آب دادن، نشتی و ریزش آب از کولر گازی یکی از دیگر مشکلات کولر گازی است که بسیاری از افراد با آن روبه رو می شوند. اگر متوجه شدید که کولرگازی شما نشتی دارد و آب می دهد، حتما لازم نیست با یک تعمیرکارتماس بگیرید. بهتر است کولرگازی خود را به طور منظم در بهار و پاییز سرویس کنید تا از بروز آبریزی و مشکل تخلیه کولرگازی مواجه نشوید. ما در این مقاله به راه حل برطرف کردن مشکل آبریزی کولرگازی می پردازیم.
همچنین در دوره آموزش تعمیرات کولر گازی به صورت تخصصی این مشکل و دیگر مشکلات کولر بررسی و نحوه عیب یابی و تعمیر آن آموزش داده می شود.
حتما بخوانید: بهترین زمان سرویس کولر گازی چه زمانی است؟
اگر هرگونه نشتی یا آبریزی از کولرگازی را مشاهده کردید ، قبل از این که شرایط بدتر شود، خیلی سریع این مشکل را برطرف کنید. نشتی کولرهای گازی می تواند سقف ، دیوارها و هر چیز دیگری را در مجاورت خود خراب کند. اگر متوجه آب زیر کولرگازی خود شدید ، آن را فورا خاموش کنید و یا با تعمیرکار تماس بگیرید یا مراحل زیر را دنبال کنید:
سینی تخلیه زیر سیم پیچ اواپراتور شما قرار دارد و قطرات آب را از داخل کولرگازی شما جمع آوری می کند. در صورت ترک خوردگی ، زنگ زدگی یا جابجایی ، آب نمی تواند به درستی در تخلیه شود. سینی تخلیه کولرگازی در زیر آن (جاییکه کویل اواپراتور را در خود جای داده است) قرار دارد و هرگونه قطرات میعان را از کولرگازی شما می گیرد. هنگام خاموش بودن دستگاه ، سینی و لوله تخلیه کولرگازی را از نظر نشتی بررسی کنید. لوله معمولاً به سینی چکه کننده شما متصل شده و میعانات را به بیرون تخلیه می کند.
برای تمیز کردن سرپوش سرریزشده، ازجاروبرقی استفاده کنید و قسمت پایین ، گوشه ها و لبه ها را با چراغ قوه بررسی کنید. شما می توانید مخزن تخلیه ترک خورده را به طور موقت با درزگیر آب تعمیر کنید ، اما بهتر است قطعۀ آسیب دیده را تعویض کنید.
به خاطر داشته باشید که معمولاً دو سینی تخلیه وجود دارد ، یکی در زیر سیم پیچ های تبخیر کننده کولرگازی (ثابت) و دیگری در زیر کولرگازی (قابل جدا شدن) قرار دارد. اگر تصمیم دارید نشتی را متوقف کنید باید سینی اصلی را با کمک یک تعمیرکار تعویض کنید زیرا در جای خود ثابت شده است ، اما سینی های کمکی را می توانید خودتان تعویض کنید.
جلبک ها و کپک ها می توانند لوله تخلیه میعانات تهویه مطبوع شما را مسدود کنند. هر چند ماه مقداری سرکه در لوله تخلیه خود بریزید تا هرگونه جلبک یا کپک از بین برود. همچنین می توانید لوله تخلیه خود را با یک محلول مرطوب یا خشک پاک کنید یا با تعمیرکار تماس بگیرید.
کولر گازی برای عملکرد بهتر به جریان هوای مناسب نیاز دارد. اگر فیلتر هوای کولرگازی مسدود شده باشد ، جریان هوا محدود شده و منجر به مشکلات مختلفی می شود ، از جمله کویل های تبخیر کننده یخ زده که نشتی آب پیدا می کنند. فیلتر هوا را هر 30تا 60 روز یکبار تعویض کنید تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.
یکی از دلایل نشتی کولر گازی، مسدود شدن فیلتر هوای آن است. هنگامی که فیلتر هوای شما کثیف است ، هوا نمی تواند به راحتی از آن عبور کند و باعث یخ زدن سیم پیچ های اواپراتور می شود. از آنجایی که مبرد از سیم پیچ های اواپراتور شما عبور می کند و برای جذب گرما به جریان هوای مناسب نیاز دارد ، در صورت محدودیت جریان هوا ، یخ ایجاد شده و آب چکه می کند.انجماد کویل های تبخیر کننده می تواند در اثر کثیفی ، مسدود شدن دریچه ها ، خراب شدن موتور یا کمبود مبرد ایجاد شود.
انجماد کویل های تبخیر کننده به این معنی است که مبرد شما دیگر نمی تواند گرمای خانه شما را جذب کند که منجر به گرمی هوا و مشکلات احتمالی برای کمپرسور کولرگازی از قبیل سوختن کمپرسور کولر گازی یا خوب کار نکردن آن می شود. در صورت انجماد اواپراتور ، بلافاصله دستگاه را خاموش کرده و تا زمانی که علت مشکل برطرف نشده است ، آن را روشن نکنید.
با تعویض فیلتر هوای خود هر 30-90 روز یکبار و عدم پوشاندن دریچه هوای کولرگازی، می توانید از انجماد کویل های تبخیر کننده جلوگیری کنید.
در تابستان که سیستم تهویه مطبوع شما به مدت طولانی کار می کند ، باید فیلتر هوا را به دفعات بیشتری تعویض کنید. اگر تعویض فیلتر هوا و پاکسازی تمام دریچه ها مشکل را برطرف نکرد ، ممکن است شارژ مبرد پایین باشد که در این صورت به خدمات تعمیرکار نیاز خواهید داشت.
حتما بخوانید:نحوه شارژ گاز کولر گازی؛ نحوه تشخیص کمبود گاز کولر گازی
یکی از دلایل دیگری که ممکن است باعث نشتی کولرگازی شما شود ، مسدود شدن لوله تخلیه است. اگر ابزارهای لازم را دارید ، خودتان می توانید دست به کار شوید و نیازی به تعمیرکار نیست.
لوله میعانات می تواند توسط کپک ، جلبک و رسوبات مسدود شود. لازم است هر چند وقت یکبار لوله تخلیه را پاکسازی کنید. می توانید با یک تعمیرکار تماس بگیرید یا سعی کنید خودتان این کار را انجام دهید:
1-لوله PVC را در نزدیکی سینی تخلیه کنترل کننده هوا پیدا کنید. باید یک لوله با زاویه 90 درجه بهم با درپوشی بالای آن چسبیده باشد.
2-درپوش را باز کرده و مقداری سرکه را در لوله تخلیه بریزید. انجام این کار هر چند ماه یکبار باعث از بین رفتن جلبک ها یا کپک های ایجاد شده در لوله کولرگازی می شود. اگر لوله تخلیه شما همچنان مسدود است ، بهتر با تعمیرکار تماس می گیرید.
3-لوله تخلیه میعانات خارجی کولرگازی را در نزدیکی دستگاه کندانسور قرار دهید و دستگاه وکیوم را به آن متصل کنید.
سیستم های تهویه مطبوع مدرن دارای کلیدهای خاموشی خودکار در مواقع مسدود شدن فیلترهای هوا و لوله میعانات هستند. اگر کولرگازی روشن نمی شود ، ابتدا فیلتر هوا و لوله تخلیه را بررسی کنید.
حتما بخوانید:علت یخ زدن کولر گازی در زمستان و تابستان چیست؟ راهنمای رفع
امروزه افراد زیادی از طریق دوره آموزشی تعمیر کولر گازی به بازار کار این رشته ورود می کنند و به دلیل گستردگی استفاده از این کولرها می توان شغل تعمیر کولرهای گازی را یک شغل موفق و آینده دار تلقی کرد. امروزه مراکز مختلفی دوره آموزش تعمیرات کولر گازی را برگزار می کنند که یکی از بهترین آنها آموزشگاه برق گستران است و افرادی زیادی از طریق آموزش های این مرکز به بازار کار آزاد و استخدامی این رشته ورود کرده اند.