دسته بندی مقالات
اخرین مقالات اموزشی
- بررسی آب دادن یخچال و روش رفع آن
- چرا ماشین ظرفشویی تمیز نمیشوره؟
- بررسی علت روشن نشدن تلویزیون
- آموزش تعمیر برد لامپ ال ای دی
- انواع آشکار سازها در دزدگیر اماکن
- آموزش جوشکاری اگزوز
- شغل نصاب دوربین مدار بسته
- برد اینورتر چیست و کاربرد آن کدام است؟
- آموزش غیر فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق
- استانداردها و قوانین نصب سیستم اعلام حریق
نشتی آب از پکیج از ایرادات و مشکلات رایج پکیج دیواری محسوب می شود. این مشکل به دلیل عوامل و دلایل مختلفی بروز پیدا می کند. در صورت آب دادن پکیج دیواری، برطرف کردن مشکل در کوتاه ترین بازه زمانی، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در غیر این صورت، خسارات و هزینه های گزافی به مصرف کننده تحمیل می شود. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به بررسی علت نشتی آب از پکیج دیواری پرداخته ایم.
همچنین در دوره آموزش تعمیرات پکیج این مشکل و دیگر مشکلات پکیج به صورت عملی بررسی و نحوه تعمیر آن آموزش داده می شود.
مهم ترین دلایل نشتی آب از پکیج
به طور کلی، پکیج های شوفاژ دیواری در دو مدل دو مبدله و تک مبدله در سطح بازار موجود می باشند. برهمین اساس، احتمال بروز نشتی آب از پکیج های مختلف اعم از دو و تک مبدله وجود دارد. در ادامه به بررسی علل بروز این مشکل می پردازیم.
1.ایجاد سوراخ یا ترک در مبدل، علت نشتی آب از پکیج
ترک خوردن یا سوراخ شدن مبدل حرارتی را می توان از دلایل آب دادن پکیج دیواری قلمداد نمود. ریزش و چکیدن چند قطره آب در قسمت زیر پکیج در مدل های تک مبدله، حکایت از آسیب دیدن و خرابی و ترک خوردگی مبدل دستگاه دارد. افزایش دمای ناگهانی و متعاقب آن، داغ شدن بیش از حد آب، از مهم ترین علائم و نشانه های این مشکل محسوب می شود.
در صورت سوراخ شدن مبدل پکیج های دو مبدله، نشتی و فوران آب به صورت محسوس مشاهده می شود. در چنین شرایطی، تعویض مبدل حرارتی پکیج از بهترین راهکارها برای برطرف نمودن این مشکل می باشد.
2.آب دادن پکیج، به دلیل پارگی و فرسودگی اتصالات داخلی
حرکت و عبور آب در محفظه داخلی پکیج به وسیله لوله ها و اتصالات تعبیه شده در ساختار دستگاه صورت می گیرد. به طور معمول، لوله های طراحی شده برای سیستم های گرمایشی از متریال باکیفیت از جنس برنج می باشند. این لوله ها از مقاومت بالایی در برابر خرابی و نشتی برخوردار هستند.
در برخی مواقع نشتی آب از پکیج دیواری می تواند در اثر معیوب شدن واشر و اورینگ لوله ها و اتصالات بروز پیدا کند. گرما و حرارت زیاد، از مهم ترین عامل های خرابی و فرسودگی اورینگ های دستگاه تلقی می گردد. با تعویض واشرهای فرسوده و آسیب دیده می توان در صدد رفع این مشکل برآمد.
همچنین، ترک خوردگی، آسیب دیدن و رسوب گرفتگی لوله های برنجی را می توان از دیگر دلایل نشتی آب در این دستگاه ها برشمرد.
گاهی در زمان نصب پکیج اتصالات به خوبی نصب نشده است. بنابراین اگر با نحوه نصب این دستگاه آشنا نیستید آموزش نصب پکیج را به صورت حرفه ای ببینید.
3.خرابی و معیوب شدن شیر اطمینان از دیگر دلایل آبریزی پکیج
از دیگر دلایل مهم نشتی آب از پکیج دیواری، به معیوب شدن شیر اطمینان یا شیر تخلیه دستگاه مربوط می شود. شیر اطمینان به عنوان یکی از قطعات مهم و حائز اهمیت، در قسمت زیر اتصالات دستگاه تعبیه شده است. این بخش وظیفه کنترل و مدیریت فشار داخلی پکیج دیواری را برعهده دارد.
سوراخ شدن شیر اطمینان، نشتی و سرازیر شدن آب را به دنبال دارد. وارد شدن ضربه، شوک گرمایی و فرسودگی، برخی از دلایل بروز خرابی و نشتی آب از شیر تخلیه پکیج می باشند.
غالبا ترک خوردن یا سوراخ شدن شیر اطمینان با افت و کاهش فشار پکیج دیواری و گرم نکردن آب پکیج نمایان می شود. به منظور برطرف ساختن این مشکل، تعویض شیر تخلیه پکیج، از بهترین راهکارها تلقی می گردد.
4.معیوب شدن پمپ سیرکولاتور پکیج
گردش و چرخش آب پکیج در مدار گرمایش، از طریق پمپ سیرکولاتور دستگاه عملیاتی می شود. پمپ های سیرکولاتور پکیج شوفاژ دیواری از مقاومت و کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار می باشد. با این وجود، در طی گذشت زمان ممکن است این پمپ ها دچار فرسودگی یا سوختگی شوند.
از سوی دیگر، طول عمر مفید پمپ های سیرکولاتور پکیج های تک مبدله، در مقایسه با سیستم های دو مبدله، بیشتر می باشد. در صورت خرابی پمپ، در اطراف این قطعه، آثار نشتی آب به چشم می خورد. این امر می تواند منجر به کاهش فشار پکیج گردد. برای رفع و حل این مشکل، می بایست نسبت به تعویض پمپ دستگاه، زیر نظر متخصصان با تجربه اقدام نمود.
ناگفته نماند که در برخی مواقع خرابی پمپ پکیج می تواند در اثر فرسودگی سیم کشی این قطعه ایجاد شده باشد. به همین جهت، با اصلاح سیم کشی می توان درصدد تعمیر آن برآمد. با این وجود، بهترین و کاربرد ترین روش در صورت معیوب شدن پمپ سیرکولاتور، تعویض آن با مدل جدید می باشد.
5.خرابی شیر پرکن از دلایل سرازیر شدن آب از پکیج
یکی دیگر از عامل های مهم در بروز نشتی آب از پکیج را می توان معیوب شدن قطعه شیر پرکن دستگاه عنوان نمود. شیر پرکن در مواقع کم شدن آب پکیج، نسب به پر کردن آن اقدام می کند. خرابی و معیوب شدن شیر پرکن، موجب افزایش فشار داخلی پکیج می شود.
این امر به علت وارد شدن حجم آب بیشتر به مدار گرمایش دستگاه رخ می دهد. در صورت مشاهده نشتی آب از قسمت پشت شیر پرکن، به احتمال زیاد واشر آب بندی این قطعه دچار خرابی شده است. در صورت سوراخ شدگی یا ترک خوردگی شیر پرکن، بهترین اقدام تعویض این قطعه می باشد.
6.عدم آب بندی صحیح اتصالات
از دیگر علت های نشتی آب از پکیج دیواری، آب بندی نادرست سختی گیر، چپقی، زانو و شیلنگ پیسواری دستگاه می باشد. چنانچه نشتی آب به قسمت اتصالات پکیج مربوط شود، میبایست کلیه آنها مورد بررسی قرار گیرند.
در صورت زیاد بودن میزان نشتی، ضمن بستن و قطع جریان شیر ورودی ساختمان، باید تعمیر یا تعویض قطعه معیوب را در دستور کار قرار داد. به منظور جلوگیری از این مشکل، بررسی منظم شیلنگ ها و اتصالات پکیج دیواری کمک شایانی می نماید.
ناگفته نماند که فرسودگی شیلنگ رابط مدار گرمایش و منبع انبساط و فرسودگی و خراب شدن منبع انبساط دستگاه را می توان در ردیف دیگر علت های مهم نشتی آب از پکیج دیواری به حساب آورد.
در هنگام سر ریز شدن آب از دستگاه پکیج دیواری رعایت یک سری نکات در این زمینه از مؤلفه های حائز اهمیت تلقی می گردد. براین اساس، در ابتدا می بایست تمامی شیرهای ورودی آب ساختمان بسته شوند. از دیگر نکات مهم در این زمینه، قطع جریان برق دستگاه و کشیدن دو شاخه از پریز می باشد. قطع شیر گاز و تماس با متخصصان و کارشناسان فنی باتجربه و معتبر، از دیگر اقدامات به منظور رفع مشکل نشت آب از دستگاه پکیج دیواری قلمداد می گردد.
خلاصه:
در این مطلب به بررسی دلایل نشتی آب از پکیج و نحوه برطرف کردن این مشکل پرداختیم. رفع مشکلات پکیج امری تخصصی بوده و نیازمند کسب مهارت های مورد نیاز آن می باشد. در صورتی که علاقه مند به یادگیری مباحث نصب و تعمیرات پکیج هستید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر پکیج دیواری آموزشگاه برق گستران ثبت نام نمایید
دیـدگاه کاربران
خوشحال میشویم تا ازدیدگاه شما در رابطه با این مقاله آگاه شویم.