تسمه ماشین لباسشویی از قطعات مهم و حائز اهمیت در این وسیله محسوب می شود که عوامل گوناگونی منجر به خرابی آن می شود. در هنگام خرابی و فرسودگی این قطعه، تعویض تسمه ماشین لباسشویی از راهکارهای کاربردی و بهینه تلقی می گردد. که در این مقاله به صورت جامع به بررسی این قطعه ، علائم خرابی آن و نحوه تعویض و رگلاژ تسمه می پردازیم.
اگر می خواهید به صورت حرفه ای تعمیرات لباسشویی را یاد بگیرید توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی برق گستران ثبت نام کنید.
تسمه یکی از مهم ترین قطعات در ماشین های لباسشویی است که وظیفه انتقال قدرت از موتور به دیگ ماشین لباسشویی را دارد. این قطعه بر روی دو پولی (برزگ و کوچک) قرار گرفته است و هنگام روشن شدن و کار کردن لباسشویی انرژی را موتور بین دو پولی منتقل کرده و باعث حرکت دیگ لباسشویی می شود.
خراب شدن تسمه یکی از رایج ترین مواردی است که هنگام عیب یابی ماشین لباسشویی دیده می شود. در مواقع خرابی و معیوب شدن، چارهای به جز تعمیر یا تعویض تسمه برای مصرف کننده باقی نمی ماند. از سوی دیگر، بروز برخی علائم و نشانه ها حکایت از خرابی و نقص فنی تسمه لباسشویی دارد.
نچرخیدن دیگ از مهم ترین دلایل خرابی و معیوب شدن تسمه در این دستگاه به شمار میآید. عدم چرخش دیگ موجب انجام نشدن فرآیند شستشو و به تبع آن از کار افتادن دستگاه لباسشویی می شود. گرفتن انرژی لازم از موتور و منتقل نمودن آن به قسمت دیگ، از مهمترین وظایف تسمه لباسشویی می باشد. در صورت پارگی، پوسیدگی یا شل بودن تسمه، فرآیند چرخش دیگ لباسشویی به صورت مطلوب انجام نخواهد شد.
لرزش و سر و صدا از دیگر علل مهم خرابی تسمه لباسشویی می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در طراحی ماشین های لباسشویی درب از جلو، در قسمت گوشه های دیگ دستگاه، تسمه هایی تعبیه شده است. این تسمه ها وظیفه نگه داشتن دیگ در وسط لباسشویی را برعهده دارند.
به تدریج و در طی گذشت زمان این تسمه ها ضمن مستهلک شدن، دچار پارگی و پوسیدگی می شوند. برهمین اساس، در هنگام چرخش دیگ و آغاز فرآیند شستشو، شاهد لرزش و تولید صداهای غیرعادی از دستگاه هستیم. با تعویض تسمه ماشین لباسشویی این مشکل فنی به راحتی مرتفع می گردد.
گذشت زمان می تواند به تدریج خرابی بعضی از قطعات و متعلقات فنی دستگاه از جمله قطعه تسمه را در پی داشته است. به طور معمول، طول عمر مفید و بهینه دستگاه ماشین لباسشویی در حدود 6 سال می باشد.
در صورت عدم انجام سرویس های دورهای، احتمال خرابی و معیوب شدن تسمه دستگاه وجود دارد. همچنین، از دیگر دلایل نیاز به تعمیر یا تعویض تسمه ماشین لباسشویی، استشمام بوی سوختن لاستیک در حین کار دستگاه می باشد.
حتماً بخوانید: علت داغ شدن آب ماشین لباسشویی
تعویض تسمه لباسشویی امری تخصصی بوده و نیازمند آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی و کسب مهارت های لازم می باشد. در این ادامه این مطلب به آموزش نحوه تعویض تسمه در ماشین های لباسشویی می پردازیم.
1– قبل از آغاز پروسه تعویض رعایت اصول ایمنی بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. براین اساس، می بایست در ابتدای امر از خاموش شدن لباسشویی و کشیدن دو شاخه برق دستگاه از پریز اطمینان حاصل نمود.
2- در صورت برخورداری لباسشویی از پنل پشتی، لازم است که با استفاده از پیچ گوشتی نسبت به باز کردن پنل آن اقدام نمود. در برخی از مدل ها قابلیت جداسازی پنل پشتی وجود نداشته و باید پنل جلویی دستگاه را جدا کرد.
3- برای دسترسی به قطعات داخلی و سهولت در تعویض تسمه باز کردن درب و پنل پشت دستگاه کمک شایانی می نماید.
4- تسمه دستگاه غالبا دور قرقره دیگ قرار گرفته است. پس از باز کردن و به منظور کامل بیرون آمدن پنل، لازم است که این قسمت را به طرف خود بکشید. پس از این مرحله تسمه لباسشویی در معرض دید قرار می گیرد.
حتماً بخوانید: برنامه های شستشوی لباسشویی ال جی
5- با بررسی و بازرسی دقیق می توان از فرسودگی یا شل بودن تسمه اطمینان حاصل کرد. در صورت شل بودن تسمه لباسشویی، نیازی به تعویض این قطعه نمی باشد.
6- در ادامه پیچ گوشتی را بر روی لبه تسمه گذاشته و به محض بالا آمدن آن، می بایست نسبت به چرخاندن تسمه بر روی پولی و قرقره و به یک سمت اقدام نمود. چرخش پولی و قرقره سبب بالا آمدن تسمه و قرار گرفتن راحت آن در دست می شود. پس از طی این روند، تسمه دستگاه به صورت کلی از جایگاه آن خارج می گردد.
7- برای جایگزینی و تعویض تسمه ماشین لباسشویی باید شیارهای تسمه خریداری شده با قسمت پولی کاملا هماهنگی و مطابقت داشته باشد.
8- برای قرار دادن تسمه سالم و جدید، در ابتدا باید آن را به دور پولی انداخته و سپس بدون وارد آوردن فشار، درصدد ثابت کردن تسمه در اطراف قرقره برآمد.
9- با چرخاندن آرام قرقره، تسمه به راحتی در جایگاه خود قرار می گیرد.
شایان ذکر است که در بسیاری مواقع با بررسی اصولی، به تعویض تسمه ماشین لباسشویی نیاز پیدا نمی شود. در برخی مواقع امکان دارد تسمه دستگاه از جایگاه خود خارج شود. در این شرایط با برگرداندن تسمه به حالت اولیه خود می توان این مشکل را برطرف ساخت.
نکته: در صورت خرابی تسمه باید از روشن کردن دستگاه اجتناب کرد. چراکه در این وضعیت احتمال خرابی و معیوب شدن اجزا و موتور لباسشویی افزایش پیدا می کند.
برای تعویض تسمه ماشین لباسشویی و به منظور جلوگیری از آسیب وارد شدن به قطعات دستگاه، داشتن مهارت و اطلاعات کافی بسیار تاثیرگذار و مؤثر است. همچنین، در صورت شل شدن تسمه دستگاه، رگلاژ و تنظیم درست و اصولی این قطعه در کارکرد بهینه و مطلوب لباسشویی تاثیر بسزایی برجای می گذارد.
برای رگلاژ نمودن تسمه در ابتدا باید پایه های دینام لباسشویی را در حد بسیار کمی شل نمود. سپس با استفاده از یک اهرم نسبت به عقب کشیدن تسمه اقدام کرد.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که تسمه نباید بیش از حد ممکن سفت شده باشد. پس از طی نمودن این مراحل می بایست پیچ های دینام را با دقت سفت و محکم نمود.
حتماً بخوانید: علائم نیم سوز شدن موتور لباسشویی
تسمه های به کار گرفته شده در ماشین های لباسشویی با توجه به کاربرد و قدرت ماشین های لباسشویی با یکدیگر متفاوت می باشد. تسمه شیاردار، تسمه ذوزنقه، تسمه تایم، تسمه شکل دندانه ای از انواع تسمه در ماشین های لباسشویی می باشد.
هر یک از تسمه ها از نظر طول، عرض، ارتفاع و ضخامت با هم متفاوت می باشند. A B D E 5/9 M انواع این تسمه ها می باشند که تسمه های A کوچکترین نوع تسمه و تسمه های M بزرگترین نوع تسمه هستند.
هزینه تعویض تسمه ماشین لباسشویی بسته به نوع و برند ماشین لباسشویی شما متفاوت است. به طور معمول تعمیرکار برای تعویض تسمه این دستگاه مبلغی برابر با 90 هزار تومان از شما دریافت می کند.
در این مقاله به بررسی علائم خرابی تسمه لباسشویی و نحوه تعویض آن پرداختیم. در صورتی که علاقه مند آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی و دیگر لوازم خانگی هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات لوازم خانگی آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید.
1 Comment
خیلی عالی و زیبا… فقط اگه اگه تصاویر بیشتر استفاده میکردید خیلی جذاب تر میشد….
ممنونم