دسته بندی مقالات
اخرین مقالات اموزشی
- علائم و علل خرابی بلبرینگ چرخ
- علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک
- خرابی سنسور اکسیژن
- دلایل و علل گرم نکردن مایکروفر
- دلیل و علت داغ شدن گوشی موبایل
- مشکلات رایج و علائم خرابی داکت اسپلیت
- چگونه قفل ماشین لباس شویی را باز کنیم
- بررسی آب دادن یخچال و روش رفع آن
- چرا ماشین ظرفشویی تمیز نمیشوره؟
- بررسی علت روشن نشدن تلویزیون
استارت نخوردن ماشین
پراید، پژو 405، 206 و سایر انواع ماشین اتومات و دنده ای اول صبح، در گرما، در سرما از مواردی است که هر رانندهای احتمالاً با آن روبرو شده است. دلیل و علت استارت نخوردن ماشین بسیار متنوع است و در صورت ناآگاهی و عدم عیب یابی آن میتواند مشکلات بزرگتری را ایجاد کند.
مشکل استارت نزدن با علائمی چون: برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره، گاهی اصلا برقی وجود ندارد، گاهی استارت صدای تق یا قیژ میدهد، گاهی استارت قفل می شود همراه است.
در صورت علاقمندی به یادگیری تعمیرات خودرو میتوانید در دوره آموزش برق خودرو آموزشگاه برق گستران شرکت نمایید. دورههای آموزشی به صورت تئوری و عملی برگزار شده و شما عزیزان پس از اتمام دوره میتوانید بلافاصله وارد بازار شوید.
-
علت استارت نخوردن ماشین چیست؟
- 1- مشکل باتری خودرو
- 2- دینام خودرو خراب باشد
- 3- فیوزهای برق خودرو
- 4- معیوب شدن استارت ماشین
- 5- خرابی قطعه سوئیچ
- 6- مشکل در سلکتور گیربکس میتواند علت استارت نخوردن ماشین اتومات باشد
- 7- قفل شدن موتور خودرو؛ یک علت استارت نخوردن ماشین
- 8- خراب شدن سیستم احتراق
- 9- مشکلات شمع و وایرهای خودرو؛ از علتهای استارت نخوردن ماشین
- 10- بالا رفتن ویسکوزیته روغن موتور خودرو
- 11- سرد بودن بیش از حد بنزین
- علت آنکه برق پشت آمپر وجود دارد ولی ماشین استارت نمی خورد
- علت استارت نخوردن ماشین اتومات
- علت داغ شدن استارت ماشین
- علت قفل شدن استارت ماشین
- علت رد كردن استارت
علت استارت نخوردن ماشین چیست؟
برخی از دلایل عمده استارت نخوردن ماشین را در این بخش بررسی می کنیم، تا هنگام مواجه با این مشکل، بتوانید ایراد را تشخیص و آن را برطرف کنید. ممکن است گاهی اوقات نیز هنگام استارت صدایی از آن ایجاد شود که به بررسی علت صدای قیژ استارت هم خواهیم پرداخت.
1- مشکل باتری خودرو
مشکلات باتری خودرو و ضعیف شدن آن از اصلیترین دلایل مربوط به استارت نخوردن خودرو و یا خوب استارت نخوردن ماشین هستند. اگر باتری بیش از 2 سال استفاده شده باشد، استارت خوردن ماشین با اختلال روبرو میشود. برای چک کردن باتری خودرو باید با یک سیم قطبهای مثبت و منفی باتری را به یکدیگر متصل کنید. در صورتی که جرقهای در یکی از قطبها ایجاد شود، یعنی باتری سالم است اما اگر جرقهای ایجاد نشود، یعنی باتری خراب یا ضعیف شده است.
مشکل خوابیدن باتری با شارژ کردن، برطرف میشود؛ اما اگر از تمام شدن طول عمر باتری خودرو اطمینان دارید، باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین در زمستان و یا در صبح، مشکلات باتری و ضعیف شدن آن است.
2- دینام خودرو خراب باشد
یکی دیگر از دلایل اصلی و شایع برای استارت نخوردن ماشین، مشکلات دینام خودرو و قطعات مربوط به آن است. قطعه دینام در میزان طول عمر باتری مؤثر است؛ زیرا اگر دینام خراب باشد، شارژ باتری به درستی انجام نمیشود. عدم شارژ باتری خودرو سبب خواهد شد تا ماشین استارت نخورد.
یکی از علائم خرابی دینام خودرو این است که به طور ناگهانی خودرو خاموش شود و دیگر نتوانید آن را استارت بزنید.
در هنگام وجود مشکلات دینام خودرو با تعمیر آن و سپس شارژ کردن باتری ماشین، این مشکل را برطرف نمایید.
3- فیوزهای برق خودرو
یکی دیگر از قطعات سیستم برق خودرو و تأثیرگذار در برق رسانی، فیوزها هستند. اگر فیوزهای خودرو بسوزد، موقع استارت زدن به مشکل برخواهید خورد. برای بررسی باتری خودرو باید فیوزها را نیز چک کنید. اگر هر کدام از فیوزها سوخته باشند، باید با تعویض فیوز، این مشکل را برطرف کنید.
حتماً بخوانید: فیوز چیست؟ معرفی انواع فیوز و کاربردهای آن
4- معیوب شدن استارت ماشین
استارت خودرو مهمترین قطعه برای استارت خوردن ماشین است. اگر استارت دچار آسیب شده باشد، پس از استارت زدن ماشین، برق از باتری به استارت نخواهد رسید. بر این اساس، به دلیل نچرخیدن چرخ دنده توسط آرمیچر و نرسیدن برق به آرمیچر، خودرو روشن نمیشود.
اگر استارت نخوردن ماشین و صدای تق تق همزمان رخ دهند، باید به سراغ استارت خودرو بروید و علائم را بررسی کنید:
از احتمالاتی که باید پس از شنیدن صدای تق تق همراه با استارت زدن خودرو بررسی شود، معیوب بودن اتوماتیک استارت است. یک طرف از یک سیم را به یک قطب باتری و طرف دیگر آن را به سوکت متصل کنید و سپس استارت بزنید. اگر خودرو استارت نخورد، باید اتوماتیک استارت را تعویض کنید. در صورتی که پس از این اتصال و استارت زدن، خودرو استارت بخورد یعنی اتوماتیک استارت ضعیف شده است و باید یک رله جدید نصب کنید تا خرابی اتوماتیک استارت برطرف شود.
اگر استارت خوردن ضعیف باشد، باید بوش استارت را تعویض نمایید. با عوض کردن بوش استارت مشکل دیر روشن شدن خودرو برطرف خواهد شد.
در صورتی که استارت نخوردن ماشین با صدایی شبیه به قژ همراه باشد، باید متوجه خرابی چرخ دنده استارت شوید و با تعمیر و یا تعویض آن این مشکل را برطرف کنید.
یکی از موقعیتهایی که ممکن است با استارت نخوردن در زمان گرم بودن خودرو مشکل استارت است که باید آن را بررسی و عیب یابی نمایید.
5- خرابی قطعه سوئیچ
سوئیچ خودرو مهمترین قطعه مؤثر در برق رسانی خودرو و استارت خوردن است. اگر مغزی سوئیچ یا سیم کشی آن مشکل داشته باشند، پس از باز کردن سوئیچ متوجه خواهید شد که برق به صفحه کیلومتر نمیرسد. همچنین در صورت خرابی سوئیچ، با چرخاندن سوئیچ برای استارت زدن، استارت خودرو انجام نخواهد شد.
6- مشکل در سلکتور گیربکس میتواند علت استارت نخوردن ماشین اتومات باشد
اگر در خودروهای گیربکس اتوماتیک، دنده روی R و یا D قرار گرفته باشد و سلکتور دچار مشکل شده باشد، شاهد استارت نخوردن خودرو خواهید بود. این اتفاق به نرسیدن دستورات از گیربکس به ایسیو خودرو است. در صورت مواجهه با استارت نخوردن ماشین اتومات باید خودرو را به یک مکانیک ماهر بسپارید.
7- قفل شدن موتور خودرو؛ یک علت استارت نخوردن ماشین
یکی از اتفاقاتی که ممکن است منجر به استارت نخوردن خودرو شود، قفل شدن موتور ماشین است. در صورتی که واشر سرسیلندر بسوزد، استارت بشکند و یا یاتاقانها چسبنده شوند و یا بشکنند قفل شدن موتور رخ داده است. این اتفاق در خودروهایی که گیربکس دندهای هستند، ممکن است پیش بیاید و استارت خوردن ماشین را با اختلال روبرو کند.
برای بررسی مشکل قفل شدن موتور باید کلاچ را تا انتها فشار دهید و دنده را روی 5 بگذارید. در مرحله بعد پای خود را از روی کلاچ بردارید و از یک فرد بخواهید تا ماشین را هل بدهد.
در صورتی که با این اقدامات خودرو حرکت کرد، به معنی این است که موتور قفل نشده است. در غیر این صورت، یعنی موتور قفل است و باید برای رفع مشکل خودرو از یک مکانیک خودرو کمک بگیرید.
8- خراب شدن سیستم احتراق
اگر خودرو دچار خرابی در استارت خوردن شود، سیستم احتراق نمیتواند عملکرد درستی داشته باشد و بالعکس. در صورت معیوب شدن هر یک از قطعات مربوط به سیستم احتراق، دیگر خودرو استارت نمیخورد.
سیستم احتراق خودرو دارای قطعات مختلفی مانند فیلتر سوخت، پمپ سوخت و رله میباشد.
در صورتی که فیلتر سوخت سیستم احتراق کثیف باشد، در سوخت رسانی به خودرو اشکالاتی ایجاد میشود. کثیفی فیلتر سوخت ممکن است موجب استارت نخوردن خودرو شود که با تعویض آن میتوان به سادگی مشکل را برطرف کرد. توصیه میشود به منظور جلوگیری از مشکلات استارت ماشین هر 20/000 کیلومتر، فیلتر را تعویض نمایید.
خرابی پمپ سوخت و رله در سوخت رسانی مناسب به محفظه احتراق مشکلاتی ایجاد میشود. زمانی که سوخت رسانی به درستی انجام نشود، با استارت نخوردن ماشین مواجه خواهید شد.
برای بررسی وضعیت رله و پمپ سوخت، سوئیچ خودرو را باز کنید. سپس با استفاده از ولت متر جریان مثبت پمپ را بررسی نمایید. اگر جریان وجود نداشته باشد، باید پمپ سوخت را تعویض کنید.
در صورتی که پمپ سوخت سالم باشد و جریان در پمپ وجود داشت، فیوز پمپ سوخت را چک کنید. اگر فیوز پمپ خودرو مشکل نداشته باشد، باید به سراغ رله بروید و آن را بررسی نمایید.
اگر فیوز سوخته و یا رله پمپ خراب شده باشد، باید قطعه معیوب را با قطعه سالم تعویض کنید.
از دلایل استارت نخوردن ماشین در جادههای شیبدار همین مشکلات مربوط به فیلتر و پمپ سوخت میباشد. همچنین در صورتی که به دنبال علت استارت نخوردن ماشین اول صبح و در زمستان هستید، باید بررسی سیستم احتراق را انجام دهید.
از دیگر علت های استارت نخوردن ماشین هنگام گرم بودن میتوان به کثیفی فیلتر سوخت، خرابی پمپ بنزین و قطعات مربوط به سیستم احتراق اشاره کرد.
9- مشکلات شمع و وایرهای خودرو؛ از علتهای استارت نخوردن ماشین
در زمان استارت زدن، پس از بخار شدن بنزین در محفظه احتراق، در سر شمع خودرو جرقهای ایجاد میشود. در واقع جرقه از باتری و از طریق وایرها آورده میشود و موجب آتش گرفتن شمع و و روشن شدن خودرو خواهد شد. اگر وایرها اشتباه وصل شده باشند و یا دچار خرابی شوند، سبب استارت نخوردن خودرو خواهند شد. همچنین در صورتی که شمع خودرو خراب یا سیاه شود، نیز خودرو استارت نخواهد خورد.
بررسی وایرها و شمع خودرو از مواردی است که بهتر است خودروی خود را به یک مکانیک بسپارید.
10- بالا رفتن ویسکوزیته روغن موتور خودرو
یکی از اتفاقاتی که در زمستان ممکن است رخ دهد، استارت نخوردن ماشین در هوای سرد است که میتواند به دلیل سفت شدن روغن موتور و عدم حرکت درست آن در سیستم موتور خودرو باشد.
راهکار رفع این مشکل استفاده از روغن موتور مناسب و با کیفیت است.
حتماً بخوانید: انواع سنسورهای ایسیو و کاربرد هر یک از آنها
11- سرد بودن بیش از حد بنزین
اگر خودرو در زمستان خیلی سرد شده باشد، در زمان استارت خوردن خودرو، به علت دیر بخار شدن بنزین، احتراق در موتور به درستی انجام نشود. در صورتی که علت استارت نخوردن ماشین در زمستان به دلیل سرد بودن بنزین باشد، میتوانید از اسپری اتر در موتور خودرو بریزید تا سرعت تبخیر شدن بالاتر برود و استارت خوردن دچار اشکال نخواهد شد.
علت آنکه برق پشت آمپر وجود دارد ولی ماشین استارت نمی خورد
در صورتی که برق پشت آمپر خودرو وجود دارد اما ماشین شما استارت نمی خورد، احتمالاً به یکی از مشکلات زیر بر می خورید:
باتری ضعیف
یکی از علل وجود برق پشت آمپر و استارت نزدن ماشین، وجود باتری ضعیف است. در صورتی که باتری خودرو شما قدیمی شده و قدرت آن به شدت کاهش یافته است، ممکن است نتوانید ماشین را راه اندازی کنید. بررسی سطح باتری و همچنین پایداری آن در طول زمان، میتواند قدمی مؤثر در حل این مشکل باشد. در صورت نیاز، تعویض باتری در نظر گرفته شود.
مشکل در سیستم ایگنیشن
اگر هنگام آمدن برق پشت آمپر و استارت نخوردن ماشین متوجه شدید که باتری خودرو درست کار می کند اما ماشین هنوز استارت نمیخورد، احتمالاً مشکل در سیستم ایگنیشن یا قفل ضد سرقت قرار دارد. در برخی از خودروها، امنیت بیشتری به منظور جلوگیری از سرقت فراهم می کنند. در این صورت، باید سیستم ایگنیشن خودرو را بررسی کنید و تأمین کنید که قفلی که درون آن قرار دارد به درستی کار می کند.
مشکل در سیستم اتصال پیچ و مهره:
اگر مطمئن هستید که باتری خودرو درست کار میکند و سیستم ایگنیشن نیز مشکلی ندارد، علت دیگری ممکن است مشکل در سیستم اتصال پیچ و مهره باشد. برخی از رانندگان ممکن است برقی را به درستی منتقل کنند، اما در قابلیت انتقال نیرو برای استارت موتور دچار مشکل باشند. بررسی و تعمیر سیستم اتصال پیچ و مهره، می تواند در حل خرابی استارت موثر باشد.
علت استارت نخوردن ماشین اتومات
علت استارت نخوردن ماشین اتوماتیک یک مسئله پیچیده است و ممکن است برای تعمیرکاران حرفه ای هم چالش برانگیز باشد. اما اگر به برخی نکات اساسی توجه کنید، می توانید این مشکل را به راحتی حل کنید.
- علت اولیه استارت نخوردن ماشین اتومات می تواند مربوط به باتری ضعیف باشد. باتری ضعیف باعث عدم عرضه کافی برق به سیستم استارت می شود و باعث می شود ماشین شما استارت نگیرد. در این حالت، راه حل مناسب آن است که باتری را چک کرده و در صورت لزوم آن را تعویض کنید. همچنین، می توانید از طریق اتصال یک کابل باتری با یک ماشین دیگر، برق را به باتری منتقل کنید و سپس ماشین خود را استارت دهید.
- دلیل دیگری که می تواند باعث عدم استارت شدن ماشین اتومات شما شود، مربوط به مشکلات در سیستم الکتریکی باشد. در این صورت، بهتر است با یک تعمیرکار حرفه ای مشورت کنید و سیستم الکتریکی را بررسی کنید. ممکن است سیم ها حالت خرابی داشته باشند یا قطعه هایی در سیستم الکتریکی خراب شده باشند.
- علاوه بر این، علت دیگری که باعث استارت نخوردن ماشین اتومات میشود، مربوط به مشکلات در سیستم سوخت است. ممکن است یکی از قطعات سیستم سوخت دچار خرابی شده باشد یا سوخت تمام شده باشد. در این صورت، لازم است قبل از هر اقدامی سطح سوخت را بررسی کرده و در صورت لزوم باک بنزین را پر کنید.
علت داغ شدن استارت ماشین
- علت اصلی داغ شدن استارت ماشین، دمای هوا است. در مناطق گرم و مرطوب، ماشین ها معمولاً با مشکل داغ شدن استارت مواجه می شوند. در این شرایط، هوای گرم تر و رطوبت بالا باعث افزایش فشار روغن موتور میشود و این باعث میشود استارت داغ شده و کارآیی آن کاهش یابد. برای جلوگیری از این مشکل، می توان در دماهای بالا از روشن نگه داشتن ماشین در جای سایه دار و استفاده از سیستم تهویه مطبوع قبل از روشن کردن استارت استفاده کرد.
- دلیل دیگر برای داغ شدن استارت ماشین، کمبود روغن یا روان کار نبودن آن است. هنگامی که سطح روغن در موتور کم است یا کیفیت روغن نیاز را برآورده نمی کند، می تواند استارت داغ شود. در این صورت، مشکل باید با افزودن روغن مناسب یا تعویض آن برطرف شود.
علت قفل شدن استارت ماشین
3 دلیل عمده قفل شدن استارت ماشین عبارتند از:
- یکی از علت های احتمالی قفل شدن استارت ماشین، مشکلات بنزین است. در صورتی که میزان بنزین در خودرو کم باشد یا درون خودرو بنزین زیادی وجود داشته باشد، استارت ماشین قفل می شود. در این صورت، بهتر است مطمئن شویم که سطح بنزین کافی است و میزان آن را به طور منظم بررسی کنیم.
- همچنین، قفل شدن استارت ماشین ممکن است به دلیل مشکلات برقی نیز باشد. اگر باتری خودرو دچار خرابی شده یا ضعیف شده باشد، نمی توان پیش بینی استارت ماشین عمل کرد. در این صورت، بهتر است باتری خودرو را بررسی کنیم و در صورت نیاز آن را تعویض کنیم.
- علاوه بر این، یکی از دلایل قفل شدن استارت ماشین، مشکلات مکانیکی است. مثلاً، اگر قفل استارت خودرو خراب شده یا سیم کشی ها دچار خرابی شده باشند، برقراری ارتباط بین باتری و استارت ماشین مختل می شود که باعث منجر به قفل شدن استارت می شود. در این مواقع، بهتر است به یک کارشناس ماشین بروید و مشکلات مکانیکی را برطرف کنید.
علت رد كردن استارت
خودروها به دو دسته، مشکلات مکانیکی و مشکلات الکتریکی تقسیم میشوند. در زیر به تفصیل به هر دسته خواهیم پرداخت.
مشکلات مکانیکی
اگر خودرو رد کردن استارت رو انجام نمیدهد، یکی از علل ممکن میتواند باطری ضعیف باشد. اگر باتری خودرو خالی باشد یا کم شارژ داشته باشد، خودرو قادر به راه اندازی نمیشود. به همین دلیل باید مطمئن شویم که باتری در حالت عادی و کاملاً شارژ شده قرار دارد.
مشکلات اتصال ها و کابل های باتری هم می تواند باطری ضعیف رو تحت تاثیر قرار بدهد. اگر کابل ها کثیف یا خراش داشته باشند، می توان منجر به قطع شدن جریان از باطری به سیستم راهاندازی بشود.
مشکلات الکتریکی
مشکل الکتریکی دیگری که باعث رد کردن استارت میشود، سوئیچ راهاندازی (ignition switch) خراب یا کم کارکرد آن سوئیچ می باشد. این سوئیچ مسئول برق رسانی به سیستم راه اندازی است که با استفاده از کلید استارت کار میکند. اگر سوئیچ خراب شود، باعث قطع برق به سیستم راهاندازی میشود و خودرو قادر به راه اندازی نمی شود.
سوالات پر تکرار :
در این بخش، به سوالات متداول شما عزیزان پاسخ خواهیم داد.
علت صدای قیژ استارت چیست؟
بروز این مشکل به طور معمول از خرابی چرخ دندهی استارت خودروی شما می باشد که تشخیص آن نیز پیچیده نیست. اما باید خیلی سریع تعمیر شود تا اختلالی در عملکرد سایر اجزای استارت، ایجاد نکند.
دلیل استارت نخوردن ماشین هنگام گرم بودن پراید چیست؟
این مسئله معمولا به علت خرابی دینام است. شما می توانید جهت تست و اطمینان کامل، با هل دادن پراید خود، یا باتری به باتری، ماشین را روشن کنید. اگر در حالت درجا، پس از مدتی خاموش شود، دینام خودروی شما خراب است. برای سایر خودرو هایی مانند 206، 405 هم یم توانید همین روش را امتحان کنید.
جمع بندی
در این مقاله دلایل و علتهای استارت نخوردن خودرو را بررسی کردیم. همچنین روش چک کردن هر یک از مشکلات (برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخورد، استارت نخوردن ماشین و صدای تق، قیژ و سایر صداهای اضافی، رد کردن استارت، قفل شدن، استارت نخوردن هنگام گرم بودن و یا اول صبح و سایر مشکلات) را برای یافتن علت اصلی بروز ایراد در استارت خودرو به صورت کلی بیان کردیم.
به شما توصیه میکنیم برای حل مشکل استارت نخوردن ماشین، حتماً خودرو را به یک مکانیک حرفهای نشان دهید تا علت را سریعتر و تخصصیتر پیدا کند و برای رفع آن اقدام نماید.
اگر قصد دارید تعمیرات خودرو را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و در این زمینه درآمدزایی داشته باشید در دوره های تعمیرات خودرو برق گستران از جمله آموزش تعمیرات ایسیو، آموزش برق خودرو، آموزش مکانیک خودرو ثبت نام کنید.
دیـدگاه کاربران
با سلام وادب خودرو ای اف سون دوگانه مدل89دارم یکی دو ماه پیش اتومات وکامل استارت خودرو سرویس کردم به از آن دوباره اتومات از کار افتاد دوباره برام اتومات استارت عوض کرد و بعد از یک روز دوباره همین برنامه برام پیش اومد استارت نمیزنه فقط تق تق میکنه بی زحمت راهنمای کنید که من چه کنم