آموزش جوشکاری
دوره آموزش جوشکاری مجتمع برق گستران شامل آموزش سه فرآیند اصلی جوش ذوبی یعنی جوشکاری برق یا الکترود دستی SMAW، جوشکاری co2 و جوشکاری آرگون یا تیگ TIG می باشد که با ثبت نام در این دوره با تمامی این سه فرآیند جوشکاری از 0 تا 100 از پایه تا پیشرفته از مبتدی تا حرفه ای مهارت کسب خواهید کرد.
همچنین در صورت شرکت در آزمون کتبی و عملی جوشکاری سازمان فنی حرفه ای می توانید نسبت به کسب مدرک معتبر بین المللی اقدام نمایید. دقت داشته باشید که اگر تمایل دارید به صورت جداگانه در یکی از دوره های جوشکاری به صورت مجزا شرکت کنید، امکان آن وجود دارد.
این دوره صرفا برای افرادی مناسب است که هیچ گونه اطلاعاتی در مورد جوشکاری ندارند و با شرکت در دوره آموزش جامع جوشکاری آموزشگاه برق گستران می توانند بر تمامی فوت و فن های ریز و درشت این حوزه آشنا و در نهایت وارد بازار کار شوند. علاوه بر این مورد تمامی دوره های آموزش جوشکاری برق، co2 و آرگون دارای هیچ پیش نیازی نمی باشند و تمامی مباحث و سرفصل های مهم را در کارگاه های مجهز به صورت عملی یاد خواهید گرفت.
لازم به ذکر است دوره آموزش جوشکاری در آموزشگاه برق گستران در کارگاه مجهز و رعایت تمامی نکات ایمنی توسط اساتید ماهری که چند سال دارای سابقه کار در بازارکار هستند، برگزار می شود. علاوه بر این مورد تمامی مباحث تدریس شده در دوره آموزش جوشکاری برق، آرگون و co2 ویژه ورود مهارت جو به بازارکار می باشد. بدان معنی بعد از سپری کردن دوره جامع آموزش جوشکاری و کسب مدارک لازم، می توانید به راحتی وارد بازار کار شوید.
همچنین اگر برای کسب مدرک فنی حرفه ای جوشکاری اقدام کنید، قادر خواهید بود تا تمامی مجوز های لازم جهت تاسیس کسب و کار خود را کسب کرده و از درآمد قابل توجهی برخوردار شوید. در نهایت اگر قصد دارید با تمامی فوت و فن های ریز و درشت جوشکاری در مدت زمان کوتاه ویژه بازار کار مهارت و تجربه کسب کنید، آموزشگاه برق گستران این مسیر پر چالش را برای شما عزیزان هموار کرده است.
اطلاعات دوره
مدرس
: استاد هداوندمدت دوره
: 50 ساعتظرفیت
: 6 نفرسرفصل های آموزش جوشکاری
ثبت نام در لندینگ جوشکاری
تجدید دوره آموزشی در صورت عدم یادگیری کارآموزان در پایان
تمامی مراحل آموزش به صورت عملی در کارگاه مجهز برگزار می گردد
اقامت در خوابگاه آموزشگاه برای کارآموزان شهرستان
برگزاری دوره های آموزشی در روزهای تعطیل برای افراد شاغل
پشتیبانی بصورت نامحدود کارآموزان پس از اتمام دوره های آموزشی
دسترسی مناسب برای تردد به ترمینال، مترو، BRT و قسمت های مختلف شهر
برگزاری دوره ها با تعداد نفرات کمتر در کلاسها برای بالا بردن کیفیت آموزش
معرفی به سازمان فنی و حرفه ای برای اخذ مدرک پس از اتمام دوره
آموزش جوشکاری عملی
هم اکنون جوشکاری جزء صنایع مادر به شمار می رود که در کارخانجات، تاسیسات صنعتی، ساخت و ساز و صنایع نظامی نقش به سزایی را ایفا می کند. بازارکار عالی و موقعیت های شغلی مختلف همراه با درآمد بالا در ایران و کشور های خارجی همچون هلند، استرالیا، آمریکا و کانادا موجب شده است تا افراد زیادی خواهان شرکت در کلاس آموزش جوشکاری به صورت عملی باشند.
از این رو اگر قصد دارید در حوزه جوشکاری مهارت و تجربه ویژه ورود به بازارکار کسب کنید، بهترین روش شرکت در دوره آموزش جوشکاری عملی می باشد تا با فوت کوزه گری از مبتدی تا حرفه ای توسط اساتید ماهر و آشنا به بازار کار آموزش دیده و در نهایت می توانید برای ورود به بازارکار در داخل ایران یا مهاجرت از طریق دریافت مدرک فنی حرفه ای جوشکاری اقدام فرمایید.
بنابراین با تماشا کردن فیلم و مطالعه مقاله های آموزشی نمی توانید به جوشکار ماهر تبدیل شوید. در کارگاه مجهز جوشکاری آموزشگاه برق گستران این فرصت برای مهارت آموزان وجود دارد تا تکرار و تمرین متعدد کرده تا بتوانند مهره جوش باکیفیت بدون عیوب جوش بر روی فلزات مختلف ایجاد کنند. همچنین مجتمع برق گستران دارای بازآموزی رایگان دارد، بدان معنی اگر بعد از سپری کردن دوره آموزش جوشکاری، احساس کرده اید هنوز بر روی برخی از مباحث مشکل دارید، می توانید به صورت رایگان مجدد دوره جوشکاری را سپری کنید.
دوره جوشکاری فنی حرفه ای
دوره آموزش جوشکاری یکی از حوزه های تخصصی فنی به شمار می رود که کاربرد بسیاری در صنایع گوناگون بزرگ و کوچک دارد. از این رو تقاضا برای نیرو جوشکار ماهر در چند دهه گذشته در اکثر کشور های جهان از جمله ایران به شدت افزایش چشمگیری را تجربه کرده است.
آموزشگاه جوشکاری برق گستران با توجه به درآمدهای بالا و بازار کار رو به رشد جوشکاری، دوره جامع آموزش جوشکاری را زیر نظر سازمان فنی حرفهای در کارگاه های مجهز و رعایت اصول و نکات ایمنی برگزار می نماید. در این دوره صفر تا صد تمامی مباحث مرتبط با رشته جوشکاری به صورت کاملا تخصصی آموزش داده می شود تا کارآموزان به راحتی وارد بازار کار جوشکاری شوند.
از جمله سر فصل های مهم ارائه شده در دوره آموزش جوشکاری در آموزشگاه برق گستران می توان به مواردی همچون: جوشکاری برق یا الکترود دستی SMAW، جوشکاری میگ و مگ (co2)، جوشکاری آرگون یا جوش تیگ TIG، آموزش کار با دستگاههای جوشکاری، آموزش فرایندهای جوشکاری، تنظیمات و راه اندازی دستگاه جوش، انواع وضعیت های جوشکاری و غیره اشاره کرد. کلیه سرفصلهای آموزشی در دوره جوشکاری مجتمع آموزشی برق گستران به صورت عملی برگزار شده و شما طی دوره جوشکاری میتوانید به صورت عملی انواع روشهای جوشکاری را انجام دهید.
مدرک جوشکاری فنی حرفه ای
همان طور که در ابتدا گفته شد دوره آموزش جامع جوشکاری شامل سه بخش جوشکاری برق، جوشکاری co2 و جوشکاری آرگون می شود که هر کدام دارای مدرک فنی حرفه ای متفاوتی می باشند که تمامی دوره ها با فرض این که مهارت جو هیچگونه اطلاعاتی در مورد جوشکاری ندارند، برگزار می شود.
به عبارتی دیگر تمامی فرآیند و نکات ریز و درشت را در کارگاه به صورت عملی یاد خواهید گرفت. بعد از سپری کردن دوره های آموزشی، در صورتی که قصد داشته باشید مدرک جوشکاری را دریافت کنید بایستی در دو مرحله آزمون سازمان فنی حرفه ای کتبی و عملی شرکت نمایید.
آزمون کتبی فنی حرفه ای به صورت آنلاین در مرکز سازمان فنی حرفه ای برگزار می شود که 40 عدد سوال تستی بوده که مهارت آموز باید به 20 سوال به درستی پاسخ بدهد. دقت داشته باشید آزمون کتبی نمره منفی نداشته از این رو توصیه می شود مهارت جویان عزیز به تمامی سوالات پاسخ بدهند.
در آزمون کتبی بایستی حداقل نمره 50 را کسب کنید تا وارد آزمون عملی شوید. در نهایت بعد از کسب نمره قبولی آزمون کتبی، بایستی در آزمون عملی شرکت نمایید. در آزمون عملی بایستی از 100 نمره حداقل نمره 70 را کسب کنید تا 25 درصد از نمره آزمون کتبی و 75 درصد از نمره آزمون عملی، نمره نهایی مدرک شما خواهد شد. به عنوان مثال افرادی که مدرک جوشکاری آرگون سازمان فنی حرفه ای را دریافت کرده اند عنوان آن مدرک جوشکار قطعات فولادی کم کربن با فرآیند تیگ می باشد.
آموزش جوشکاری آرگون
جوشکاری تیگ یا آرگون یکی از روش های مهم جوشکاری به شمار می رود که در فرایند آن از گاز آرگون استفاده می شود به همین علت در ایران به جوشکاری آرگون یا تیگ معروف است. از فرآیند جوشکاری تیگ می توان به جوشکاری فلزات سخت و غیر سخت، آهنی و غیرآهنی در تمام ضخامت ها استفاده کرد. با استفاده از این نوع جوشکاری قادر خواهید بود تا صفحات نازک آلومینیوم تا لوله های ضخیم را جوش داد. همچنین مهره جوش های این نوع جوشکاری در صورت رعایت تمامی نکات همچون میزان ضخامت الکترود، جریان برق، ضخامت فلز و آمپر بسیار شیک و تمیز نسبت به سایر روش جوشکاری می باشد.
در جوشکاری آرگون الکترود غیر مصرفی می باشد، یعنی در طول فرآیند جوشکاری نمی سوزد. با نزدیک کردن تورچ به فیلر یا سیم پر کننده، سبب می شود تا فیلر ذوب شده و خال جوش بر روی فلز ایجاد شود. اگر به جوشکاری تیگ علاقه دارید می توانید با شرکت در دوره آموزش جوشکاری آرگون شرکت کرده و با تمامی فوت و فن آن آگاه شوید.
کاربرد جوشکاری آرگون
جوشکاری تیگ بیشتر برای جوش دادن فلزات نازک و مواد آهنی و غیر آهنی که کیفیت مهره جوش ها مهم می باشد بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربرد های مهم جوشکاری تیگ جوش دادن آلومینیوم با جریان برق AC می باشد. بنابراین کیفیت بالا جوش آرگون یکی از کاربرد و مزایا مهم این نوع جوشکاری به شمار می رود که اکثرا برای جوش دادن لوله ها نیز کاربرد موثر دارد. علاوه بر این مورد با جوشکاری آرگون می توانید انواع فلزات همچون تیتانیوم، فولاد ضد زنگ، نیکل، آلومینیوم، مس و فلزات دیگر را به راحتی جوش داد.
از آنجایی که در فرایند جوشکاری تیگ از گاز آرگون به عنوان گاز محافظ استفاده می شود، مهره جوش ها باکیفیت بوده و عیوب جوشکاری به ندرت و در صورت تنظیمات اشتباه رخ می دهد. دقت داشته باشید گاز آرگون یک گاز بی رنگ، بی بو و کاملا خنثی به شمار می رود که در فرآیند جوشکاری هیچگونه اختلالی ایجاد نکرده و از حوضچه جوش در برابر ذرات معلق هوا محافظت می کند.
مزایا جوشکاری آرگون
دقت بسیار بالا: تنظیمات جوشکاری آرگون بسیار متعدد و گسترده می باشد همین امر سبب شده تا عملیات جوشکاری به دقت بالا صورت گیرد. شما زمانی که قصد دارید فلزی را جوش بدهید باید به نوع فلز، ضخامت فلز، نوع جریان AC و DC، میزان آمپر، نوک الکترود تنگستن و وضعیت جوشکاری دقت لازم را داشته باشید. به عنوان مثال برای افزایش حرارت جوشکاری می توانید با فشردن پدال افزایش حرارت پا جوشکاری آرگون یا فشردن دکمه حرارت بر روی تورچ جوشکاری، دما و حرارت جوضچه جوشکاری را افزایش بدهید تا مهره جوش بر روی فلزات ضخیم به درستی ایجاد شود.
وضعیت و حالت های مختلف جوشکاری: جوشکاری تیگ شامل حالت و وضعیت های مختلفی می باشد که این اجازه را به جوشکار می دهد با توجه به موقعیت فلز جوش عمودی، سربالا و افقی انجام دهد.
جوش فلزی بسیار پیچیده: مواد نسوز مانند تانتالیوم به نقطه ذوب و دما بالایی نیاز دارد. در جوشکاری تیگ با استفاده از پدال حرارتی می توانید حرارت ناشی از جوشکاری را افزایش بدهید.
الکترود غیر مصرفی: یکی دیگر از مزایا جوشکاری آرگون الکترود غیر مصرفی تنگستن می باشد. بدان معنی است که در فرایند جوشکاری الکترود مصرف و ذوب نمی شود. از این رو نیاز نیست برای جایگزین کردن الکترود حین عملیات جوشکاری، فرایند جوش را جهت تعویض الکترود متوقف کرد.
جوش فلزات نازک: اگر قصد دارید فلزات نازکی را بدون هیچ گونه نفوذ بیشتر از حد با مهره جوش های براق و تمیز جوش دهید، جوشکاری آرگون بهترین گزینه می باشد.
معایب جوشکاری آرگون
لوازم پیچیده: بدون شک جوشکاری آرگون نسبت به سایر روش جوشکاری بیشترین تعداد لوازم و تجهیزات ایمنی را دارد. از دستگاه جوش با جریان AC و DC گرفته تا انواع الکترود تنگستن و مخازن گاز آرگون.
فرایند آهسته و زمان بر: از آنجایی که دقت فرایند جوشکاری آرگون نسبت به سایر روش های جوشکاری بیشتر می باشد، فرایند آن نیز آهسته و بایستی با حوصله انجام گیرد.
هزینه گاز محافظ بی اثر آرگون: گاز آرگون در مقایسه با هر ماده دیگری در انواع مختلف جوشکاری، بسیار پر هزینه می باشد.
مناسب نبودن برای جوش دادن فلزات بسیار ضخیم: جوشکاری تیگ تنها برای فلزات سبک وزن مناسب می باشد از این رو برای جوش دادن فلزات بسیار ضخیم بایستی از سایر روش های جوشکاری استفاده کرد.
تجهیزات مورد نیاز جوشکاری
قبل از اینکه به تجهیزات مورد نیاز انواع جوشکاری اشاره داشته باشیم، لازم به ذکر است که کارگاه جوشکاری آموزشگاه برق گستران کاملا مجهز بوده و تمامی تجهیزات جوشکاری همچون دستگاه جوش، مخازن گاز، وسایل ایمنی (کلاه، دستکش و لباس ضد حریق)، الکترود، قطعه کار، تورچ و موارد دیگر در اختیار مهارت جویان قرار می گیرد. البته دقت داشته باشید هر نوع جوشکاری دارای تجهیزات و ابزار های منحصر به فرد خود را دارد اما به طور کلی اکثر تجهیزات و ابزار به کار رفته در فرایند جوشکاری تا حدودی یکسان می باشند. در ادامه به برخی از تجهیزات و ابزار های جوشکاری با ذکر وظیفه شان می پردازیم.
دستگاه جوش: اولین و مهم ترین تجهیزات جوشکاری، دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری می باشد که توسط آن می توانید جریان برق AC و DC و همچنین میزان آمپر را تنظیم کنید. به طور ساده دستگاه جوش، قلب جوشکاری به شمار می رود و بدون آن نمی توانید عملیات جوشکاری را شروع کنید.
الکترود: الکترود ماده ای رسانا که در مدار الکتریکی، یک طرف آن به بخش فلزی مانند سیم مسی و طرف دیگر به بخش غیر فلزی متصل می شود و سبب برقراری ارتباط میان دو طرف شده، الکترود می گویند. در جوشکاری الکترود دارای چندین نوع می باشد، الکترود روکش دار، الکترود مصرفی و غیر مصرفی. به عنوان مثال در فرایند جوشکاری الکترود دستی SMAW یا برق الکترود دستی در حین عملیات جوشکاری ذوب و مصرف می شود تا مهره جوش ها شکل گیرند. اما این در حالی است که در فرایند جوشکاری آرگون از الکترود تنگستن استفاده می شود که در طی عملیات جوشکاری ذوب نشده و از بین نمی رود.
مخزن گاز: سیلندر های گاز جوشکاری با ورق های فولاد ضخیم تولید شده تا قابلیت تحمل فشار زیادی را داشته باشند. در جوشکاری انواع مختلف گاز مورد استفاده قرار می گیرد که وظیفه حفاظت حوضچه جوش را در برابر ذرات معلق هوا دارند تا عیوب جوشکاری رخ ندهد. از انواع گاز مورد استفاده در جوشکاری می توان به مواردی همچون گاز آرگون، co2، اکسیژن و هلیوم اشاره داشت.
تورچ یا مشعل جوشکاری: تورچ یا مشعل جوشکاری نیز یکی از مهمترین تجهیزات جوشکاری به شمار می رود که با مخلوط کردن گازها، قوس الکتریکی میان الکترود و قطعه کار ایجاد می کنند که سبب ذوب شدن فلز و در نهایت فرایند متصل شدن به یک دیگر تکمیل می شود. البته در تمامی انواع جوشکاری تورچ استفاده نمی شود. به عنوان مثال در فرایند جوشکاری برق یا smaw خبری از تورچ یا مشعل جوشکاری وجود ندارد. برای کاهش دما تورچ نیز می توانید از آب یا هوا استفاده کنید. برخی از تورچ های جوشکاری آرگون توسط آب خنک می شوند.
شلنگ گاز: با استفاده از شلنگ گاز می توانید گاز مورد نیاز جوشکاری را از رگولاتورها به مشعل جوشکاری برسانید. شلنگ های گاز جوشکاری معمولا از جنس پلاستیک باکیفیت ساخته شده است. به طور معمول شلنگ سیاه یا آبی برای انتقال گاز اکسیژن بوده و شلنگ قرمز برای انتقال دادن گاز استیلن می باشد.
نکات ایمنی جوشکاری
دقت داشته باشید شغل جوشکاری، شغل خطرناکی است اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید. عوارض جوشکاری در دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت خلاصه می شود. رعایت نکات ایمنی حین عملیات جوشکاری بسیار حائز اهمیت بوده و بایستی از عینک، کلاه، لباس ضد حریق، دستکش، ماسک و سیستم تهویه هوا برخوردار باشید. به نکات ایمنی زیر توجه لازم را داشته باشید.
اگر در محیط بسته مشغول به جوشکاری co2 یا اکسی استیلن هستید، حتما از سیستم تهویه هوا برخوردار باشید. جوشکاری co2 در محیط بسته، سبب می شود تا فضایی که درون آن در حال جوشکاری هستید با گاز سمی co2 پر شود و جوشکار احساس خفگی خواهد کرد. همچنین وجود بیش از حد گاز اکسیژن می تواند سبب بیهوشی جوشکار شود. از این رو توصیه می شود در حین جوشکاری co2 در محیط بسته، حتما از سیستم تهویه هوا بهره برداری شود.
اگر در وضعیت جوشکاری دشوار همچون سربالا مشغول به جوشکاری هستید، توصیه می شود در طی فرایند جوشکاری، استراحتی به گردن خود دهید. انجام پروژه های جوشکاری به صورت پیوسته و بدون وقفه می تواند در طولانی مدت برای شما مشکلات متعددی همچون کمر درد و گردن درد را به همراه داشته باشد.
استفاده از ماسک و عینک جوشکاری فراموش نشود. با استفاده از ماسک می توانید جلو گاز های سمی را گرفته تا وارد ریه هایتان نشود. همچنین عینک جوشکاری می تواند طیف نور ماوراء بنفش را به صورت چشمگیری کاهش دهد تا آسیبی به چشم هایتان وارد نشود. تمامی موارد گفته شده در دوره آموزش جوشکاری آموزشگاه برق گستران رعایت شده و مهارت جویان می توانند با خیال راحت در محیط امن مشغول به فرا گرفتن جوشکاری از اساتید ماهر این مجموعه باشند.
آموزش جوشکاری Co2
در این نوع جوش از یک اینورتر DC با قطب معکوس، تورچ، سیم جوش و کپسول گاز محافظ (shielding gas) co2 استفاده می شود. سیم جوش در این نوع جوشکاری مصرف می شود و در حین عملیات می سوزد. فرایند جوشکاری میگ یا همان Co2 جهت اتصالات ضخیم با حداکثر 40 میلیمتر صورت می گیرد. جالب است بدانید سرعت این نوع جوشکاری نسبت به جوش تیگ بسیار بالاتر است. زیرا جوشکاری تیگ باید با ظرافت لازم آهسته و پیوسته صورت گیرد.
در جوشکاری به روش میگ دیگر خبری از فیلر نیست و شما صرفا با تورچ همراه با سیم جوش مصرفی فرایند جوشکاری را طی می کنید. تمام فلزات و آلیاژهای مهم صنعتی همچون فولاد کربن، فولاد های کم آلیاژ، آلیاژ های آلومینیم، مس و نیکل در تمام وضعیت ها، با استفاده از این روش، قابل جوشکاری می باشد. اگر قصد ورود به حرفه جوشکاری را دارید، توصیه می شود در ابتدا دوره آموزش جوشکاری Co2 را سپری کنید زیرا نسبت به سایر روش های جوشکاری آسان تر می باشد.
کاربرد جوشکاری Co2
همانند جوشکاری آرگون، جوشکاری co2 نیز در صنایع مختلف کاربرد دارد و توسط آن می توانید فلزات با ضخامت بالا را نیز جوش بدهید. جوش co2 از استحکام بالایی برخوردار بوده و نسبت به سایر روش های جوشکاری، مهره جوش هایی که توسط جوشکاری mig تولید می شود، قوی تر می باشد. از مهمترین کاربرد جوشکاری میگ یا co2 می توان به موارد مهمی همچون صنعت خودرو سازی، نفت و گاز و ساختمان سازی اشاره داشت.
مزایا جوشکاری co2
- جوشکاری Mag برای اتصال فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
- فرایند جوشکاری سریع
- در این روش از جوشکاری میزان جرقه ایجاد شده بسیار کم است.
- به دلیل قیمت پایین دی اکسید کربن، هزینه های ناشی از جوشکاری به شدت کاهش می یابد.
- حوضچه مذاب و قوس در حین عملیات جوشکاری قابل مشاهده است.
- حذف سرباره یا کم شدن آن
- تغذیه مستمر سیم جوش
معایب جوشکاری co2
- اتلاف گاز
- امکان آسیب دیدن پوست از تابش گاز co2
- امکان خفگی در اثر وجود گاز co2 در شرایطی که در محیط بسته مشغول به جوشکاری باشید بدون داشتن سیستم تهویه هوا مناسب.
آموزش جوشکاری برق
جوشکاری برق یا الکترود دستی SMAW فرایندی است که طی آن فلزات پس از ذوب شدن به هم متصل می شوند. حین عملیات جوشکاری برق فلزات توسط حرارت و فشار ذوب شده و به یکدیگر متصل می شوند. حرارت لازم برای متصل شدن فلزات به یکدیگر توسط برق تامین می شود به همین علت نام این روش جوشکاری برق می باشد. این نوع جوشکاری نسبت به جوشکاری میگ و تیگ قدیمی تر می باشد و فرایند یادگیری آن نسبتا آسان بوده و به راحتی می توانید با سپری کردن دوره آموزش جوشکاری برق از صفر تا صد از مبتدی تا حرفه ای آشنا بشوید.
جوشکاری الکترود دستی یا همان جوشکاری برق یکی از ساده ترین روش جوشکاری می باشد که مبتدیانی که قصد دارند وارد دنیا جوشکاری شوند، توصیه می شود با جوشکاری برق وارد این حرفه شوند. البته دقت داشته باشید هیچ کدام از دوره های آموزش جوشکاری پیش نیازی نداشته و تمامی مباحث را از 0 تا 100 در خود کارگاه های مجهز توسط اساتید ماهر این مجموعه آموزش خواهید دید.
در فرایند جوشکاری الکترود دستی دیگر خبری از گاز محافظ نبوده و الکترود در این فرایند بر خلاف جوشکاری تیگ یا جوش آرگون مصرف می شود. در این نوع از جوشکاری ذوبی از الکترود های روکش دار استفاده می کنند تا از حوضچه جوش در برابر ذرات معلق هوا محافظت کرده تا عیوب جوشکاری رخ ندهد. تجهیزات این نوع جوشکاری بر خلاف جوشکاری co2 و آرگون بسیار ساده و سبک بوده که قادر خواهید بود تجهیزات جوشکاری برق را راحت حمل و نقل کنید. علاوه بر مورد گفته شده جوشکاری الکترود دستی برای جوش دادن فلزات در محیط باز و بسته مناسب می باشد.
هزینه دوره جامع آموزش جوشکاری فنی حرفه ای
هزینه دوره های آموزشی آموزشگاه هایی که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای فعالیت می کنند به طور سالانه از سوی سازمان فنی حرفه ای کل کشور به تمامی آموزشگاه ها ابلاغ می شود. بنابراین هزینه دوره های آموزشی اکثر آموزشگاه های معتبر کل کشور یکسان می باشد. آموزشگاه برق گستران برای روانه کردن نیرو متخصص بیشتر به بازارکار تمامی دوره های آموزشی خود را با تخفیف ویژه برگزار می کند. دقت داشته باشید هزینه آموزش جامع جوشکاری شامل جوشکاری برق، جوش co2 و جوش آرگون می باشد که یک دوره آموزش کامل جوشکاری به شمار می رود.
تحصیلات لازم برای ورود به شغل جوشکاری
قبل از هر چیزی بهتر است با روش های ورود به شغل جوشکاری آشنا شوید. جوشکاری به معنای اتصال دائمی و موقت برخی از فلزات به یکدیگر می باشد. تا چند دهه پیش، شغل جوشکاری حرفه ای تجربی به شمار می رفت، بدان معنی که فردی به یک استادکار ماهر در زمینه جوشکاری مراجعه کرده و زیر دست وی آموزش می دید.
اما با پیشرفت و تغییر و تحول در صنایع مختلف، جوشکاری به یکی از شغل های تخصصی تبدیل شده است که امروزه در صنایع مختلفی همچون خودرو سازی، نظامی، کشتی سازی و انواع ساخت و ساز نقش بزرگی را ایفا می کند. بهترین روش برای ورود به حرفه جوشکاری چیست؟
اگر به رشته جوشکاری علاقه مند هستید، می توانید این رشته را در هنرستان دنبال کرده و پس از دو سال دیپلم جوشکاری خود را دریافت کنید. همچنین برای ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی می توانید رشته هایی همچون بازرسی جوش، مهندسی تکنولوژی جوش و سایر رشته های جوشکاری را دنبال کنید. حال ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا روشی برای یادگیری حرفه ای انواع جوشکاری بدون گذراندن زمان طولانی در کلاس های درس وجود دارد؟
بله، با شرکت در دوره های آموزش جوشکاری معتبر قادر خواهید بود از مبتدی تا حرفه ای از صفر تا صد جوشکاری را فرا گرفته و در نهایت با مدرک معتبر سازمان فنی و حرفه وارد بازار کار شوید. بنابراین اگر زمان لازم برای سپری کردن کلاس های درس دانشگاهی را ندارید، با شرکت در دوره آموزش جوشکاری آموزشگاه برق گستران با تمام فوت و فن های انواع جوشکاری آشنا شوید.
بازار کار جوشکاری در سال 1402
درسال 1402 جوشکاری یکی از پر رونق ترین شغل صنعتی به شمار می رود به گونه ای که برای بقا و پیشرفت بسیاری از واحد های صنعتی به این شاخه کاری نیاز می باشد. جوشکاری در بسیاری از صنایع همچون شرکت های نفت، پتروشیمی، ماشین سازی، نظامی، کشتی و هواپیما سازی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار می باشد. افرادی که دارای مهارت در تمامی زمینه انواع جوشکاری را دارند به راحتی می توانند به استخدام شرکت های صنعتی در بیایند.
البته بایستی بدانید که جوشکاری تنها به صنایع خودرو سازی و نظامی محدود نمی شود، ساخت و ساز در و پنجره، کمد، کابینت و موارد دیگر از سایر فرصت های شغلی برای جوشکاران می باشد. در نهایت از آنجایی که شغل جوشکاری به دقت و مهارت بالا نیاز دارد، بهتر است دوره های آموزش جوشکاری خود را در آموزشگاه های معتبر سپری کنید، اینگونه علاوه بر کسب مهارت در این زمینه با مدرک جوشکاری قادر خواهید بود به کشور های توسعه یافته مهاجرت کنید. همچنین توجه فرمایید جوشکاری نه تنها در ایران، بلکه در اکثر کشور های دنیا دارای بازار کار مناسبی بوده و اکثر جوشکاران از درآمد بالا و امنیت شغلی برخوردار هستند.
فرصت های شغلی جوشکاری
جوشکاران می توانند در موسسات تولیدی و صنایع بزرگ همچون شرکت نفت، شرکت گاز، پتروشیمی، شرکت ایران خودرو، سایپا، قطعات سازنده صنعتی، تجهیزات و ماشین آلات سنگین، لوازم خانگی، در و پنجره سازی مشغول شوند. حرفه جوشکاری در چند دهه گذشته تغییر و تحول متعددی را طی کرده است و هم اکنون به یکی از پر تقاضا ترین شغل به شمار می رود که فرصت های شغلی زیادی برای جوشکاران به وجود آمده است. بنابراین اصلا نگران بازارکار جوشکاری نباشید، این حرفه به دلیل پیچیدگی هنوز اشباع نشده است و با ورود به این فن می توانید از درآمد بالایی برخوردار شوید.
میانگین درآمد جوشکاران در ایران و جهان
میانگین درآمد جوشکاران به عوامل متعددی بستگی دارد، تجربه و مهارت، مدرک بین المللی جوشکاری، آشنا بودن با انواع جوشکاری، میزان فعالیت روزانه و سختی کار همگی از عواملی هستند که بر روی درآمد جوشکاران تاثیر مستقیم دارد. به طور کلی در سال 1401 درآمد جوشکاران مبلغی حدود 7 تا 16 میلیون تومان در ماه می باشد که به عوامل ذکر شده بستگی دارد. در سال 2022 طبق آمار منتشر شده توسط سازمان جوشکاری آمریکا میانگین درآمد ماهیانه جوشکاران را در کشور های مختلف مورد بررسی قرار داده است که در ادامه به آنها می پردازیم.
- اتریش : 2400 دلار
- برزیل : 2300 دلار
- دانمارک : 2700 دلار
- هلند : 3300 دلار
- فنلاند : 2600 دلار
- چین : 3100 دلار
- بلژیک : 3000 دلار
بنابراین با توجه به لیست فوق می توان گفت که بازار کار جوشکاری نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای صنعتی جهان بسیار خوب است. از این رو با سپری کردن دوره آموزش جوشکاری قادر خواهید بود با داشتن مدرک بین المللی برای مهاجرت نیز اقدام بفرمایید.
بهترین آموزشگاه جوشکاری چه خصوصیاتی دارد؟
امروزه چندین آموزشگاه جوشکاری فنی حرفهای دورههای تخصصی جوشکاری را برگزار کردهاند که هر کدام با کیفیت متفاوتی هستند. بهترین آموزشگاه جوشکاری آموزشگاهی است که به صورت عملی، حرفهای، سریع و جامع دوره جوشکاری را برگزار کرده و در پایان دوره جوشکاری نیز یک مدرک معتبر فنی حرفهای به شما ارائه دهد.
جامع بودن سرفصلهای آموزشی دوره جوشکاری و انطباق آنها با نیازهای بازار کار، تجربه مدرس دوره جوشکاری، کامل بودن سرفصلها، از دیگر ویژگیهای مهمی است که یک آموزشگاه جوشکاری باید دارا باشد و هنگام ثبت نام دوره جوشکاری فنی حرفهای بایستی به آن توجه داشته باشید. بنابراین پیشنهاد میکنیم در انتخاب آموزشگاه جوشکاری برای گذراندن دوره آموزش جوشکاری فنی حرفهای حوصله کنید و آموزشگاهی را انتخاب کنید که این ویژگیها را دارا باشد. انتخاب درست آموزشگاه جوشکاری باعث میشود تا آموزش جوشکاری را با سرعت یاد بگیرید و هر چه سریعتر وارد بازار کار شوید.
چرا آموزش جوشکاری در برق گستران
اگر قصد ورود به بازار کار جوشکاری در داخل یا خارج کشور را دارید، می توانید در کلاس جوشکاری کاملا عملی آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید. آموزشگاه جوشکاری برق گستران در ابتدای خیابان کارگر شمالی تهران واقع شده است و دسترسی خوبی از نقاط گوناگون تهران به این آموزشگاه جوشکاری خواهید داشت و میتوانید به راحتی با مترو، تاکسی، brt به این آموزشگاه رفت و آمد داشته باشید. آموزش جوشکاری به صورت عملی، مجهز بودن کارگاه جوشکاری، سابقه استادان دوره جوشکاری از جمله دلایلی است که باعث شده تا کارآموزان بسیاری دوره جوشکاری فنی حرفهای را در آموزشگاه جوشکاری برق گستران ثبت نام کرده و برای ورود به بازار کار جوشکاری مهارت های لازم را کسب کنند.
در طول دوره آموزش جوشکاری فرصت تکرار و تمرین متعددی به مهارت جویان داده می شود تا بتوانند با تمامی فوت و فن های ریز و درشت این رشته تسلط پیدا کرده تا برای ورود به بازار کار تمامی آمادگی های لازم را کسب کنند. همچنین بعد از سپری کردن دوره مدرک خود آموزشگاه برای شما صادر می شود و مهارت جویان عزیز می توانند برای کسب مدرک سازمان فنی حرفه ای نیز اقدام کنند. در نهایت تمامی دوره های آموزشی برق گستران از جمله دوره جوشکاری دارای بازآموزی رایگان می باشد. بدان معنی اگر شما بعد از طی کردن دوره، احساس کرده اید با یک یا چند مباحث جوشکاری به طور کامل آشنا نشده اید، می توانید کل دوره را به صورت کاملا رایگان از ابتدا تا انتها بدون پرداخت 1 ریال سپری کنید.
سوالات متداول
در دوره آموزش جامع جوشکاری چه نوع جوشکاری هایی آموزش داده می شود؟
در دوره جامع و فوق تخصصی آموزش جوشکاری برق گستران 3 نوع جوشکاری آرگون (تیگ) – جوشکاری co2 (مگ و میگ) و جوشکاری برق الکترود دستی از 0 تا 100 از مبتدی تا حرفه ای توسط اساتید ماهر این آموزشگاه در کارگاه های کاملا مجهز و عملی برگزار می شود. مهارت جویان عزیز با شرکت در این دوره می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن به یک جوشکار حرفه ای تبدیل شوند.
آیا برای شرکت در دوره آموزش جوشکاری پیش نیازی وجود دارد؟
خیر. تمامی مباحث در دوره آموزش جامع جوشکاری از پایه به مهارت جویان منتقل شده و نیازی نیست در مورد فرایند جوشکاری اطلاعاتی داشته باشید.
خوشحال میشویم تا از نظر شما در رابطه با آموزش جوشکاری آگاه شویم.