جواز کسب یک روش قانونی برای شروع یک کسب و کار است که باید از مرکز امور اصناف و بازرگانان اخذ شود. در واقع قانونی که نظام صنفی طرح ریزی کرده تا بر فعالیت های اصناف مختلف نظارت داشته باشد، جواز کسب نامیده می شود. فعالیت در هر صنف به داشتن این مجوز نیازمند است، در غیر این صورت فعالیت ها غیرقانونی به شمار می رود.
گرفتن پروانه کسب از طریق ثبت نام اینترنتی جواز کسب امکانپذیر است که در ادامه به طور مفصل به آن پرداخته ایم. اگر از علاقمندان به شروع یک شغل پردرآمد هستید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید و با مدارک لازم برای جواز کسب و روش دریافت آن آشنا شوید.
جواز کسب به هدف تأسیس یک مکان خاصی برای کسب و کار و ورود به یک شغل مشخص و برای یک فرد خاص صادر خواهد شد. برای ورود به هر شغل باید برای اخذ جواز کسب مربوط به همان صنف اقدام کرد. جواز کسب ها به دو صورت جواز کسب دائم در مدت زمان 5 سال و جواز کسب موقت برای 1 سال تعیین می شوند. پس از اتمام این زمان، می توان آن ها را تمدید کرد. در صورتی که زمان جواز کسب به اتمام رسیده باشد، فعالیت آن صنف قانونی نیست و عواقبی مانند تعیین جریمه، قطع حمایت ها و خدمات دولتی در قبال کسب و کار و حتی تعطیل شدن واحد صنفی به دنبال دارد.
هر یک از متقاضیان اخذ جواز کسب باید به سایت ایران اصناف، رشته، استان و شهر مورد نظر را انتخاب نمایند. پس از آن آئین نامه صدور پروانه کسب را مطالعه کرده و فرم مربوط به اطلاعات را تکمیل نمایند. در انتها نیز باید کد رهگیری را که از طریق سایت به آن ها ارائه می شود، حفظ و نگهداری کنند.
پس از آن که درخواست متقاضیان به اتحادیه های صنفی مربوطه ارسال شود، بررسی درخواست متقاضی، اعزام بازرس و همچنین صدور استعلامات لازم انجام می شود. پس از انجام این مراحل، جواز کسب به افراد واجد شرایط تخصیص داده خواهد شد. در ادامه به صورت کامل و با جزئیات مراحل را توضیح داده ایم.
برای ثبت نام جواز کسب باید مدارک لازم را به صورت اسکن شده روی سیستم کامپیوتری که در زمان ثبت نام اینترنتی از آن استفاده می کنید، داشته باشید.
مدارکی که در زمان ثبت نام پروانه کسب اینترنتی به آن نیاز دارید، به دو دسته اشخاص حقیقی و حقوقی تقسیم می شود که در ادامه به آن ها اشاره شده است.
1- تصویر اسکن شده از شناسنامه
2- تصویر اسکن شده از کارت ملی
3- تصویر اسکن شده از عکس پرسنلی فرد متقاضی
4- تصویر اسکن شده از سند مالکیت مغازه و یا اجاره نامه به نام متقاضی
5- کارت بهداشت (در صورت لزوم و با توجه به شغل انتخابی)
1- تصویر اسکن شده از شناسنامه
2- تصویر اسکن شده از کارت ملی
3- تصویر اسکن شده از عکس پرسنلی فرد متقاضی
4- تصویر اسکن شده از سند مالکیت مغازه و یا اجاره نامه به نام متقاضی
5- لوگوی فروشگاه و یا مغازه با فرمت JPEG
6- طرح پیشنهادی
7- تصویر اسکن شده از اساسنامه و روزنامه رسمی ثبت شرکت
8- تصویر اسکن شده از مصوبه هیئن مدیره به نام مدیرعامل یا یکی از افراد صاحب امضا
در هنگام ثبت نام برای دریافت جواز کسب به یاد داشته باشید که:
– فرمت فایل های مدارک باید JPEG باشد.
– تمامی مدارک باید حجمی کمتر از 120 کیلوبایت داشته باشند.
– اگر مدارک چند صفحه ای باشد، باید فایل به صورت Rar تهیه شود و حجم آن کمتر از 4 مگابایت باشد.
حتماً بخوانید: لیست بهترین و پردرآمدترین رشته ها و مشاغل فنی با سرمایه کم و درآمد بالا
برای ثبت نام جواز کسب باید در سامانه جواز کسب iranianasnaf.ir ثبت نام کنید.
این سایت علاوه بر ثبت نام برای جواز کسب، ارائه خدماتی مانند درخواست تغییر صاحب پروانه، درخواست پروانه کسب المثنی، درخواست انتقال پروانه کسب به ورثه و یا نماینده/نمایندگان قانونی و … را امکانپذیر کرده است.
در این بخش از مقاله به مراحل گرفتن جواز کسب می پردازیم. با ما همراه باشید.
در صورتی که قصد دارید به صورت حقوقی، ثبت نام را انجام دهید، باید از کادر نوع متقاضی، آن را روی “حقوقی” تنظیم کنید. برای ثبت نام اتباع خارجی نیز باید در کادر مربوطه اتباع خارجی (حقیقی) و یا اتباع خارجی (حقوقی) را تعیین کنید و فرم هر کدام را تکمیل نمایید.
به این نکته دقت کنید که اگر قبلاً مجوز کسب دیگری را دریافت کرده باشید، باید در قسمت ثبت نام مباشر، اطلاعات فردی را وارد نمایید و سپس ادامه و تأیید را بزنید.
پس از تکمیل تمامی مراحل، یک کد رهگیری به شما اختصاص داده می شود که می توانید برای پیگیری ثبت نام جواز کسب از آن استفاده نمایید.
یکی از مواردی که باید بدانید این است که پرداخت حق عضویت و همچنین مبلغ ثبت نام جواز کسب به اتحادیه و حساب خزانه کشوری ضروری می باشد. مبلغ پرداختی برای ثبت نام دریافت پروانه کسب 5 برابر حق عضویت خواهد بود.
برخی از رشته ها به گذراندن دوره های آموزشی نیاز دارند. در صورتی که رشته انتخابی شما نیز جزء این رشته ها باشد، باید مبلغ آن را نیز پرداخت نمایید. مثلا اگر بخواهید مغازه تعمیرات موبایل یا تعمیرات لوازم خانگی راه اندازی کنید یا در زمینه برق کشی ساختمان جواز کسب بگیرید لازم است دوره آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات لوازم خانگی، آموزش برق ساختمان را در یک مرکز معتبر سپری کنید. برق گستران یکی از بهترین آموزشگاه هایی است که می توانید برای ثبت نام دوره های فنی انتخاب کنید.
مبلغ مشخص شده برای ثبت نام و اخذ مجوز هر صنف متفاوت می باشد؛ اما می توان گفت کل هزینه های دریافت جواز کسب در حدود 500 هزار تا 2 میلیون تومان خواهد بود.
حتماً بخوانید: لیست بهترین مشاغل فنی برای مهاجرت
دریافت جواز کسب در بازه های زمانی مختلفی انجام می شود که بین 1 تا 180 روز متغیر خواهد بود. بررسی اطلاعات و مدارک و همچنین گرفتن استعلامات لازم در این مدت زمان انجام می شود.
در صورت وجود عدم مغایرت در مدارک و اطلاعات، این پروسه زمانی طولانی تر خواهد شد.
مدتی است که به دلایل مختلف و برای ساده تر کردن مراحل ثبت نام و اخذ مجوز کسب، ثبت نام و انجام مراحل آن به مراجعه حضوری نیاز ندارد؛ بلکه تمامی مراحل به صورت اینترنتی انجام می شود. سپس مامور بازرس به محل اعزام می شود و شرایط را با توجه به استانداردهای لازم برای رشته مورد نظر بررسی می نماید.
در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعات کاملی را برای ضرورت داشتن جواز کسب و دریافت آن در اختیار شما بگذاریم. همچنین یک راهنمای کامل در مورد مراحل ثبت نام جواز کسب را فراهم کردیم تا در صورت تمایل به شروع یک کسب و کار مستقل، از این مطالب استفاده نمایید. اگر از علاقمندان به رشته های فنی هستید، می توانید در هر یک از دوره های آموزشی آموزشگاه برق گستران ثبت نام و شرکت نمایید، سپس برای اخذ مجوز کسب اقدام نمایید. این آموزشگاه در رشته های مختلف از جمله آموزش مکانیک خودرو کلاس های تئوری و عملی را برگزار می کند تا شما عزیزان بتوانید پس از اتمام دوره ها به عنوان یک نیروی ماهر وارد بازار کار شوید.