ماشین لباسشویی از لوازم خانگی پراستفاده و کاربردی در هر خانه ای به شمار می رود. این دستگاه ها فرآیند شستشوی البسه ها را با درجه دمای آب مختلفی امکان پذیر می سازند. بر این اساس، در ساختار دستگاه لباسشویی درجه دمای آب مختلفی تعریف شده است. در برخی مواقع و به هنگام عیب یابی ماشین لباسشویی متوجه می شویم که دمای آب دستگاه به میزان بسیاری زیادی داغ می شود. گرم شدن بیش از حد دمای آب، چروک شدن و آسیب وارد شدن به بافت و الیاف لباس ها را به دنبال دارد. در این شرایط، پیدا کردن علت داغ شدن آب ماشین لباسشویی بیش از پیش ضرورت می یابد. اگر می خواهید به صورت حرفه ای تعمیرات لباسشویی را یاد بگیرید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی برق گستران ثبت نام کنید.
در بسیاری مواقع علت داغ شدن آب لباسشویی به خراب شدن قطعه ترموستات دستگاه مربوط میشود. در ساختار دستگاه های ماشین لباسشویی، متناسب با جنس و نوع البسه، درجه دمای مختلفی تعریف شده است. قطعه ترموستات در هنگام رسیدن دمای آب به درجه و سطح مورد نظر، فرمان قطع شدن جریان برق دستگاه را صادر می کند. در نتیجه این امر، فرآیند شستشوی البسه متناسب با دمای تنظیم شده به وسیله کاربر صورت میگیرد.
در صورت معیوب شدن ترموستات دستگاه، پروسه تنظیم دمای آب با اختلال مواجه می شود. چروک شدن و داغ بودن لباس ها در هنگام تمام شدن فرآیند شستشو نیز از خرابی ترموستات ناشی می شود.
ترموستات با وصل و قطع کردن جریان برق وارد شده به بخش هیتر، کنترل و مدیریت و کاهش و افزایش درجه دما و حرارت آب را انجام می دهد. در صورت اطمینان حاصل کردن از خرابی ترموستات دستگاه، با تعمیر یا تعویض این قطعه مشکل ایجاد شده برطرف می شود. به علت مهارتی و تخصصی محور بودن، تعمیر یا تعویض ترموستات ماشین لباسشویی می بایست تحت نظر تکنسین های حرفه ای و کاربلد انجام شود.
حتماً بخوانید: برنامه های شستشوی لباسشویی ال جی
خرابی و معیوب شدن قطعه هیتر المنت را می توان از دیگر دلایل داغ شدن آب ماشین لباسشویی برشمرد. هیتر المنت در افزایش کارکرد و عملکرد دستگاه، به ویژه بهبود ارتقای سطح کیفی شستشوی البسه تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد. به عبارت دیگر، این قطعه درجه دمای آب در هنگام شستشو را به اندازه کافی گرم نگه می دارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که شستشوی البسه با دمای آب نامطلوب، کاهش بازدهی و راندمان دستگاه را در پی دارد. برای جلوگیری از این مشکلات در ساختار لباسشویی از المنت هیتر استفاده می شود. بروز مشکل در این قطعه، موجب داغ شدن یا سرد شدن بیش از حد دمای آب می شود.
پریدن فیوز برق اصلی، ناتمام ماندن برنامه شستشوی لباس ها و گرم نشدن دمای آب، علی رغم کار کردن ماشین لباسشویی، از مهم ترین علت های خرابی و معیوب شدن المنت دستگاه می باشد. در چنین شرایطی، با تعویض هیتر المنت دستگاه می توان درصدد رفع مشکل ایجاد شده برآمد. در ضمن، برای مطمئن شدن از سلامت المنت می توان از اهم متر استفاده نمود. در صورت معیوب بودن، مدار المنت غالبا در وضعیت قطع می باشد. المنت سالم در هنگام تست از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. به عبارت دیگر، بازه مقاومتی المنت در صورت سالم بودن 20 الی 50 اهم می باشد.
عدم تنظیم درجه و حرارت دمای آب را می توان یکی دیگر از دلایل داغ شدن آب لباسشویی دانست. به طور کلی، یکی از موضوعات مهم در هنگام شستشوی البسه، توجه کردن به تفاوت دمای آب می باشد. داغ شدن بیش از حد آب، چروک شدن لباس ها را در پی دارد. تنظیم درجه و دمای آب می بایست متناسب با جنس و الیاف به کار رفته در لباس صورت گیرد.
بهترین راهکار برای تنظیم دمای آب، مراجعه به دفترچه راهنما و کاتالوگ ماشین لباسشویی می باشد. ناگفته نماند که درجه دمای مورد استفاده برای البسه پشمی با درجه دمای لباس های نازک تفاوت دارد. بنابراین، با تنظیم درجه دما به راحتی می توان مشکل داغ شدن آب لباسشویی را برطرف نمود.
حتماً بخوانید: علت خراب شدن تسمه ماشین لباسشویی
به طور معمول، داغ شدن بیش از حد آب ماشین لباسشویی با علائم و نشانه های خاصی بروز پیدا می کند. با آشنایی پیدا کردن با نشانه های ایجاد شده می توان از داغ شدن آب لباسشویی جلوگیری کرد.
گرم شدن دیواره ها و جداره های لباسشویی، یکی از مهم ترین نشانه های داغ شدن دمای آب می باشد. داغ شدن شیشه مربوط به درب دستگاه را می توان از دیگر نشانه های افزایش دمای آب ماشین لباسشویی قلمداد نمود.
همچنین، از دیگر علائم و نشانه های افزایش دمای آب می توان به انتشار بخار گرم از پشت دستگاه لباسشویی اشاره نمود.
در صورت مواجه شدن با هریک از نشانه های عنوان شده، بهترین و مؤثرترین راهکار، خاموش کردن دستگاه و جدا نمودن دو شاخه های برق از پریز می باشد. پس از قطع کامل جریان برق ماشین لباسشویی، می بایست نسبت به تعمیر و رفع مشکل ایجاد شده زیر نظر تعمیرکاران حرفه ای اقدام نمود.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که خراب شدن سنسور کنترل دمای آب، معیوب بودن برد الکترونیکی و فرسودگی و قطع شدن سیم کشی ها و خرابی تایمر، در بروز این مشکل تاثیرگذار و مؤثر می باشند.
در لباسشویی های جدید از قطعه سنسور برای کنترل و مدیریت دمای آب استفاده می شود. خراب شدن این قطعه روند کنترل درجه دمای آب را مختل می سازد. در نتیجه کاربر با افزایش بیش از حد درجه دمای آب مواجه میشود. غالبا، بروز ایراد در سنسور با نمایش ارور مخصوص بر روی نمایشگر دستگاه نمایان می شود. برای تست و اطمینان حاصل کردن از سلامت ترموستات و سنسور ماشین لباسشویی، اهم متر کمک شایانی می نماید.
همچنین، در مواقع مطمئن شدن از خرابی برد دستگاه، تعمیر این قطعه باید توسط تکنسین های متخصص و متبحر انجام شود. از جمله قطعات اصلی برای انجام عملکرد بهینه قطعاتی مانند موتور، المنت هیتر، هیدروستات و شیر برقی، قطعه تایمر می باشد. تایمر لباسشویی از دو بخش جعبه اتصالات و موتور مخصوص تایمر تشکیل میشود. بروز خرابی در این قطعه کارکرد مطلوب بسیاری از قطعات را مختل می کند.
حتماً بخوانید: مهم ترین علائم نیم سوز شدن موتور ماشین لباسشویی
در این مطلب به بررسی علت و نشانه های داغ شدن آب ماشین لباسشویی پرداختیم. دلایلی که در این مطلب به آن اشاره شد از رایج ترین دلایل داغ شدن آب این دستگاه است. در صورتی که علاقه مند به آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر لوازم خانگی آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید.