عیب یابی ماشین لباسشویی به تخصص و مهارت نیاز دارد. یکی از دغدغه های افراد این است که هزینههای عیب یابی و تعمیرات ماشینهای لباسشویی بالاست. همین موضوع باعث شده تا یادگیری مهارتهای مربوط به تعمیرات ماشین لباسشویی مورد استقبال قرار گیرد. در این مقاله شما را با مشکلات ماشین لباسشویی دوو، پاکشوما، اسنوا، بوش، سامسونگ و ال جی آشنا می کنیم . در صورتی که از علاقه مندان به تعمیرات لوازم خانگی هستید، می توانید در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی آموزشگاه برق گستران شرکت کنید.
ماشین لباسشویی همانند دیگر لوازم خانگی با گذشت زمان با مشکلات گوناگونی از قبیل آبگیری نکردن، نشتی، روشن نشدن، تخلیه نشدن آب و . . . روبه رو می شود. بی توجهی به این مشکلات و تعمیر آنها می تواند اختلالات بسیاری را در لباسشویی ایجاد کرده و باعث بروز مشکلات جدی تر در این دستگاه شود.
در این بخش برخی از رایج ترین مشکلات این دستگاه که در زمان عیب یابی ماشین لباسشویی دیده می شود و نحوه رفع آن آشنا خواهیم شد.
حتما بخوانید: برنامه های شستشو لباسشویی الجی
با گذشت زمان ممکن است ورود آب به ماشین لباسشویی دچار اختلال شده و به یکی از معضلات بزرگ آن تبدیل شود. ابتدا فشار آب ورودی به لباسشویی را بررسی نمایید.
در صورتی که فشار آب مناسب باشد، ممکن است علت اختلال آبگیری لباسشویی انسداد جاپودری، خراب شدن قطعات مختلف از جمله تایمر، بوبین، برد یا تایمر، سوئیچ فشار، فیلتر ورودی، شلنگ آب ورودی، لاستیک دیافراگم، لاستیک آببندی، فیلترهای شیر برقی و همچنین قفل درب لباسشویی باشد که باید مورد توجه قرار دهید. در صورت تشخیص، قطعه مورد نظر را تعمیر یا تعویض کنید.
ایراد ماشین لباسشویی در هنگام نشتی آب به علت تخلیهی همزمان دیگ لباسشویی در حین آبگیری میباشد. این مشکل ممکن است به مواردی مانند برد کنترل اصلی، پمپ تخلیه لباسشویی، سوئیچ فشار هیدرواستات، کوتاه بودن ارتفاع شلنگ تخلیه و شیر برقی آب ورودی لباسشویی ارتباط داشته باشد.
برای رفع این مشکل هر یک از قطعات ذکر شده را بررسی و در صورت نیاز نسبت به تعویض قطعه اقدام نمایید.
از دیگر مشکلات ماشین لباسشویی میتوان نشت آب از جاپودری لباسشویی را نام برد. برای عیب یابی این مشکل ماشین لباسشویی ابتدا نحوهی نصب جاپودری را ارزیابی کنید و در صورت نصب صحیح از سالم بودن هر یک از قطعات زیر اطمینان پیدا کنید:
راهکارهای رفع مشکل خروج آب از جاپودری: جاپودری را به درستی نصب کنید. جرم و شویندهها را به خوبی شستشو دهید تا مسیر جاپودری باز شود؛ سپس در صورت نیاز برای عوض کردن جنت جاپودری یا کل قسمت جاپودری اقدام نمایید.
در صورتی که از انتقال برق به لباسشویی خود اطمینان دارید، با بررسی موتور، ولوم تایمر، صفحه نمایش، سوئیچ استارت، برد کنترل اصلی و میکروسوئیچ درب لباسشویی نسبت به رفع این مشکل در ماشین لباسشویی خود اقدام نمایید تا علت روشن نشدن آن را بیابید.
راهکارهای رفع مشکل روشن نشدن لباسشویی: در صورت خرابی در موتور گاهی امکان تعمیر آن وجود دارد؛ در غیر این صورت باید موتور دستگاه شما تعویض گردد. همچنین باید هر قطعهی خراب شدهی دیگر ماشین لباسشویی را عوض کنید.
حتما بخوانید: مهم ترین علائم نیم سوز شدن ماشین لباسشویی
تخلیه نشدن ماشین لباسشویی به متساعد شدن بوی بد از دستگاه منجر میشود، در نتیجه باید برای رفع هر چه سریعتر این مشکل دست به کار شوید.
در بسیاری از موارد تخلیه نشدن آب لباسشویی به خراب شدن پمپ تخلیه بستگی دارد. از دلایل دیگر عدم تخلیهی لباسشویی میتوان به خراب شدن شلنگ تخلیهی آب، جدا شدن شلنگ، ارتفاع نامناسب شلنگ، خراب شدن میکروسوئیچ درب لباسشویی، خراب شدن برد یا تایمر لباسشویی، گرفتگی لولهی فاضلاب ساختمان، ایراد در فیلتر پمپ، خراب شدن تسمه پمپ و هر گونه انسداد و گرفتگی در شلنگ تخلیه، اشاره کرد.
راهکارهای رفع مشکل تخلیه نشدن لباسشویی: ارتفاع و محل قرارگیری شلنگ تخلیهی آب را تنظیم و انسدادهای مربوطه را برطرف کنید. همچنین در صورت لزوم قطعات خراب شده را تعویض کنید.
اولین گزینه برای عیب یابی مشکل بسته نشدن درب ماشین لباسشویی، بررسی حجم لباسهای قرار داده شده در لباسشویی است. احتمال دیگری که وجود دارد قرار گرفتن یک جسم یا لباس بین قفل و درب لباسشویی میباشد.
اگر هیچ یک از موارد گفته شده وجود نداشت، مواردی مانند میکروسوئیچ، زبانه قفل درب، برد کنترل اصلی، لاستیکهای دور درب لباسشویی و سیم کشی سیستم قفل درب لباسشویی را بررسی کنید. هر یک از قطعات خراب شده باید تعویض شوند تا مشکل بسته نشدن درب لباسشویی برطرف شود.
از دلایل مهم خاموش شدن لباسشویی میتوان به ایراد در پریز برق، پارازیت گیر دو شاخهی لباسشویی، نوسانات برق و مشکل در تایمر یا برد کنترل اصلی اشاره کرد. در صورت مواجه شدن با این مشکل برای عیب یابی ماشین لباسشویی، هر یک از این قطعات را بررسی و عوض کنید تا ایراد لباسشویی شما برطرف شود.
در صورت مواجهه با مشکل متوقف شدن لباسشویی، بعد از بررسی جریان برق، به سالم بودن قطعاتی از جمله برد کنترل اصلی، تایمر لباسشویی، میکروسوئیچ درب، المنت شیر ورودی آب و زبانه قفل درب ماشین لباسشویی دقت کنید. در صورتی که قطعات نیاز به تعمیر یا تعویض داشتند، اقدام نمایید.
باز نشدن درب لباسشویی بعد از تمام شدن شستشو یکی دیگر از مشکلات ماشین لباسشویی است که افراد زیادی با آن مواجه شدهاند. برای تشخیص علت این ایراد در ماشین لباسشویی حتماً فعال شدن قفل کودک، میکروسوئیچ درب لباسشویی، لولای درب ماشین لباسشویی، دستگیره درب ماشین لباسشویی، سوئیچ فشار درب ماشین لباسشویی و قفل حرارتی درب ماشین لباسشویی را چک کنید.
راهکارهای رفع مشکل قفل شدن درب ماشین لباسشویی: در صورت خرابی میکروسوئیچ میتوانید از ضامن دستی استفاده کنید، در غیر این صورت آن را تعویض نمایید. همچنین نسبت به تعویض قطعات دیگری که خراب شدهاند، اقدام کنید.
همیشه باید به حجم لباسهای درون دیگ لباسشویی دقت شود تا متناسب با ظرفیت دستگاه درون آن قرار داده شده باشند. در صورتی که از این مورد اطمینان دارید، برای تشخیص علت نچرخیدن دیگ دستگاه قطعاتی را مانند قرقره، تسمهها، گیربکس، چرخ تسمه، فیلتر تخلیه، پمپ تخلیه، برد کنترل اصلی، موتور لباسشویی، کلاچ قفل درب لباسشویی و میکروسوئیچ درب لباسشویی با دقت بررسی کنید. تعویض هر قطعه باعث برطرف شدن مشکل چرخش دیگ لباسشویی خواهد شد.
در مقاله دیگری به آموزش نحوه تعویض تسمه ماشین لباسشویی پرداخته ایم، برای رفع این مشکل پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز بخوانید.
یکی از شکایتهای رایج از ایرادات ماشین لباسشویی صداهای لباسشویی هستند. هر نوع صدا در ماشین لباسشویی میتواند دلایل خاص و متفاوتی داشته باشد.
اگر از این موضوعات اطمینان دارید که ماشین لباسشویی شما تراز است و هیچ جسمی در بخشی از دستگاه گیر نیفتاده، به بررسی دقیقتر قطعاتی مانند موتور، کلاچ، پولیها، تسمهها، واشر تخلیه، پمپ تخلیه، شلنگ تخلیه، کمک فنرها، بلبرینگها، شیر ورودی آب و لاستیک دور درب لباسشویی ادامه دهید. در نهایت نسبت به تراز کردن، رفع انسداد و تعویض قطعات اقدام کنید.
اگر متوجه لرزش شدید لباسشویی شدید، اولین قدم برای عیب یابی ماشین لباسشویی بررسی تراز بودن آن و حجم لباس متناسب با وزن ظرفیت لباسشویی است. اگر مشکل دستگاه همچنان باقی ماند تسمهها، فنرها، کمک فنرها، بلبرینگها، پد دمپر و پد پوششی دیگ را با دقت چک کنید. با تعمیر یا تعویض هر قطعهای که دچار آسیب یا خرابی شده، میتوان این مشکل را نیز برطرف نمود.
یکی از دلایل شایع در نشت آب از لباسشویی، تمیز نکردن شیشهی درب لباسشویی است که مانع چسبیدن درست شیشه و لاستیک شده که همین موضوع باعث نشتی آب میشود.
اگر علت نشت آب لباسشویی شما این مورد نیست، موارد دیگر از جمله انسداد یا نصب نادرست محفظه جاپودری، خراب شدن خراب شدن کاسه نمد، شیر برقی، پمپ تخلیه آب، شلنگ تخلیه آب، شلنگ ورودی آب، لاستیک دور درب، میکروسوئیچ دور درب و سوئیچ فشار هیدرواستات را چک کنید. با تعمیر یا تعویض هر یک از این قطعات معیوب، دیگر شاهد نشت آب از لباسشویی نخواهید بود.