کنید و در صورت لزوم به صورت دورهای (هر 1 تا 3 ماه یکبار) آن را تمیز کنید.
اگر علاقهای به نظافت هر از چند گاهی کولر گازی خود ندارید، گرد و غبار زیادی روی فیلتر، اواپراتور و ورقهای داخلی می نشیند، به همین دلیل است که کولر گازی خنک نمیشود.
نشت هوا یکی از شایعترین دلایل آبگرفتگی کولر گازی است که میتواند منجر به نشت آب شود.
برای عملکرد بهینه واحد، در صورتی که هوا آنطور که باید عبور نکند، هوای وارد شده به واحد باید از شیر عبور کند و هوا نشت کند و منجر به عملکرد غیر استاندارد شود.
کندانسور تهویه مطبوع در خارج از خانه قرار دارد. این واحد شامل کویل کندانسور، کمپرسور و موتور سوپرشارژر (کمپرسور) میباشد. از آنجایی که این دستگاهها در بیرون قرار دارند، احتمالاً زبالهها و گرد و غبار را جمع آوری کرده و با آنها تداخل دارند. این میتواند باعث جمع شدن آب در فاضلاب و آب دادن به کولر شود.
پمپ زیر سیم پیچ، خنک کننده است. وظیفه آن تخلیه کامل آب برای جلوگیری از سرازیر شدن آن است.
هنگامی که پمپ آب در اثر تجمع گرد و غبار آسیب میبیند باعث میشود که آب تهویه هوا به درستی خارج نشود.
بنابراین، نشتی پمپ نشانه واضحی است که به درستی کار نمیکند و نیاز به تعویض دارد.
لوله تخلیه دستگاه نیز نیاز به تعمیر و نگهداری مناسب و به موقع دارد. همچنین بررسی کنید که کویل اواپراتور به درستی کار کند و زنگ زده نباشد.
اگر تعمیر و نگهداری به طور منظم انجام نشود. چنین مشکلاتی میتواند به طور مداوم رخ دهد.
برای اطلاعات بیشتر درباره سرویس و تعمیر کولر گازی خودتان در تهران می توانید از کارشناسان ما در واحد آموزش نصب کولر گازی در فنی گستران مشاوره بگیرید.
عایق نبودن لولههای داخلی و خنک شدن آنها میتواند یکی از دلایل آب در کولر گازی باشد. در واقع خنکی آن رطوبت هوا را به خود جذب می کند و باعث ریزش آب از پنل کولر می شود.
میزان سوخت کولر گازی تاثیر زیادی بر سیکل خنک کننده آن دارد و اگر مقدار آن کمتر از حد استاندارد فرضی باشد، باعث اختلال در عملکرد آن و یخ زدن کمپرسور میشود که همین باعث خاموش شدن دستگاه میشود.
پس از خاموش شدن، یخ ذوب شده در زهکش (استخر) پنل کولر گازی جمع میشود و سپس در صورت عدم دفع باعث سرریز شدن آب از نشت می شود.
شما میتوانید با مطالعه آموزش شارژ گاز کولر گازی مشکلتان را حل کنید.
بسیاری از مردم این سوال را دارند که کولر گازی چه زمانی باید شارژ شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که زمان مشخصی برای شارژ مجدد این واحد با گاز وجود ندارد و برخلاف تصور عموم کولرهای گازی نیازی به شارژ دوره ای ندارند.
یعنی ممکن است کولر گازی نشتی داشته باشد و شارژ گاز کولر گازی به زودی تمام شود. یا برخی از قسمت های دستگاه معیوب شده و باعث تمام شدن مایع خنک کننده می شود. بنابراین نمی توان زمان خاصی را برای شارژ مجدد کولر گازی در نظر گرفت.
شکستگی سینی یا فریم پنل میتواند یکی از دلایل آب کولر گازی باشد.
همچنین عدم تعادل صفحه فن و نصب نامناسب برد باعث لرزش برد داخلی میشود که به مرور زمان باعث شکستگی آن میشود.
یکی از راههای تشخیص شکستگی ناودان پنل این است که در بالای فریم فن یک ترک بسیار کوچک ایجاد شده و پس از مدتی آب ظاهر میشود و به مرور زمان جمع میشود و ناخالصیهای حاصل، شناسایی خواهند شد.
حتی علت آب در دستگاه میتواند به دلیل نامنظمی بودن لوله زهکشی باشد که نیاز به تعمیر دارد. علل این مشکل به شرح زیر است.
خمیدگی: اگر لوله تخلیه خم شده باشد.
گرفتگی لوله آب: اگر گل یا گرد و غبار باعث مسدود شدن این لوله شود.
جمع آوری آب صورت: اگر آب را از یک ظرف نشتی جمع کنید، زمانی که آب ظرف به لبه شلنگ برسد، آب داخل ظرف نمیتواند به ظرف برسد. و گاز به یخچال برمی گردد.
نادیده گرفتن شیب لوله کانال: لوله کانال (کانال) باید شیب صافی برای کانال داشته باشد، اگر به هر دلیلی این شیب رعایت نشود به مرور زمان دچار مشکل می شود.
سینی تخلیه یا خروجی تخلیه نشتی، جایی است که آب حاصل از رطوبت کولر گازی جمع آوری شده و با کمک لولهها به بیرون هدایت میشود.
از دلایل گرفتگی آنها میتوان به دلایل مختلفی مانند گل و لای و پرز فرش با گرد و غبار و کثیفی اشاره کرد.
هنگامی که فاضلاب مسدود میشود، باعث نشتی کولر میشود.
برای بازکردن لوله تخلیه پشت پنل دستگاه از دو طریق زیر می توانید به آن دسترسی داشته باشید.
روش اول
پنل داخلی کولر گازی را به همین ترتیب جدا کنید.
برای این کار، پین ها یا دکمههای پایین پنل را باز کرده و پنل داخل کولر Ozzy را 70 درجه پایین بیاورید.
گیرهها یا سایر سخت افزارها را نصب کنید و لوله تخلیه را تعمیر کنید و پانل را ببندید.
باید از بلند کردن بیش از حد پانل خودداری کنید زیرا این کار باعث شکستن گیرهها و افتادن پانل میشود.
اگر مشکل آب تهویه مطبوع شما حل نشد، می توانید برای اطلاعات بیشتر از متخصصین ما در برق گستران کمک بخواهید.
روش دوم
پانل جلوی پانل داخلی را باز کنید. با بازکردن این جعبه فقط می توانید لوله تخلیه را سرویس کنید.
هنگام بستن این قاب مراقب باشید. در غیر این صورت ممکن است خارهای قاب بشکند و با روشن کردن کولرگازی سر و صدای بلندی ایجاد کند.
آموزشگاه برق گستران دوره های تخصصی الکترونیک، تعمیر و کنترل ابزار دقیق از جمله آموزش تعمیرات موبایل و آموزش طراحی بردهای الکترونیکی، آموزش PLC و بسیاری دوره های دیگر را زیر نظر سازمان فنی حرفه ای برگزار می کند. کلیه دوره ها در کارگاه های مجهز و به صورت عملی ارائه می شود. برای آشنایی با نحوه برگزاری دوره ها و دریافت مشاوره رایگان با همکاران ما تماس بگیرید.
حتما بخوانید: آیا کولر گازی ایران رادیاتور اینورتر دارد؟
در این مطلب سعی کردهایم با ذکر نکاتی در مورد کولر گازی و مشکل چکه آب از آنها، شما را در این زمینه راهنمایی کنیم. در این مقاله علاوه بر آشنایی با ساختار و نحوه عملکرد کولر گازی، به بررسی دلایل چکه کردن آب از کولر گازی پرداخته و همچنین به قسمتهایی که میتوانند باعث ایجاد آب در کولر گازی شوند، پرداخته ایم. البته اگر به طوری که اگر دستگاه شما مشکل جدی ندارد، می توانید خودتان آن را برطرف کنید.
در خاتمه امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و اگر برای رفع ایراد کولر گازی نیاز به تعمیرکار دارید، توصیه میکنیم تعمیر کولر گازی خود را به افراد مجاز بسپارید..