بررسی جامع شغل پی ال سی، بازار کار، درآمد و پیش نیازها
مارس 1, 2021
آموزشگاه برق گستران

plcها انواع گوناگونی دارند، پی ال سی لوگو، دلتا، ABB  برخی از پی ال سی های کاربردی و کارآمد در بین فعالان اتوماسیون صنعتی به شمار می رود. در مقاله گذشته به بررسی پی ال سی لوگو پرداخته شد، در این مقاله از سری مقالات آموزش پی ال سی به معرفی پی ال سی دلتا و انواع و اقسام آن می پردازیم.

معرفی پی ال سی دلتا (DELTA)

پی ال سی دلتا یکی از انواع پی ال سی نام آشنا و شناخته شده در صنعت اتوماسیون صنعتی به شمار می رود. PLC دلتا، تجهیزات کامل و جامعی را در حوزه اتوماسیون صنعتی عرضه می کند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که این نوع از پی ال سی ها، متناسب با نوع نیاز صنایع، در مدل های متنوع و مختلفی طراحی و تولید می شوند.

پی ال سی های delta را به راحتی می توان از پروژه های کوچک تا بزرگ صنعتی طراحی و پیاده سازی نمود. بر این اساس، ردپای پی ال سی های برند دلتا در تمامی صنایع اعم از صنایع غذایی، لاستیک، پلاستیک و صنایع پتروشیمی و نفت و گاز، به صورت محسوس و ملموس به چشم می خورد.

 

معرفی پی ال سی دلتا (DELTA)

انواع پی ال سی دلتا

به طور کلی، plc دلتا در مدل های متنوع AH500، AS و DVP طراحی و تولید می شود. در ادامه به بررسی مشخصات و ویژگی های سری های مختلف PLC دلتا می پردازیم.

1.پی ال سی سری DVP دلتا

پی ال سی های سری DVP در ردیف تجهیزات پرکاربرد و پرمصرف برند دلتا در حوزه اتوماسیون صنعتی کشور ما به حساب می آیند. سرعت و پایداری بالا، عملکرد مطمئن و قابل اطمینان و قیمت مناسب و بهینه، از مهم ترین ویژگی های پی ال سی سری DVP به شمار می رود.

این نوع پی ال سی در مصارف متوسط و معمولی، سرعت بسیار بالایی را ارائه می دهد. بر همین اساس، در صنعت اتوماسیون صنعتی، اعتماد و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. خانواده DVP به مدل های متنوع و مختلفی تقسیم شده که هر کدام از مدل ها از ویژگی ها و مشخصات مختص به خود بهره می برد.

1- پی ال سی دلتا سری DVP-SS

این مدل از پی ال سی های دلتا برای توابع کنترل ترتیبی عمومی و ساده، مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده در پله های برقی، دستگاه های مخصوص بسته بندی، و ماشین آلات بافندگی و ریسندگی، از عمده موارد کاربرد پی ال سی DVP-SS تلقی می گردد.

2- پی ال سی سری DVP-SS2

نسل دوم PLC دلتا علی رغم حفظ توابع کنترل پایه سری قبل، در اجرا از سرعت بالاتری برخوردار می باشد. این نوع از پی ال سی های دلتا در مصارف مختلف مانند دستگاه های سیم پیچی، تسمه نقاله و ماشین آلات نخ ریسی به کار گرفته می شوند.

پی ال سی سری DVP-SS2

 

3- پی ال سی DVP-EH3

این سری از پی ال سی به علت برخورداری از دیتا رجیسترها و ظرفیت برنامه بالاتر، برای کاربردها و مصارف پیچیده مورد استفاده واقع می شود. ماشین ها و تجهیزات برش دارای سرعت بالا و دستگاه های جوشکاری، از موارد کاربرد شایع پی ال سی DVP-EH3 محسوب می شود.

حتما بخوانید: آشنایی با پی ال سی لوگو

4- پی ال سی DVP-ES2

PLC سری DVP-ES2 برند دلتا، به علت اقتصادی و مؤثر بودن برای کنترل و مدیریت پیوسته پایه، مناسب و مفید می باشد. از این نوع پی ال سی در مصارف مختلف مانند سیستم های لجستیک، ماشین آلات بسته بندی، تزریق قالب و سیستم های تهویه، در مقیاس وسیعی استفاده می شود.

5- پی ال سی DELTA سری DVP-SX

این مدل پی ال سی شرکت دلتا را می توان در زمره محصولات کامپکت و نازک برشمرد. قیمت مقرون به صرفه و مناسب، از مشخصات این مدل تلقی می گردد. استفاده در خطوط تولید، دستگاه ها و تجهیزات بسته بندی و کنترل اینورتر، از مهم ترین موارد کاربرد این نوع پی ال سی می باشد.

ناگفته نماند که پی ال سی های سری DVP در مدل های دیگری مانند DVP-SX2، SA2، SV2، ES2، DVP EX2 و … موجود می باشند. همچنین، تمامی مدل های پی ال سی برند دلتا تولید کشور تایوان است.

 

2.پی ال سی سری 500 AH

پی ال سی DELTA سری AH، برای استفاده در برنامه های پیشرفته و دارای سطح بالا، از بهترین انتخاب ها قلمداد می گردد. قیمت مناسب و صرفه اقتصادی، برخورداری از FB یا بلوک های متنوع کارکرد، نرم افزار یکپارچه و کارکرد فوق العاده، از مشخصات برجسته این نوع پی ال سی محسوب می گردد.

پی ال سی سری 500 AH

پی ال سی DELTA AH، زمینه مناسب برای کنترل و مدیریت ماشین را توام با دقت و سرعت بالا به خوبی فراهم می آورد. ناگفته نماند که برنامه‌ریزی این نوع پی ال سی از طریق نرم افزار  ISP soft انجام می شود. همچنین، این نوع پی ال سی قابلیت پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی ST، LD، SFC، FBD و IL را دارد.

3.پی ال سی DELTA سری AS

پی ال سی های سری AS، از جمله کنترل کننده های دارای کارایی و عملکرد بالا و چند منظوره به حساب می‌آیند. بر همین اساس، این نوع از پی ال سی های برند دلتا برای تجهیزات و دستگاه های اتوماتیک و خودکار مناسب و مفید می باشند. علاوه بر این، PLC Delta AS، در صنایع مختلف و گوناگون کاربرد گسترده و وسیعی دارد. از موارد کاربرد این نوع پی ال سی می توان به صنایع دارویی، صنعت نساجی، صنایع چسب گذاری، چاپ و بسته‌بندی، اشاره نمود.

حتما بخوانید: صفر تا صد اصول طراحی مدار فرمان و قدرت

مهم ترین مزایای PLC DELTA

plc دلتا به علت برخورداری از مزیت های متعدد، مورد توجه بسیاری از صنایع و واحدهای تولیدی داخل کشور قرار گرفته است. این نوع پی ال سی در بهبود بخشیدن و ارتقای فرآیند اتوماسیون صنعتی، نقش برجسته و بارزی ایفا می نماید.

برخورداری پی ال سی های دلتا از دقت و سرعت عمل بسیار بالا، موجب سهولت و راحتی کار برای اپراتور شده است. انعطاف پذیری قابل توجه، ایمنی و دقت بسیار زیاد و سرعت پاسخگویی بالا و قابلیت خواندن انواع ورودی ها، از دیگر مزایای پی ال سی های برند دلتا به شمار می آیند.

حرف آخر

در این مطلب به بررسی پی ال سی delta پرداختیم و انواع آن را بررسی و تشریح نمودیم. همانطور که اشاره شد این plc به دلیل مزایای بسیاری که دارد در بخش صنعتی بسیار مورد استفاده قرار گرفته و بازار کار بسیار عالی و درآمدزایی دارد.

در صورتی که از علاقه مندان شغل پی ال سی هستید و می خواهید به صورت حرفه ای با PLC کار کنید توصیه می کنیم در دوره های آموزش PLC آموزشگاه برق گستران شرکت نمایید.

به اشتراک گذاری
دیـدگاه کاربران

دیـدگاه کاربران

خوشحال میشویم تا ازدیدگاه شما در رابطه با این مقاله آگاه شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *