عیب یابی مشکل شارژ نشدن گوشی یکی از مباحث پر اهمیت می باشد زیرا یکی از مهم ترین مدارهای موبایل مدار شارژ آن می باشد. مدارشارژ به بخشی از موبایل گفته می شود که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز شارژ باطری موبایل را بر عهده دارد.
عیب یابی و تعمیر مدار شارژ موبایل امری تخصصی بوده و یکی از رایج ترین مشکلات موبایل می باشد که تعمیرکار موبایل می بایست با آن آشنا باشد. با توجه به اهمیت طریقه عیب یابی این مدار در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل به بررسی این مدار و روش تعمیر آن می پردازیم.
مدار شارژ یکی از مهم ترین مدارهای موبایل می باشد که به باتری کمک می کند با سرعت مناسب شارژ شود، سپس از طریق باتری انرژی به واحدهای مختلف گوشی ارسال می شود. مدار شارژ موبایل نیز مانند سایر قسمت های موبایل با مشکلاتی مواجه می شود. این مدار از قسمت های مختلفی مانند سوکت شارژ، آی سی شارژ، دیود شارژ و قسمت های مختلف دیگری تشکیل شده است، که باید در هنگام بروز هر گونه مشکلی، به تست و بررسی هر کدام از قسمت های مختلف آن پرداخت.
برخی از اوقات ممکن است با وصل کردن شارژر به موبایل مشاهده شود که گوشی عکس العملی از خود نشان نداده و گوشی شارژ نمی شود. در این صورت باید به عیب یابی مدار شارژ پرداخته، تا بتوان مشکل بوجود آمده را پیدا نمود.
پیش از آنکه اقدام به باز کردن موبایل و بررسی مدار شارژ بپردازید توصیه می کنیم موارد زیر را بررسی نمایید:
پس از بررسی موارد ذکر شده و رفع نشدن مشکل برای عیب یابی مشکل شارژ نشدن گوشی می توان به اندازه گیری ولتاژ خروجی پرداخت، که در این صورت ممکن است با سه حالت مختلف مواجه شوید.
یکی از حالت ها زمانی است که ولتاژ صفر باشد. در این صورت می توان به بررسی قطعات مختلف موجود در مدار شارژ پرداخت. ابتدا کانکتورهای مربوط به مدار شارژ بررسی می شوند، تا در صورت مشکل نسبت به وصل کردن آنها اقدام شود. در صورت اطمینان از کانکتورها می توان به سراغ بررسی فیوزهای مدار شارژ رفت. پس از فیوز ها در صورتی که هیچ گونه عیبی مشاهده نشد، می توان سلف مدار شارژ را بررسی نمود. پس از سلف می توان دیود مدار شارژ را بررسی کرد. در مرحله آخر می توان به سراغ آی سی شارژ رفته و به بررسی آن پرداخت.
حال می بایست به بررسی حالتی پرداخت که ولتاژ خروجی بیشتر از مقدار مورد نیاز می باشد. در چنین مواردی باید به بررسی آی سی منبع تغذیه مراجعه کرده و نسبت به بررسی ان اقدامات لازم را انجام داد. در صورتی که مشکل از این آی سی نبوده، می توان به سراغ بخش های بعدی مدار شارژ رفت.
حالا اگر ولتاژ خروجی طبیعی بود، یعنی نه کم بوده و نه زیاد، ولی عملیات شارژ توسط مدار شارژ انجام نمی گیرد، ممکن است عیب نرم افزاری باشد، در صورت که از نظر نرم افزاری مشکلی وجود نداشته باشد، می توان به بررسی مقاومت NTC پرداخت. این مقاومت در مسیر Btemp باتری موبایل قرار گرفته است. البته این مشکل ممکن است در برخی واقع دلایل دیگری نیز داشته باشد.
مثلا زمانی که BSI مربوط به کانکتور باتری قطع شود، باز شاهد این مشکل خواهیم بود. از این رو نیاز است تا بررسی ها به صورت دقیق انجام گیرد، تا بتوان عیب یابی را به صورت مطمئن انجام داده، بدین ترتیب می توان هزینه و زمان تعمیر مدار شارژ گوشی موبایل را به حداقل رساند. زیرا در صورتی که عیب یابی با دقت مناسبی انجام نشود، ممکن است عیب به درستی تشخیص داده نشود و مجبور به تعویض و یا تعمیر قطعات بیشتری شده، این موضوع می تواند وقت و هزینه زیادی را هدر بدهد. بدین ترتیب عیب یابی یکی از مهمترین بخش ها در تعمیرات مدارات مختلف موبایل می باشد.
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی مدار شارژ موبایل و روش های رفع مشکل شارژ نشدن گوشی پرداختیم. روش هایی که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم رایج ترین و بهترین روش ها برای رفع این مشکل می باشد. در صورتی که قصد دارید به صورت حرفه ای به تعمیر موبایل بپردازید و تعمیرکاری حرفه ای شوید توصیه می کنید در کلاس تعمیرات موبایل شرکت کرده و کلیه مهارت های لازم برای تعمیر انواع موبایل را کسب نمایید.