ریست کولر گازی یکی از روش های کاربردی برای رفع بسیاری از اختلالات ایجاد شده در این دستگاه است. اگر کولر گازی شما نیز خوب کار نمی کند و نیاز به ریست کردن دارد، این مطلب را تا انتها بخوانید، در این مطلب به طور جامع به بررسی نحوه ریست انواع مدل ها برندهای این دستگاه می پردازیم، با ما همراه باشید.
همچنین در دوره آموزش تعمیرات کولر گازی به صورت تخصصی نحوه ریست کولر گازی آموزش داده می شود.
درگیر بودن مدار جعبه قطع کننده در سیستم های کولر گازی، مانع از راه اندازی و کارکرد کمپرسور دستگاه میشود. قطع کننده مدار به عنوان یکی از اجزای محافظتی، از اجزا و قطعات کولر گازی در برابر حوادث و اتفاقاتی مانند انفجار یا آتش سوزی، محافظت به عمل می آورد. علاوه بر این، در صورت معیوب یا تنظیم نبودن ترموستات، دستگاه قادر به انجام فرآیند سرمایش و تولید و توزیع هوای خنک نمی باشد و مشکلاتی از قبیل خنک نکردن کولر گازی دیده می شود. بر همین اساس، راه اندازی و کارکرد بهینه کمپرسور و رفع مشکلات ترموستات و قطع کننده مدار را می توان از مهم ترین دلایل ریست کولر گازی برشمرد.
لازم به ذکر است که سیکل تبرید سیستم های تهویه مطبوع از نوع کولر گازی، با کارکرد کمپرسور آغاز می گردد. این قطعه با فشرده سازی ماده مبرد و انتقال آن به یونیت داخلی دستگاه، فرآیند ایجاد هوای خنک و مطبوع را انجام می دهد. بروز هرگونه ایراد و مشکل در قطعه کمپرسور یا واحد تراکم، اختلال در فرآیند سرما سازی و سرمادهی کولر گازی را به دنبال خواهد داشت. ضمنا، کمپرسور از قطعات حائز اهمیت و گران قیمت کولرهای گازی محسوب می شود.
در مقاله دیگری به بررسی علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی پرداخته، برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم این مطلب را مطالعه کنید.
قبل از آغاز شروع ریست کولر گازی می بایست از وجود جریان الکتریکی به صورت منظم و یکنواخت، اطمینان حاصل نمود. بررسی و ارزیابی منبع تغذیه دستگاه، در این زمینه کمک شایانی می نماید.
برای آغاز ریست کردن دستگاه در وهله نخست، باید درصدد پیدا کردن دکمه مربوط به ریست کولر برآمد. در اغلب مدل های کولر گازی یک دکمه به رنگ قرمز و کوچک در ساختار دستگاه طراحی می گردد. برای پیدا کردن سریع این دکمه می توان از کاتالوگ و دفترچه راهنمای دستگاه کمک گرفت.
پس از پیدا کردن دکمه reset کولر گازی، بایستی برای مدت زمان حدود 3 ثانیه دکمه را فشار داد. به منظور اعمال این روش باید انگشتان بدون حرکت بر روی دکمه ریست باقی بمانند. پس از گذشت سه ثانیه، دکمه را رها کرده و بار دیگر برای مدت سه ثانیه آن را فشار دهید. شنیده شدن سه بوق پس از پایان این پروسه، حکایت از آغاز عملیات ریست شدن دستگاه دارد.
آموزش صفر تا صد نصب و راه اندازی کولر گازی به صورت عملی و تخصصی
برخی از مدل های کولر گازی در ساختار خود از دکمه ریست برخوردار نمی باشند. در چنین شرایطی، برای رفع ایرادات دستگاه باید از روش ریست دستی کولر گازی بهره گرفت. برای انجام این روش در ابتدا کولر گازی را خاموش کرده و جریان برق دستگاه به طور کامل قطع می گردد. به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب یا حادثه احتمالی می بایست کلیه سیمها و اتصالات دستگاه از پریزهای برق بیرون کشیده شوند.
در ادامه این فرآیند، باتری ریموت کنترل دستگاه برای مدت زمانی در حدود 15 دقیقه جدا می شود. سپس دستگاه را روشن کرده و پس از آن باتری ریموت کنترل در حالت اولیه قرار می گیرد. پس از طی شدن این مراحل ریست دستگاه کولر گازی انجام شده است.
در برخی مواقع کنترل یا ریموت کنترل کولر گازی دچار مشکل شده و به اصطلاح هنگ می کند. این امر موجب عدم اعمال تنظیمات و عملکردها و حالت های دستگاه می شود. بر همین اساس، ریست کنترل کولر گازی، از بهترین راهکارها برای رفع و برطرف کردن این مشکل می باشد. به طور معمول، این پروسه به دو روش مختلف صورت می گیرد.
در روش اول باتری ریموت را برای مدت زمانی در حدود 3 تا 5 دقیقه جدا کرده و پس از گذشت مدت زمان لازم، بار دیگر در محل اولیه خود قرار داده می شود.
در روش دوم، ریست کردن ریموت دستگاه با استفاده از دکمه reset تعبیه شده بر روی کنترل انجام می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که دکمه مربوط به ریست بر روی ریموت کنترل به دو صورت حفره ای یا دکمهای طراحی می شود.
برای انجام فرآیند ریست ریموت کنترل، دکمه reset برای مدت 3 ثانیه فشار داده می شود. چنانچه دکمه ریست کنترل کولر گازی به صورت حفره ای بر روی ریموت کنترل طراحی شده باشد، با استفاده از یک سوزن و قرار دادن آن به مدت سه ثانیه در حفره، ریست ریموت انجام می گیرد. با انجام این روش برد ریموت کنترل دستگاه ریست شده و کلیه تنظیمات آن بر روی حالت تنظیمات کارخانه قرار گرفته است.
بروز ایراد و مشکلات فنی، از موارد اجتناب ناپذیر و جدا نشدنی در سیستم های کولر گازی به شمار میرود. در این شرایط دستگاه عملکرد و کارکرد مورد انتظار را ندارد. ریست کولر گازی از روش های موثر برای رفع برخی از مشکلات و ایرادات این مدل از سیستم های تهویه مطبوع قلمداد می گردد.
یکی از مشکلات ایجاد شده در این دستگاه ها، عدم کارکرد مطلوب و بهینه کمپرسور می باشد. عملکرد نامطلوب کمپرسور، اختلال در سیکل تبرید کولر گازی را به دنبال دارد. این امر مانع از تکمیل شدن انجام فرآیند سرمایشی و برودتی دستگاه می شود. همچنین، کاهش راندمان و توان برودتی دستگاه، از دیگر تبعات این مشکل می باشد.
برای راه اندازی و کارکرد واحد تراکم یا کمپرسور، ریست کولر گازی از بهترین و موثرترین اقدامات به شمار میرود. ریست کردن و شروع مجدد دستگاه، مشکلات و ایرادات جزئی کمپرسور را برطرف می نماید و از سوختن کمپرسور کولر گازی جلوگیری می کند.. همچنین، این فرآیند مشکلات مربوط به ترموستات دستگاه را نیز تا حدی رفع می کند.
چنانچه مشکلات و ایرادات کولر گازی علی رغم ریست کردن برطرف نشد، می بایست از خدمات تخصصی و حرفهای تعمیرکاران باتجربه و کاربلد، بهره مند گردید.
در این مطلب به بررسی نحوه ریست کردن کولر گازی و کنترل آن در انواع مدل ها و برندها پرداختیم. در صورتی که از علاقه مندان به تعمیرات کولر گازی هستید توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در دوره های آموزش تعمیرات کولر گازی آموزشگاه برق گستران ثبت نام کنید